Yılda 225 bin ağır ticari araç freni üretecek!

Yılda 225 bin ağır ticari araç freni üretecek!

Bayraktar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ege Fren, Türkiye’nin ilk ve tek “Ağır Ticari Araç Disk Fren Montaj Hattı”nı faaliyete geçiriyor. Bayraktar Grubu ve Meritor ortaklığı ile Türkiye’nin ilk ağır ticari araç fren üreticisi olma özelliğine sahip olan Ege Fren, yeni yatırımıyla birlikte yıllık fren üretme kapasitesini 225 bin adete çıkartacak.Otomotiv tedarik sanayi firması Ege Fren, ilklere imza atmaya devam ediyor. Bayraktar Grubu ve Meritor ortaklığı...

Bayraktar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ege Fren, Türkiye’nin ilk ve tek “Ağır Ticari Araç Disk Fren Montaj Hattı”nı faaliyete geçiriyor. Bayraktar Grubu ve Meritor ortaklığı ile Türkiye’nin ilk ağır ticari araç fren üreticisi olma özelliğine sahip olan Ege Fren, yeni yatırımıyla birlikte yıllık fren üretme kapasitesini 225 bin adete çıkartacak.

Otomotiv tedarik sanayi firması Ege Fren, ilklere imza atmaya devam ediyor. Bayraktar Grubu ve Meritor ortaklığı ile Türkiye’nin ilk ağır ticari araç fren üreticisi olma özelliğine sahip olan şirket, şimdi de ülkemizin ilk ve tek  “Ağır Ticari Araç Disk Fren Montaj Hattı’’ yatırımını gerçekleştiriyor. Ege Fren Fabrika’sında düzenlenen açılış töreni, Bayraktar Grubu Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Hüseyin Bayraktar, Ege Fren Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan İlkbahar, Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Güven Özyurt, Ford Otosan Satınalma Direktörü Murat Senir, Ege Fren Genel Müdürü Sinan Akın, Ege Endüstri Genel Müdürü Ayhan Özel ve Ege Fren Sendika Temsilcisi Ayhan Tuncay’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Başta Ford Otosan olmak üzere yurtiçi kamyon, treyler sektörü ve Ege Fren’in yabancı ortağı Meritor’un global ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak yapılan  yatırım, üç vardiyada yıllık 225 bin adet fren üretme kapasitesine sahip olacak. Son teknolojik yenilikleri içinde barındıran ve kamera kontrolleri de dahil olmak üzere hatasız ürün imalatına yönelik birçok otomasyona sahip bu hat, tamamen Ege Fren mühendislerince tasarlanmış olma özelliği taşıyor.

Etiketler :