Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan kimdir?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan kimdir?

1962 yılında Kağızman’ın Bulanık köyünde doğdu. Kağızman Lisesi’ni bitirdikten sonra, kazandığı İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Gemi İnşa ve Makine Mühendisi olarak mezun oldu.7 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra Pendik Tersanesi’nde muhtelif kademelerde çalıştı. Denizcilik Müsteşarlığı’nda Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2005 yılından 10 Mart 2011 tarihinde müracaat ettiği Milletvekilliği Aday Adaylığına...

1962 yılında Kağızman’ın Bulanık köyünde doğdu. Kağızman Lisesi’ni bitirdikten sonra, kazandığı İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Gemi İnşa ve Makine Mühendisi olarak mezun oldu.

7 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra Pendik Tersanesi’nde muhtelif kademelerde çalıştı. Denizcilik Müsteşarlığı’nda Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. 2005 yılından 10 Mart 2011 tarihinde müracaat ettiği Milletvekilliği Aday Adaylığına kadar; Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulundu.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde 24. dönem Kars Milletvekili olarak meclise giren Ahmet Arslan, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Ahmet Arslan, 65. Hükümetin yeni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu. 

Etiketler :