Türkiye treyler sektörü 1 milyar dolar ihracat hedefliyor!

Türkiye treyler sektörü 1 milyar dolar ihracat hedefliyor!

Ekonomi Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TSE ile biraraya gelen TREDER Heyeti, özellikle ihracat kanallarının açılması, sahteciliğin önüne geçilmesi ve denetimlerin artması ile ilgili önerilerini dile getirdi. 2. Treyler Zirvesi için kamunun desteğini alan TREDER Heyeti görüşmelerden önemli sonuçlar elde etti.

Türk treyler sektörünün tek temsilcisi olan TREDER, sektörünün önündeki fırsatları değerlendirmek ve tehditleri de ortadan kaldırmak için çabalarını sürdürüyor. TREDER Başkanı Kaan Saltık başkanlığındaki TREDER Heyeti 31 Ağustos tarihinde kamu ile biraraya gelerek sektörün son durumunu yetkililer ile paylaştı ve sektörün önündeki hedefleri aktardı. TREDER Heyeti; Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve TSE Ulaşım ve Lojistik Genel Müdürü Nihat Kölük ile biraraya geldi.

KAAN SALTIK: “TÜRKİYE ENİNDE SONUNDA AVRUPA’NIN ÜRETİM MERKEZİ OLACAK”

TREDER Başkanı Kaan Saltık görüşmelerde Türkiye’nin yakın gelecekte bölgenin hub’ı olacağını ve özel sektör ile kamunun bu süreci hızlandırabileceğinin altını çizdi. Sektörün geçtiğimiz bir yıl içinde 270 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve hedeflerinin bir milyar dolarlık ihracat olduğunu kamu otoritelerine aktaran Saltık, “Türkiye’de yerli ve yabancı yatırımlar giderek artıyor. Bu yatırımlar artarak devam edecek. Türk firmaları da kapasitelerini arttırıyor. Bugün 60 bin dolayında olan üretim kapasitemiz, 5 yıla kalmadan 100 bin adede çıkacak. Türkiye eninde sonunda Avrupa’nın üretim merkezi haline gelecek. Bizim amacımız bu süreci hızlandırmak” dedi.

Etiketler :