Volvo Trucks, yüzde 7 daha az yakıt tüketen I-Save özellikli FH’ı tanıttı

Volvo Trucks, yüzde 7 daha az yakıt tüketen I-Save özellikli FH’ı tanıttı

Volvo Trucks, I-Save özellikli Volvo FH'ı tanıttı. Yeni D13TC motorunu güncellenmiş yakıt tasarrufu özellikleri ile birleştiren Volvo Trucks, Volvo FH ile yakıt tüketimini yüzde 7'ye kadar azaltıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Volvo Kamyon Başkanı Roger Alm, “Volvo FH'ı I-Save uzun mesafeli işlemlerde yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltmak için en son teknolojimizi birleştiren eksiksiz bir çözümdür” dedi. 

I-Save özellikli Volvo FH'in merkezinde, en yeni D13TC - Volvo Trucks'ın bugüne kadarki en yakıt tasarruflu uzun mesafeli motoru bulunuyor. Yanmayı iyileştiren ve ısıyı ve enerjiyi silindirlerin ortasına yönlendirerek verimliliği artıran, patentli dalga şekilli bir iç kısma sahip pistonlara sahip. Egzoz gazlarındaki aşırı enerji daha sonra motora Turbo Bileşik ünitesi adı verilen egzoz akışındaki ek bir türbin üzerinden güç vermek için kullanılıyor. 

D13TC motor 300 Nm'ye kadar ekstra tork üretiyor. Bu da karayolu trafiğinde sabit bir hızda kalmak için daha az hızlanma ve yakıtın gerekli olduğu anlamına geliyor. 

I-Save'in diğer özellikleri arasında yakıt tasarruflu yeni arka akslar, ilerideki gradyanları analiz eden ve adapte eden güncellenmiş harita tabanlı I-See sistemi ve uzun mesafeli uygulamalar için optimize edilmiş vites değiştirme yazılımı yer alıyor. Tüm bu ürün ve hizmetlerin kombine verimlilik kazançları, bir D13 Euro 6 Step D motora kıyasla yüzde 7'ye kadar yakıt maliyetinde tasarruf sağlayabilir.

Volvo Trucks Powertrain Strateji Direktörü Mats Franzén, “I-Save'in her yönünü, özellikle yıllık 120 bin km'den fazla sürüş yapan uzun mesafeli operatörlere uyacak şekilde uyarladık. Ne kadar uzun süre araba kullanıyorlarsa, potansiyel olarak o kadar tasarruf edebilirler. Yüksek yakıt verimli ve akıcı bir sürüş deneyimi sunan güçlü bir motor” dedi. 

I-Save özellikli Volvo FH’da:

-D13TC (Turbo Bileşik) 460 hp (2 600 Nm) veya 500 hp (2 800 Nm) motor

-Yeni, yüksek yakıt tasarruflu arka akslar

-Motor rölantide kapatma

-Yakıt tüketimini azaltmak için hızı ayarlayan I-Roll ile I-Cruise

-Değişken Deplasmanlı Servo Direksiyon Pompası

-I-See güncellendi

-Uzun mesafeli optimize edilmiş yazılımla güncellenmiş I-Shift

Etiketler :