“Uzun vadeli anlaşmalar yaptık, yüzde 12 büyüdük”

“Uzun vadeli anlaşmalar yaptık, yüzde 12 büyüdük”

“Bugün belki ihracatçı 200-300 euro daha pahalı ödeyecek ama yarın sektör yabancıların eline geçtiği zaman ihracatçı 2-3 bin lira fazla ödeyecek. Çünkü yabancı firmalar Türkiye’ye gelirken birkaç yıl zarar bütçesi ile geliyor. Yerli nakliyeci bittiği zaman yabancılar çok daha büyük karlarla çalışmaya başlayacak.

ÖZEL HABER - Türkiye’den İngiltere’ye yük taşımacılığı yapan ender firmalardan biri olan BKM Lojistik’in aynı zamanda Romanya’da da yerleşik bir şirketi bulunuyor. Hatay kökenli BKM Lojistik, 1992 yılından bu yana uluslararası taşımacılık hizmeti veriyor. Kuruluşunun ilk yıllarında başta Sudan olmak üzere Ortadoğu, Körfez Ülkeleri ve Avrupa'ya taşımacılık hizmeti veren BKM Lojistik, 2000’ li  yılların başından itibaren İngiltere parsiyel taşımalara daha çok ağırlık vererek İngiltere'yi ana hattı haline getirdi. Halihazırda İrlanda, İskoçya, Hollanda, Belçika, Almanya ve Romanya’ya parsiyel ve komple taşımacılık yapmaktadır.BKM Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Edip Bakımcı, İngiltere hattında 2009 yılından bu yana parsiyel navlunların yüzde 25 oranında düştüğünü söylüyor. Edip Bakımcı, bu durumun sebebini şöyle açıklıyor: “2008 yılında paund, euro karşısında değer kaybetmesinden dolayı olduğunu belirtmektedir.

2013 KARLI BİR YIL OLMADI

Geçtiğimiz yıllarda BKM Lojistik, Romanya hattını açmaya karar veriyor. Romanya’da 10 araçtan oluşan bir filo kurduklarını söyleyen Edip Bakımcı, aynı zamanda İngiltere’de kendi depolarının bulunduğunu hatırlatıyor. Romanya’ya parsiyel taşımacılık yaptıklarını belirten Bakımcı, “Hem Fransa’dan İngiltere’ye hem de Türkiye-Romanya arasında hizmet veriyoruz. İngiltere bizim ana hattımız. Elbette İrlanda ve İskoçya’ya da taşımacılık yapıyoruz. Bunların dışında Hollanda, Almanya, Belçika ve Romanya’ya parsiyel ve komple mal taşıyoruz. Ayrıca Türkmenistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Gürcistan ve Ortadoğu ülkelerine komple ve transit taşımalar yapıyoruz” dedi.

YÜZDE 12 BÜYÜDÜK

2013’ün lojistikçiler açısından karlı bir yıl olmadığını söyleyen Bakımcı, buna rağmen yılın son döneminde yabancı araçlara getirilen denetlemelerin olumlu yansımalarının da hissedilmeye başlandığını vurguluyor. Geçtiğimiz yılın tüm sektör açısından verimli ve parlak geçmemesine rağmen BKM Lojistik olarak yüzde 12 büyüme başarısı gösterdiklerini söyleyen Bakımcı, geçtiğimiz yıllardaki büyüme oranlarının ise yüzde 12 ila yüzde 22 arasında değiştiğini hatırlatıyor. Bakımcı,  geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri büyümenin arkasında Romanya ve İngiltere’deki acentelerinin ve tüm birimlerdeki uzman personellerinin çok önemli etkisinin olduğunu kaydetti.

UZUN VADELİ ANLAŞMALAR YAPTIK

2012’de ve geçtiğimiz yıl sektörde büyümelerin geri gittiği zamanlarda yurtdışındaki partnerleri ile daha uzun vadeli anlaşmalar gerçekleştirerek şirketlerinin iş planlarını orta ve uzun vadede daha kaliteleştirme olanağı yakaladıklarını ifade eden Bakımcı, “Uzun vadeli anlaşmalarımız sayesinde kurların oynak durumundan doğabilecek zararımızı yok ettik. Öte yandan 2011 yılından bu yana yurtdışındaki iş partnerlerimizle yaptığımız uzun vadeli anlaşmalar sayesinde araçlarımızda kalite kontrol ve planlama durumunu yakalayabildik. Fakat tüm bu saydığımız iş politikalarımıza rağmen bulunduğumuz sektörde son 2 yıldan bu yana riskler büyüyor ve kar marjları geriye gidiyor. Sektördeki bu duruma rağmen büyüme gösterdiğimiz halde maalesef eski kar marjlarını yakalayamıyoruz.”Kendileri açısından ise işlerin fena gitmediğini ifade eden Bakımcı, ancak “Daha önce İngiltere’ye 10 metreküpün üzerindeki yükleri en az 50 euro seviyelerinde taşırken bugün 45 eurolara taşıyoruz. Bu tüm İngiltere’ye parsiyel  taşımacılık yapanları çok etkiledi” diyor.

