Türkiye'de 85 bin ton AdBlue sattı, şimdi Avrupa pazarına yayılmayı hedefliyor

Türkiye'de 85 bin ton AdBlue sattı, şimdi Avrupa pazarına yayılmayı hedefliyor

Polisan Kimya’nın AdBlue, Antifriz ve Cam Suyu ürünlerini kapsayan Smart Solutions ürün ailesi büyüyor. 2010 yılından bu yana 85 bin ton satış miktarıyla Türkiye’nin en büyük AdBlue üreticisi olan Polisan Kimya, antifriz gamına eklediği “Ultraline Antifriz” ve “Super Coolant Antifriz” ürünleriyle büyümesini sürdürüyor.

Polisan Kimya’nın zararlı egzoz gazlarını su buharı ve zararsız azota dönüştüren AdBlue, soğuk havalarda araç motorlarını soğutan suların donmasını engelleyen Antifriz ve araçların ön camlarını temizleme özelliğine sahip Cam Suyu ürünlerinin yer aldığı Smart Solutions ürün ailesi, yeni ürünleriyle büyüyor.

EN BÜYÜK ADBLUE ÜRETİCİSİ VE SATICISI

Polisan Kimya, kamyon, otobüs, iş makinelerinde ve hafif ticari araçlarda kullanılması zorunlu olarak zararlı egzoz gazlarını, su buharı ve zararsız azota dönüştürmek amacıyla kullanılan AdBlue ürününün 2010 yılından bu yana Türkiye’deki en büyük üretici ve satıcısı konumunda.

EROL MİZRAHİ: “POLİSAN HELLAS ARACILIĞIYLA TÜM AVRUPA’YA YAYILMAYI HEDEFLİYORUZ”

Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Polisan Kimya’nın AdBlue satış miktarı yıllık 17 bin ton seviyesinde olup Türkiye’nin en büyük üreticisi konumundadır. Dünyanın dev otomobil üreticilerinin ve akaryakıt istasyonlarının tedarkçisi olmaktan gurur duyuyoruz. 2017 yılından itibaren tüm binek araçlarda da zorunlu olacak AdBlue kullanımı sayesinde daha temiz çevre ve yüzde 6’ya varan yakıt tasarrufu sağlanmaktadır. AdBlue ürünü dış pazarlardan da oldukça büyük beğeni kazanmış olup Bulgaristan ve Yunanistan’a ihracatımız başlamıştır. Yunanistan’daki iştirakimiz Polisan Hellas aracılığıyla tüm Avrupa’ya yayılmayı hedefliyoruz.”

Polisan Kimya’nın üretim yelpazesindeki bir diğer ürün ise Antifriz; 2015 yılı Eylül ayında tüketicilerle buluşan Ultraline Antifriz ve Super Coolant Antifriz ürünleri, kısa zamanda yoğun talep gördü.  

Her türlü hava ve yol koşullarında güçlü yayılma ve temizleme özelliği ile silecek performansını artıran ve net bir görüş kazandırarak güvenli bir sürüş sağlayan -30° Cam Suyu ise kış ayarında araç sahiplerinin en çok ihtiyaç duyduğu ürün olarak öne çıkıyor.

Etiketler :