UND’nin geleneksel iftar yemeği  WOW Hotel’de düzenlendi

UND’nin geleneksel iftar yemeği WOW Hotel’de düzenlendi

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Geleneksem İftar Yemeği’ni bu yıl WOW İstanbul Hotel’de gerçekleştirdi. Renault Trucks’ın sponsor olduğu ve yoğun katılımın olduğu iftar yemeğinde UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, UND İcra Kurulu Başkanı Recai Şen, Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu birer konuşma yaptı.

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen 500 Büyük Hizmet İhracatçısı sıralamasında taşımacıların ve lojistikçilerin önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl turizmden sonra en fazla hizmet ihracatının taşımacılık ve lojistik sektörü tarafından gerçekleştirildiğini anlatan Çetin Nuhoğlu, sektörün geçtiğimiz yıl 14 milyar dolar hizmet ihracatı yaptığını sözlerine ekledi. Taşımacılık ve lojistik sektörü olarak 2023 yılında 60 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Nuhoğlu, 44 yıllık bir derneği olan ve 1964 yılından bu yana uluslararası taşımacılık yapan bu sektörün bu hedefe ulaşacağına inandığını vurguladı. Nuhoğlu, konuşmasında ayrıca bazı ülkeler için geçiş belgeleri ile ilgili Avrupa Adalet Divanı’na açtıkları davalardan ve alınan sonuçlardan bahsetti.

UND İcra Kurulu Başkanı Recai Şen de yaptığı konuşmada nesnelerin internetinin gelecekte sektöre yönelik etkilerinin neler olacağı ile ilgili bir konuşma yaptı.

Renault Trucks Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu ise, 2018’in kendileri için nakliyeciler için başarılı bir yıl olmasını diledi.

Daha sonra Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) Tepe Yöneticileri ve Yılın Sürücüsü ödül töreni düzenlendi.

Etiketler :