DÖVİZ ARTIŞI KISMİ DEVALÜASYONA NEDEN OLDU

Son aylarda dövizde yaşanan artışla ilgili de bir değerlendirme yapan Bakımcı, “Dövizdeki bu artış bence bir kısmi devalüasyona neden oldu. Ama bunu kimse açıklayamıyor. Geçen yıla göre kurlarda çok ciddi artışlar oldu. Bu yıl eğer böyle gider ve zamlar gelmezse ihracatta biraz artış olacağını ithalatta da biraz azalma olacağını düşünüyorum” diye konuşuyor.

NAVLUNLAR FENA DEĞİL AMA…

“Şu anda navlunlar fena değil. Bunun da en önemli nedenlerinden biri yabancı araçlarla ilgili denetimlerin doğru bir şekilde yapılmaya başlanmış olması. Ama burada ihracat navlunları iyi ithalat değil. Kur artışından sonra ithalat düştü” diyen Bakımcı, açıklamasını şu sözlerle sürdürüyor: “Örneğin daha önce Almanya’dan 3 bin eurolara gelinirken şimdi 2 bin 500 euro sevilerine düştü. Şimdi tekrar yavaş yavaş toparlanmaya başladı ama durumu gidiş-dönüş olarak ele aldığımızda çok fazla değişmiyor. İhracat arttığında ithalat, ithalat arttığında ise ihracat navlunları düşüş gösteriyor. Çünkü ihracat arttığında fazla araç çıkıyor, fazla araç çıktığı zaman bunların geri dönmesi gerekiyor ve ithalat navlunları ister istemez düşüyor.

LOJİSTİKTE HACİMLİ OLMAK KESİNLİKLE BİR AVANTAJ

Sektörde borçsuz çalışmak gerektiğini vurgulayan Bakımcı, “Sektör çok sıkıntı da ancak bunu çok fazla dillendiren yok. Kimle konuşursanız konuşun, para kazanamadığından dert yanıyor” diyor ve ekliyor: “Peki o zaman bu para kazanamamak nereye kadar varacak. Son birkaç yıldır neredeyse tamamen karsız çalışmaya başlamıştık. Bu birazda bizden kaynaklanıyor. Nakliyecimiz maliyet hesaplamasını çok iyi yapamıyor. Nakliye sektöründe özellikle TIR tarafında çok detay ve çok gider var. forwarderlar para kazanıyor çünkü araç yatırımları yok. Bizim en büyük sorunumuz da aslında araç yatırımı. Lojistikte hacimli olmak kesinlikle bir avantaj. Bunu her yerde hissedebiliyorsunuz. Yakıt alırken, lastik alımında, Ro-Ro’yu kullanırken hissediyorsunuz. Büyük olmanın çok büyük avantajları var.

BULGAR KRİZİNDE BAKANLIĞIN TAVRI ÇOK İYİYDİ, AYRICA UND’Yİ TEBRİK EDİYORUM"

Gümrüğün Halkalı’dan Çatalca’ya taşınacak olmasının önemli rahatlama sağlayacağını, 3. köprünün de açılmasının ise Ro-Ro ile çalışan ama Avrupa yakasında olan firmalar için çok önemli avantajlar sağlayacağını ifade eden Bakımcı, son Bulgar krizi ile ilgili ise görüşlerini şöyle anlatıyor: “Bulgar krizinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın tavrı çok iyiydi. Bu konuda ayrıca UND’yi de tebrik ediyorum. Doğru yaptılar. Kısa vadede bazı nakliyecilerimiz bundan zarar görmüş olabilirler ama uzun vadede doğru bir stratejiydi. Bulgarlar dahil yabancı araçlar daha önce denetim doğru yapılmadığı için gelip yükümüzü alıp götürüyorlardı. Daha düşük fiyata taşıma yapıyorlardı. Rekabet avantajları vardı. Çünkü masrafları yoktu. Onlar bu yükleri alıp giderken biz seyrediyorduk. Son 2-3 ay içinde denetimler doğru yapıldığı için bu durumun yansımasının navlunlarda gördük.

BU SEKTÖRÜ AYAKTA TUTMAK LAZIM

Bu sektörü ayakta tutmak gerektiğini belirten Bakımcı, “Yabancıların eline geçtiği zaman bugün belki ihracatçı 200-300 euro daha pahalı ödeyecek ama yarın yabancının eline geçtiği zaman 2-3 bin lira fazla ödeyecek. Çünkü yabancı firmalar Türkiye’ye gelirken belli birkaç yıl zarar bütçesi ile geliyor. Yerli nakliyeci bittiği zaman yabancılar çok daha büyük karlarla çalışmaya başlayacak. Uzun vadede dezavantaja dönüşecek. Ben yabancı yatırımcının önünü tıkamak gerektiğini düşünmüyorum ama mutlaka yerli yatırımcının da bu işin içinde olması gerekir.”

Etiketler :