UND: “Ticaret Savaşından Güçlenerek Çıkacağız”

UND: “Ticaret Savaşından Güçlenerek Çıkacağız”

“Ticaret Savaşından Güçlenerek Çıkacağız” başlıklı bir yazılı açıklama yapan UND, son dönemlerde ülkemize yönelik ekonomik saldırılar karşısında hep birlikte verilecek ortak mücadele ile güçlenerek  çıkılacağını bildiren bir açıklama yaptı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nden (UND) yapılan açıklamada, “Ülkemizi gerek siyasi gerek ise ekonomik olarak hedef alan eylem ve yaptırım uygulamalarına karşı Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu pek çok defa kanıtladık. Son dönemde ülkemize yönelik ekonomik saldırılar karşısında hep beraber verdiğimiz mücadeleden daha da güçlenerek çıkacağımıza inancımız tamdır. Gerek ekonomimizin sağlam altyapısı ve kurumsal örgütlenişi gerek ise tüm sektörlerimizin dinamik yapısı ile ortaya koyduğu sinerji, hedeflere ulaşmada önümüzdeki tüm engelleri ortadan kaldıracaktır” denildi

Ulaştırma sektörünün ekonomiye verdiği katkılara değinen UND Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle: “Güçlü filosu ile yılda yaklaşık 1.2 milyon sefer üzerinden 71 ülkeye ihracatımızı taşıyan sektörümüz, ihracat ile kalkınan ülkemiz için stratejik öncelikli bir sektör konumundadır. Ülkemizin 500 milyar dolarlık 2023 yılı hedefine ulaşması için 2017 yılında 15 milyar dolar olarak verdiğimiz katkı bu yıl daha da artacaktır. Bu başarıda devletimizin bütün kurum ve kuruluşları ile desteği her daim şükranla karşılanmıştır.

Nitekim, Rusya ile yapılan son resmi görüşmelerde TIR ve kamyon şoförlerimize, iş adamlarımıza, resmi pasaport sahiplerine ve servis pasaport sahiplerine vizelerin kaldırılması konusunda sağlanan haklar kamu-özel sektör işbirliği ile sağlanabilecek başarılar konusunda mükemmel bir örnek teşkil etmiştir.”

UND Yönetim Kurulu, “Son dönemde attığı adımlar ile ulaştırma sektörünün de içinde bulunduğu Türk İş Dünyasına ülke hedefleri doğrultusunda teşviklerini esirgemeyen; Başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’a, Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan’a, ulaştırma ve lojistik sektörü adına şükranlarımızı sunarız” açıklamasında bulundu.

Etiketler :