Türkiye’nin ilk online B2B depo platformu Alibaba’nın Start-Up yarışmasına gidiyor

Türkiye’nin ilk online B2B depo platformu Alibaba’nın Start-Up yarışmasına gidiyor

Lojistik sektörüne yeni ve farklı bir yaklaşım getiren teknoloji girişimi ParkPalet, Alibaba Cloud tarafından düzenlenen uluslararası Create@Alibaba Cloud Start-Up Yarışması’nın Orta Doğu ve Afrika bölgesi ayağında ilk beş proje arasına girerek, Çin’de düzenlenecek finallere katılmaya hak kazandı.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, Suzan Sabancı Dinçer, Murat Özyeğin, Arda Ermut, Serra Akçaoğlu, Cansen Başaran Symes ve Rabih I. Khoury gibi iş dünyasından önemli isimlerin de aralarında bulunduğu bir jüri tarafından seçilen ParkPalet, 10 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu.

Start-up’lar için uluslararası alanda önemli bir yere sahip Create@Alibaba Cloud Start-Up Yarışması’nın finalleri Ekim ayından Çin’de, Alibaba Grubu’nun merkezinin de bulunduğu  Hangzhou şehrinde gerçekleştirilecek. ParkPalet, 200 bin dolar değerinde bulut kaynağı ve destek programlarının yanı sıra, Çin’den önemli yatırım fırsatları kazanabilmek için 12 farklı ülkeden girişimlerle yarışacak.

Ocak 2018'de düzenlenen tanıtım toplantısında Park Palet Kurucu Ortağı Alp Çiçekdağı, şirketin kuruluş sürecinde yapılan potansiyel müşteri görüşmelerinde gözlemledikleri “on-demand (talep üzerine) depolama” ihtiyacının, Park Palet’in çıkış noktasını oluşturduğunu belirtmişti.

Etiketler :