UPS’e, Londra’daki elektrikli kamyon sayısını 170 adede çıkartacak

UPS’e, Londra’daki elektrikli kamyon sayısını 170 adede çıkartacak

UPS, süper şarjlı elektrikli teslimat filosu için Londra’da akıllı ağ sistemine geçiyor. Son teknoloji araçların ve şarj sinyallerinin kullanıma sunulması ile yanmalı motorların kullanımı azalacak.

UPS liderliğindeki konsorsiyum radikal bir yeni şarj teknolojisini Londra’da hayata geçirdi. Teknoloji, güç besleme ağı için yüksek maliyetli iyileştirmelere gerek olmaksızın, elektrikli araç (EV) filosunun tüm araçlarının eş zamanlı olarak şarj edilmesini sağlıyor. Bu yenilik, geleneksel yanmalı motorlu araçlara dayalı sistemin sonuna işaret ediyor ve UPS’e, Londra’daki tesisinde bulunan 65 elektrikli araç sayısını 170 kamyona çıkartma imkânını sunuyor. Dünyada ilk olarak bu ölçekte kullanıma sunulan bu sistemler sayesinde gerçekleştirilen bu ciddi ilerleme, finansman desteği İngiltere’nin Düşük Emisyonlu Araçlar Ofisi tarafından sağlanan ve UK Power Networks ve Cross River Partnership şirketleriyle beraber yürütülen ‘SmartElectric Urban Logistics-Akıllı Elektrikli Şehir Lojistiği (SEUL)’ projesinin sonucu olarak hayata geçirildi.

UPS Avrupa Sürdürülebilirlik Direktörü Peter Harris şu ifadelerde bulundu: “UPS olarak bir mega şehrin kalbinde ilk defa gerçekleştirilen bir çalışmaya imza attığımızı düşünüyoruz. Elektrikli araçların kullanıma sunumu konusundaki bazı büyük engelleri aşmak için yeni bir teknoloji kullanıyoruz ve hem Londra’da hem de dünyanın dört bir yanındaki diğer büyük şehirlerde yeni nesil sürdürülebilir kentsel dağıtım hizmetlerinin hayata geçirildiğinin müjdesini veriyoruz. Elektrikli araçlar UPS’in alternatif yakıt ve gelişmiş teknoloji filosunun ayrılmaz bir bileşenidir. UK Power Networks ve Cross River Partnership ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık, elektrikli araçların uygun maliyetle kullanıma sunulmasında önemli bir kilometre taşı olurken, kentleşmeye yönelik küresel trendin sürdürülebilir olmasını sağlamada kilit rol oynayacak. Yeni teknolojiyi hayata geçirirken, şarj işleminin daha akıllı ve dağıtım hizmetimizin daha temiz olmasını hedefliyoruz.”

Etiketler :