UN Ro-Ro, 2017'de yeni yatırımlar yapacak!

UN Ro-Ro, 2017'de yeni yatırımlar yapacak!

U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş., Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin 39. Genel Kurulu’nun gala yemeğinde iş ortaklarıyla biraraya geldi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, UND üyelerinin katıldığı Genel Kurul Toplantısı’ndan bir gün önce gerçekleştirilen gala yemeğinde U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş.'nin CEO’su Selçuk Boztepe; U.N. Ro-Ro’nun 12 gemilik filoyla gerçekleştirdiği lider hizmet anlayışını ve 2017 hedeflerini genel kurul üyelerine aktardı.

Bu yıl 43. yılını kutlayan UND'nin Genel Kurul Toplantısı gala yemeğinde bir konuşma yapan U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş CEO’su Selçuk Boztepe, U.N. Ro-Ro İşletmeleri olarak bugüne kadar Türkiye’nin uluslararası alanlarda temsil edildiği Kara Ulaştırması Karma Komisyon toplantıları ve diğer platformlarda UND ile birlikte ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve eşzamanı olarak U.N. Ro-Ro İşletmeleri’nin İcra Kurulu Başkanlığını da yürütmesi vesilesiyle yeni atılımlara ve işbirliklerine de sıcak baktıklarını söyledi. Boztepe, ‘’U.N. Ro-Ro olarak, Türkiye’nin ekonomik büyümesindeki en önemli katkının, ihracat hacminin büyümesiyle sağlanacağına, rekabet gücü yüksek bir ihracat stratejisi için de en verimli taşıma metotlarını içeren intermodal bir taşıma altyapısıyla olması gerekliliğine inanıyoruz. Bu yolda, en önemli ticaret ortağımız Avrupa ile Türkiye arasındaki en büyük intermodal altyapı sağlayıcısı olarak, ihracatımıza değer yaratmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda geçtiğimiz ay çok önemli bir gelişmeye imza attık ve Ulusoy Denizcilik’i satın almak üzere bir sözleşme imzaladık.  Bundan böyle nakliyecilerimiz U.N. Ro-Ro’nun Pendik, Ambarlı ve Mersin limanlarının yanı sıra Çeşme Limanı’ndan da ihracat yapabilme esnekliğine sahip olacak. Böylece Türk ihracat ürünleri Avrupa’ya daha rekabetçi fiyatlarla ve daha hızlı ulaşabilecek. Çeşme’den Trieste’ye yapılan sefer sıklığı artacağı gibi Toulon’a seferlerimiz başlayacak ve Avrupa’da Bari ve Lavrio gibi yeni coğrafyalara hatlar açılarak seferler yapılabilecek’’ diye konuştu.

U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş.'nin CEO’su Selçuk Boztepe yaptığı konuşmada 2017 yılı içerisinde hayata geçirdikleri bir diğer önemli çalışmayı da katılımcılar ile paylaştı. U.N. Ro.Ro İşletmeleri’nin gemi araç kapasitesini artırmak üzere gemi uzatma projesini de başlattıklarını ve UN Akdeniz gemisinin ortadan kesilip Mart sonunda  hizmete gireceği bilgisini de paylaştı. Boztepe konuşmasında, ‘’Uzatma işlemi bittiğinde uzayan her gemide yüzde 25’lik kapasite artışı sağlıyoruz. Yoğun olan günlerde ve hatlarda kullanılacak bu gemiler ile bekleme problemi ortadan kaldırarak kara kapılarında hafta sonları uzun kuyruk çilesi yaşayan nakliyecilerimize çözüm sunacağız. Türk bayraklı, Türk mürettebata sahip ve yüzde yüz Türk şirketi olarak, denizcilik ve gemi sanayi sektörünün gelişmesine fayda sağlamak amacı ile bu konudaki çalışma için GEMAK Tersanesi, bir Türk tersanesini tercih ettik.  Bu husus da bizler için de çok önemli, Türkiye’de ilk defa bir Ro-Ro gemisinin boyu Türk tersaneleri tarafından uzatılacak. Bu çalışma, Ro-Ro gemisi uzatma projelerinde ciddi bir bilgi birikimi yaratacak, Türk tersanelerinin ilerde benzer projelerde yer almasına da öncülük edecek’’ diye ekledi.

U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş.'nin CEO’su Selçuk Boztepe konuşmasının sonunda, “Tüm bu önemli yatırımlarla ülke ekonomisine duyduğumuz güveni vurguluyoruz. Şirketimiz nakliyecilerin ortaklığından sonraki döneminde 2007-2014 arasında 260 milyon euro yatırım yaptı ve filosuna 5 gemi, Trieste limanı ve diğer altyapı yatırımlarını gerçekleştirdi. Mevcut ortaklarımız döneminde de 250 milyon euro yatırım ile Ulusoy’un satın alınması, iki geminin uzatılması ve Trieste Limanı’na yatırımlarımız ile devam ediyor. Bize bu gücü Türkiye ekonomisine olan inancımız, ama daha önemlisi Türk uluslararası karayolu nakliyecilerine olan inancımız vermektedir” dedi.

Etiketler :