Türkiye’nin en çok satan açık kasa treyleri Kastamonulu taşımacılarla buluştu

Türkiye’nin en çok satan açık kasa treyleri Kastamonulu taşımacılarla buluştu

Tırsan Treylar, 9 Ağustos’ta Kastamonulu taşıyıcılar ile bir araya gelerek Kässbohrer Açık Kasa’nın performansını kullanıcılarından dinledi. Tırsan Ankara merkezli bayisi Başer Otomotiv’in işbirliği ile gerçekleşen ve gün boyunca süren buluşmada, Tırsan ekibi SS. Taşıko Kastamonu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 200’den fazla ortağıyla bir araya geldi.Türkiye’nin en ormanlık coğrafyalarından birinde yer alan Kastamonu’nun ekonomik faaliyetlerinin...

Tırsan Treylar, 9 Ağustos’ta Kastamonulu taşıyıcılar ile bir araya gelerek Kässbohrer Açık Kasa’nın performansını kullanıcılarından dinledi. Tırsan Ankara merkezli bayisi Başer Otomotiv’in işbirliği ile gerçekleşen ve gün boyunca süren buluşmada, Tırsan ekibi SS. Taşıko Kastamonu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 200’den fazla ortağıyla bir araya geldi.

Türkiye’nin en ormanlık coğrafyalarından birinde yer alan Kastamonu’nun ekonomik faaliyetlerinin başında ormancılık geliyor. Bunun doğal sonuçlarından bir tanesi de taşımacılıkta da, kereste, parke, kontrplak gibi orman ürünlerinin nakliyesinin öne çıkması.

1967 yılında kurulan SS. Taşıko Kastamonu Motorlu Taşıyıcal Kooperatifi’nin 390’dan fazla ortağı bulunuyor. Kooperatifin araç sayısı ise 500 civarında. Kastamonu ekonomisinin istikrarlı bir yapısı olduğunu belirten kooperatif ortakları, son bir yıl içerisinde ülkede yaşanan gelişmelerin bölge ekonomisine olumsuz bir etkisinin olmadığını, işlerinde kötüye gidiş yaşanmadığını vurguluyor.

Bununla birlikte, kazançlarını en fazla etkileyen kalem olan yakıt maliyetleri taşımacıların en çok takip ettiği konuların başında geliyor. Kässbohrer Açık Kasa, hem orman ürünlerinin taşınmasında sağladığı performans, hem zorlu yol şartlarına meydan okuyan sağlamlığı, hem de işletmesinin rakiplerine oranla çok daha ekonomik olması nedeniyle kooperatif ortaklarının yakından ilgilendiği bir araç.

“Bir ton fazla yük taşımak büyük tasarruf”

Taşıko ortağı Kamil Karaahmetoğlu yakın zamanda aracını değiştirmeyi düşünüyor. Son 6 yıldır Kässbohrer kullanan Karaahmetoğlu, yine Kässbohrer Açık Kasa almayı planlıyor. Kässbohrer Açık Kasa’yı, 6 tonun altındaki boş ağırlığı sayesinde hem treyler boşken çok daha az yakıt harcadığı, hem de rakiplerine kıyasla bir tona kadar daha fazla yük taşıyabildiği için almayı düşündüğünü söyleyen Kahraman, “Bir seferde ne kadar yük çeksem kârım o kadar artar. Bir ton fazla yük taşımak büyük tasarruf. Hem mazottan tasarruf ederim, hem de daha az sefer yaparım.  Lastiklerim de daha geç aşınır, çekicim de daha geç eskir. Önceki kullandığım Kässbohrer’de, aracın ne kadar sağlam olduğunu zaten gördüm” diyor.

Kässbohrer Açık Kasa’nın hafifliği Tırsan Ar-Ge merkezinin araştırmaları neticesinde elde edildi. Diğer açık kasa üreticilerinin aksine standart tenteli şasisi kullanmayan Kässbohrer Açık Kasa’nın şasisinde, standart şasilere oranla yüke dayanımı iki kat fazla, bununla birlikte daha hafif olan yüksek mukavemetli çelik kullanılıyor.

İsteğe göre 600 mm aluminyum kapaklı veya 765 mm sac kapaklı olarak üretilebilen Kässbohrer Açık Kasa, aluminyum kapak kullanıldığında ekstra 200 kg daha ağırlık avantajı sunuyor.

“İkinci eli değerli”

Bir başka kooperatif ortağı olan Muzaffer Altınkoy ise son 3 yıldır Kässbohrer Açık Kasa kullanıyor.

Kässbohrer Açık Kasa’nın ikinci el değeri piyasadaki diğer araçlara göre yüksek. Araca verdiğin para erimiyor. Elimdekinin yenisini alacağım zaman bu önemli. Ama şimdi de önemli, çünkü bu kasam sağlam demek, masrafım az demek” diyerek gülümsüyor.

Kässbohrer Açık Kasa’nın hem şasisi hem de tüm çelik kapak ve panelleri, treylerin maruz kaldığı zorlu şartlardan etkilenmemesi için çinko tri-eletron metoduyla kataforez (KTL) kaplanıyor. Paslanmaya karşı uzun yıllar yüksek koruma sağlayan bu teknoloji sayesinde Tırsan’ın ürettiği treylerler 10 yıl paslanmazlık garantisi altında korunuyor.

Türkiye’nin en çok tercih edilen açık kasası

Kässbohrer Açık Kasa, 2015 yılında en yakın rakibinden dört kat fazla satarak Türkiye’nin en çok tercih edilen açık kasa treyleri oldu. 2016 yılının ilk altı ayına dair veriler de Kässbohrer Açık Kasa’nın liderliğinin sürdüğünü gösteriyor.

Kässbohrer Açık Kasa’nın başarısı ardında, hafifliği sayesinde sağladığı kazanç avantajı ve ikinci el satışta değer kaybının az olmasının yanı sıra, Tırsan’ın verdiği güven bulunuyor.

Türkiye’nin dört bir yanında toplam 52 servis noktasıyla sektörün en geniş satış sonrası hizmet ağına sahip olan Tırsan, dünya standardındaki ürünlerini 5 yıla varan garanti süreyle koruma altına alıyor. Tırsan Finans’ın sunduğu cazip finansman olanakları da taşıyıcıların yeni yatırım yapma kararı aldıklarında onlara destek sağlıyor.

Etiketler :