Yeni Opel Combo’ya 2019 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü

Yeni Opel Combo’ya 2019 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü

Yeni Opel Combo, hafif ticari araç sınfının en prestijli ödülü Uluslararası Yılın Hafif Ticari Aracı (IVOTY) ödülünü kazandı. Yeni Combo aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 25 ülkeden konusunda uzman gazeteci jüri üyesinden toplam 127 puan aldı.

Yeni Opel Combo’ya 2019 Uluslararası Yılın Ticari Aracı Ödülü. Opel 1992’de Astra Van ve 2002’de Vivaro’nun ardından bu ödülü üçüncü defa alıyor. Hannover’daki Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı’nda gerçekleştirilen törende ödülü Opel CEO’su Michael Lohscheller IVOTY Başkanı Jarlath Sweeney’den aldı.

Ödül töreni sırasında konuşan Lohscheller, “Böylesi önemli bir ödüle layık görülmekten gurur duyuyoruz” dedi ve ekledi: “Bu başarı Groupe PSA bünyesinde Opel markamızın yeni ufuklara yol alacağını gösteriyor. Yeni Combo ile C Panelvan segmentine hareketlilik getireceğiz. Markamızın hafif ticari araç sınıfında büyük bir potansiyeli var. Bu doğrultuda Groupe PSA genelinde kullanılacak yeni hafif ticari araç platformunun geliştirilmesi görevinin de markamıza verilmesini özellikle anlamlı buluyorum” dedi.

IVOTY jüri üyeleri Opel Combo’nun ödüle layık görülmesinin nedenlerini şöyle sıraladılar: “Mühendis ve tasarımcılar hafif ticari araç tarihinde ilk defa çoklu marka işbirliği sırasında tüm markaların temel değerlerini ve kimliğini en ufak ödün vermeden korumayı başarmışlar. Groupe PSA modelleri sunduğu modern kompakt ticari araçlarındaki taze tasarım yaklaşımı, kompakt otomobillerle boy ölçüşen teknolojik sistemleri ve kendine özgü konfor hissi ile sınıfı yeniden tanımlıyor.”

Jüri üyeleri Opel Combo’da sunulan ve aralarında sensöre bağlı aşırı yük uyarısı ve yan koruma sistemi gibi sayısız destek sistemini de etkileyici olarak niteledi. Jüri üyelerinin yorumları şu şekilde: “PSA hafif ticari modelleri sadece tek bir yönden etkileyici değil. Öncelikle modern ihtiyaçlara uygun, konforlu ve günümüz güvenlik teknolojilerinin tümüne sahip. Sürüş sırasında araçlar kullanışlılıktan ödün vermeden iyi bir sürüş keyfi sunuyor. İş insanlarına geniş gövde tipi ve motor seçenek yelpazesi de sunuyor. Kesinlikle hafif ticari araçlar için bir referans noktası.”