Yeni Mitsubishi L200  TransAnatolia 2019’un Ulaşım Sponsoru Oldu

Yeni Mitsubishi L200 TransAnatolia 2019’un Ulaşım Sponsoru Oldu

Mitsubishi Motors’un sponsorluğunda gerçekleştirilen ve dünyanın en iyi ralli yarışlarından biri olarak anılan TransAnatolia bu yıl 9. kez 25-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.7 etaptan oluşan TransAnatolia 2019’da ralliciler Abant’tan yola çıkarak Anadolu’yu dolaşacaklar ve yarış Şanlıurfa’da “tarihin sıfır noktası” Göbeklitepe’de sona erecek. Mitsubishi’nin, Eylül ayı başında İspanya Malaga’da lanse edeceği yeni L200 ile sponsor...

Mitsubishi Motors’un sponsorluğunda gerçekleştirilen ve dünyanın en iyi ralli yarışlarından biri olarak anılan TransAnatolia bu yıl 9. kez 25-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

7 etaptan oluşan TransAnatolia 2019’da ralliciler Abant’tan yola çıkarak Anadolu’yu dolaşacaklar ve yarış Şanlıurfa’da “tarihin sıfır noktası” Göbeklitepe’de sona erecek. Mitsubishi’nin, Eylül ayı başında İspanya Malaga’da lanse edeceği yeni L200 ile sponsor olduğu TransAnatolia 2019’a katılan ülkelerin sayısı da arttı. TransAnatolia 2019 için start noktasında İtalya, İngiltere, Fransa, İsviçre, Hollanda, Bulgaristan ve Türkiye yer aldı. 

Ralli konvoyu ilk gün, Abant Gölü’nden yola çıktı. 3 özel etaptan oluşan 378 km'lik bir rota için Haymana’ya doğru yol aldı. İkinci gün Meke Gölü'ne uzanan 382 km uzunluğundaki rota ve 2 özel etaptan oluştu. Yarışın üçüncü günü Acıgöl’den başlayacak ve yarışçılar doğrudan özel bir etapla, kamp bölgesinden yola çıkarak 246 km sonunda Göreme'ye ulaşacaklar. Dördüncü gün, 371 km ve 3 özel etaptan oluşan bir rotaya sahip. Bu rotanın birinci etabı eski ve kurumuş bir gölün içinde başlayacak. Dikkat, hız ve iyi navigasyon bilgisi gerektiren bu zorlu etabın ardından yarışçılar 2. ve 3. etapta dağlara tırmanacak ve çeşitli orman yollarını takip edecek.

Toplamda 348 km yol katedilecek olan 5. Gün, yüksek dağ yollarında sürecek. Yarışçılar tarihi Kommagene Krallığı bölgesinden geçerek kamp yapacakları Nemrut Dağı'na, Kral Antiochos'un mezar höyüğünün yakınında, 2300 metre yüksekliğe ulaşacaklar. 274 km sürecek 6. gün sonunda ise hedef Mardin. TransAnatolia yarışçıları, rallinin 7. ve son gününde 130 km'si özel etap olan 287 km'lik bir etabın sonunda Şanlıurfa’ya ulaşacak ve ardından "Tarihin sıfır noktası" Göbeklitepe’yi ziyaret edecekler. Varış töreninin ardından tüm gruplar, Urfa Arkeoloji Müzesi'nde toplanacak ve M.Ö 10400 yılına dayanan, dünyadaki kazılmış en eski tarihli anıtsal yapı olan Göbeklitepe’yi ziyaret edecekler. 

2010 yılında başlayan ve her yıl giderek gelişen TransAnatolia, farklı zorluk seviyeleriyle dolu eşsiz bir parkura sahip. İlgi çekici ve unutulmaz bir deneyim sunan TransAnatolia, Türkiye'nin güzelliklerini hayatın içinden, eşsiz kesitlerle göz önüne getirerek ülke tanıtımına da katkı sağlıyor. Uluslararası bilinirliği günden güne artan TransAnatolia, sunduğu yüksek standartlarla uzun yarışlara hazırlanmayı hedefleyen üst düzey sporcuların beklentilerini karşılarken, amatörlerin yeteneklerini geliştirebilmelerine de imkân veriyor.

L200 Pazar lideri

TransAnatolia Ralli’sine geçmiş yıllarda da ulaşım sponsoru olan L200, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından açıklanan rakamlara göre 2018 yılının pick-up pazarı lideri olmasının ardından 2019 yılının ilk yarısını da lider kapattı ve ilk 6 ay sonundaki pazar payı yüzde 28 oldu.

Mitsubishi Motors’un yetmiş yıllık pick-up ve 4x4 teknolojisi ile tasarlanan ve yüksek donanım seviyesine sahip olan Mitsubishi L200, ekonomik yakıt tüketimi ve kolay manevra kabiliyetiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor. Mitsubishi L200, sağlamlığının ve dayanıklılığının yanı sıra sınıfında öncü konfor ve güvenlik özelliklerine sahip. RISE gövde yapısı, darbe emici şasisi ve yeni süspansiyon sistemi sayesinde her türlü yol koşulunda rahatlıkla yol alıyor. Mitsubishi L200’lerin 6 farklı donanım versiyonu bulunuyor.

Etiketler :