“UND başkanlığına adayım çünkü 4 başkanla çalıştım, sahayı ve sektörü biliyorum”

“UND başkanlığına adayım çünkü 4 başkanla çalıştım, sahayı ve sektörü biliyorum”

UND başkanlığı için geçtiğimiz günlerde aday olduğunu açıklayan Plastnak Genel Müdürü Fevzi Çakmak, “Benim şöyle bir avantajım var. Ben dört tana başkanla çalıştım. Çetin (Nuhoğlu) başkanla, Engin (Özmen) başkanla, Tamer (Dinçşahin) başkanla çalıştım ve Saffet Ulusoy döneminde Rusya’da çalışma grubu başkanlığı yaptım. Yani sahayı ve sektörün sorunlarını bildiğim için adaylığımı sektörle paylaştım” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ - Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) yaklaşık 1-1.5 ay içinde yeni başkanını seçeceği 39.Genel Kurul’a hazırlanıyor. Plastnak Genel Müdürü Fevzi Çakmak, geçtiğimiz hafta Hatay’da UND Başkanlığına aday olduğunu duyurdu.

ADAY OLMAYA NE ZAMAN VE NASIL KARAR VERDİ

Bu yılın başında aday olmaya karar verdim. Ancak ben iki yıldır arkadaşlarla beraber sahada ileriye dönük olarak bu konuda bir çalışma yapıyordum. Biz buraya gelirken de ben isim olarak yoktum. Hep beraber konuştuk ve ne yapabiliriz dedik. Arkadaşların önerisi ile aday olmaya karar verdim” diyen Fevzi Çakmak aday olmaya karar verme süreciyle ilgili şunları anlattı: “Şu anki UND Başkanımız Çetin Bey’in (Nuhoğlu) ‘Anlaşsınlar, ben artık yokum’ demesi üzerine aday olmaya karar verdim ve böyle bir yol planlaması yaptık. Ama isterdim ki, Yönetim Kurulu, Genel Kurul kararı almış olsun. O zaman açıklamak daha uygun olurdu. Çetin Bey bu sektöre çok büyük destekler vermiş bir ağabeyimiz ve büyüğümüz. Biz eğer kendisi yoksa bu sorumluluğu almak istiyoruz. Kendisi de aday olmayacağını söylediği için aday olmaya karar verdim. Bu arada sektördeki arkadaşlarla ve eski başkanlarımızla beraber bu süreci hep konuşarak paylaştık. Geniş katılımlı ve daha da kucaklayıcı bir anlayış ile hareket edeceğiz.”

“4 BAŞKANLA DA ÇALIŞTIM, SAHAYI VE SEKTÖRÜN SORUNLARINI BİLİYORUM”

Şu an benim bildiğim başka bir aday yok. Rakip çıkarsa da aday olurum. Ancak diyorum ki, sonuna kadar zorlayacağım. Eğer bana burada sektör anlamında bana bir fedakarlık düşerse ben bunu yaparım. Ama bunu görmem lazım. Benim gayem şu: Ülkenin menfaati, sektörün menfaati, şirketin menfaati. Benim koltuk sevdam yok. Benim sevdam sektörün saygınlığı, sektörün menfaati, sektörün birlikteliği” diyen Fevzi Çakmak, kendisinin UND Başkanı olma konusunda avantajlarını ise şöyle sıraladı: “Benim şöyle bir avantajım var. Ben dört tana başkanla çalıştım. Yani Çetin (Nuhoğlu) başkanla, Engin (Özmen) başkanla, Tamer (Dinçşahin) başkanla çalıştım ve hatta Saffet Ulusoy döneminde Rusya’da çalışma grubu başkanlığı yaptım. Yani sahayı ve sektörün sorunlarını bildiğim için adaylığımı sektörle paylaştım.”

“BİZİM ANA GAYEMİZ; BİRLİKTE OLALIM, TEK OLALIM”

Geçtiğimiz hafta Hatay’da başkan olduğunu açıklayan Fevzi Çakmak, Hatay’daki nakliyecilerin desteğinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Hatay’da adaylığını açıklarken sektöre başkanlık etmiş olan eski başkanlar Engin bey, Tamer bey ve Necmi (Çoban) beyin kendisine yönelik desteklerinin çok önemli olduğunu belirtti. Çakmak, “Bizim eski başkanların fikirlerine çok ihtiyacımız var. Eski başkanların Yüksek İstişare Kurulu’nun daimi üyeleri olmalarından yanayım. Çünkü çok iyi fikirler ve çözümler çıkacaktır. Bizim ana gayemiz şu: Birlikte olalım tek olalım” dedi.

HERKES ÇOK ÇALIŞACAK

Anadolu’nun İstanbul gibi olmadığını ifade eden Çakmak, “Anadolu’daki nakliyecilerimiz diyor ki, ‘Ben de bu yönetimde söz sahibi olayım.’ Başkanlığı kazanırsam yönetimde Anadolu’daki nakliyeciler de söz sahibi olacak. Ancak herkes çalışacak. Sektörün sahipleri sektöre sahip çıksın istiyoruz. Bu süreçte birçok şehre gideceğim. Hatay’da bu işin başlangıcını yaptık. Bolu, Kayseri, İzmir, Hopa, Trabzon, Ankara, Mersin, Gaziantep’te de benzer toplantılar yapmayı düşünüyorum. En sonunda da finali İstanbul’da yapmayı hedefliyorum” diye konuştu.

PROJE YAPMAMIZ LAZIM

Fevzi Çakmak, “Nakliyeciler sizi neden başkan seçsin?” şeklindeki sorumuzu ise şöyle cevaplandırdı: “Sektör bizi şunun için seçsin: Birincisi ben bu sektörün içinden biriyim. İkincisi ben sektörde 2011-2012’de de sorumluluk aldım. Hatta bu dönemde TOBB-UND projesini sektöre kattık. Proje yapmamız lazım. Aidatlı 1200 civarındaki üye sayımızın tamamını aidatını öder hale getirebilirsek bu bizim için çok önemli bir proje olur. UND’nin saygınlığını artırmak adına herkesin aidatlarını yatırması ve sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor. Üyelerimizin düzenli olarak aidatlarımızı yatırmamız lazım. Yani üyelerin derneğine sahip çıkması gerekiyor. Türkiye genelinde 2 bin civarında C2 belgeli firma var. Kalan 800 civarındaki C2 belgeli nakliyeciyi üye yapmamız lazım. UND’nin sorumluluğunun genişletilmesi devletin sektörle ilgili bir takım konularda UND’ye sorumluluk vermesi gerekiyor. Bir kurumdaki saygınlığı artırabilmeniz için Yüksek İstişare, Disiplin Kurullarının aktif olarak çalıştırılması lazım. İcra Kurulu’nun desteklenerek yapısının güçlendirilmesi gerekiyor. İcra Kurulumuz önceden 70-80 kişiydi, şu an 30-40 kişiye indi. UND’nin mali yapısının gözden geçirilerek projelendirilmesi önemli. Eğer siz proje yaparsanız UND’ye para geliri sağlarsınız. Öte yandan da yapısal anlamda da derneği yönetimin temsil etmesi lazım.”

Etiketler :