“Türkiye Küresel Lojistik Aktarma Merkezi Haline Dönüştürülmeli”

“Türkiye Küresel Lojistik Aktarma Merkezi Haline Dönüştürülmeli”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) düzenlenen 'Karayolu Taşımacılığında Verimlilik ve 2023 Vizyonu' konulu toplantıya katıldı.                      Hükümetin Lojistik ve Taşımacılık Master Planı ile uyumlu olarak kara, hava, deniz, demiryolu taşımacılığının tamamını içeren lojistik ve taşımacılık sektörünü bu yılın stratejik sektörü olarak belirleyen İstanbul Ticaret...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) düzenlenen 'Karayolu Taşımacılığında Verimlilik ve 2023 Vizyonu' konulu toplantıya katıldı.                      

Hükümetin Lojistik ve Taşımacılık Master Planı ile uyumlu olarak kara, hava, deniz, demiryolu taşımacılığının tamamını içeren lojistik ve taşımacılık sektörünü bu yılın stratejik sektörü olarak belirleyen İstanbul Ticaret Odası, sektörle ilgili talep ve önerilerini Bakan Yıldırım’a aktardı.

İTO’da yapılan toplantıda Bakan Yıldırım, “Sektörün değişen ulaşım şartlarına ve iş yapma koşullarına göre kendisini yenilemesi gerekir. Değişimi okuyamayan, geleceği inşa edemez. Birbirini tamamlayan ve entegrasyonu sağlayan bir ulaşım altyapısı kurabilirsek ülkemiz de bundan istifade eder” dedi.

Bakan Yıldırım, sektörün ihtiyaçlarının istişare edilmesi için bir danışma kurulu oluşturulması önerisine de olumlu yaklaştıklarını kaydetti.

“TÜRKIYE, KÜRESEL LOJISTİK AKTARMA MERKEZİ OLARAK JEOSTRATEJİK KONUMUNU FIRSATA DÖNÜŞTÜREBİLİR"

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ise son on üç yılda ulaştırma sektöründe yaşanan ilerlemelerinin Türkiye’yi ‘Yeni Türkiye’ye hazırladığını belirtti.

Başkan Çağlar yaptığı açıklamada, “Ne kadar üretirseniz üretin. Ya da pazarlamada ne kadar başarılı olursanız olun. Bir ekonomi, taşımacılık noktasında düğümleniyorsa o ekonomide sorun var demektir. Sayın Bakanımız yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin jeostratejik konumu gerçeğini ‘jeostratejik fırsat’a çevirmek için stratejiler ortaya koydu. Türkiye’nin küresel lojistik aktarma merkezi olmasında hava, deniz ve demiryollarıyla birlikte karayolu taşımacılığının ülkemizin küresel lojistik aktarma mekezi olmasının ayrılmaz parçasıdır” dedi.

Toplantıda sektörün taleplerini dinleyen ve yanıt veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a İstanbul Ticaret Odası’nın sektörel beklentileriyle ilgili kapsamlı rapor sunuldu.

Etiketler :