Yılda 61 bin adet treyler üreten Schmitz Cargobull yeni ürünlerini ve hizmetlerini tanıttı

Yılda 61 bin adet treyler üreten Schmitz Cargobull yeni ürünlerini ve hizmetlerini tanıttı

Yıllık treyler üretimini 61 bin adede ve cirosunu 2.2 milyar euroya ulaştıran Schmitz Cargobull AG, IAA’da tanıtacağı yeni ürünleri ve hizmetleri anlattı.

Schmitz Cargobull AG, Berlin’de Türk gazetecilerin de yer aldığı bir organizasyonda IAA 2018'de tanıtacağı yeni ürün ve hizmetler hakkında bilgi verdi. Schmitz Cargobull AG’nin yeni ürün ve hizmetlerinin tanıtıldığı törende Schmitz Cargobull CEO Andreas Schmitz, 2017/2018 Mali Yılı’nı değerlendirdi. 2017/2018 mali yılında 61 bin adet yıllık üretim ve yaklaşık 2.2 milyar Euro ciro elde ettiklerini anlatan Schmitz Cargobull CEO Andreas Schmitz, bir önceki yıla göre yüzde 10 büyüdüklerini kaydetti. Kuzey ve Doğu Avrupa'da piyasaların gelişmekte olduğunu belirten Schmitz, Litvanya ve Rusya’nın,  bir önceki yıla göre güçlü büyüdüğünü ve satış hacminde yüzde 15’lik bir katkı yaptığını söyledi.

“ADAPAZARI’NDA 3 BİN 400 KAPASİTELİ MONTAJ HATTINI DEVREYE ALDIK”

IAA Ticari Araçlar öncesi yapılan basın toplantısında şirketin son güncel bilgilerini paylaşan Andreas Schmitz, treyler piyasasındaki canlılığın sürdüğünü kaydetti. Rusya’da yaklaşık 5 bin 200, Litvanya’da ise 4 bin 200 satış adedine ulaşarak kendi satış planlarını aştıklarını kaydeden Schmitz, "Bu trendi sürdürmek için çok çalışıyoruz ve ticari kısıtlamalar nedeniyle engellenmek istemiyoruz. Bu amaçla Adapazarı’nda 3 bin 400 kapasiteli montaj hattını da devreye aldık” dedi.

61 BİN ADET TREYLER ÜRETİMİ

2017/2018 mali yılında (1Nisan 2017’den 31 Mart 2018’e kadar) 61 bin adet treyler üretildiğini kaydeden Schmitz şunları söyledi: “Geçen yılın çok başarılı satış rakamlarının ardından üretim bir kez daha arttı. Batı ve Güney-Batı Avrupa'daki piyasalar, ekonomik toparlanmanın etkilerinden kaynaklanan ortalamanın üzerinde bir büyüme sonrasında muhtemel bir yavaşlamanın başlangıç sinyallerini gösteriyor. Ön verilere dayanarak, şirket 2017/2018 mali yılı için yaklaşık 2,2 milyar euro ciro öngörüyor. Fiyat ayarlamalarının yapılmasına rağmen şirket, artan emtia fiyatları, malzeme maliyetleri ve enerji oranlarının bir sonucu olarak geçen yılki kar marjını muhafaza edemedi.”

AKILLI TREYLER DÜNYASI, TELEMATİK

Schmitz Cargobull ’un yönetim ekibinin mevcut mali yılın ivmesini artırmak için Eylül 2018’de IAA Ticari Araçlar Fuarı’nı beklediğini belirten Schmitz, fuarın temasının, Akıllı Treyler Dünyası, Telematik vasıtasıyla ürün ve süreçlerin dijitalleştirilmesine ve ayrıca treyler ve hizmetler arasındaki etkileşime odaklanma olarak planladıklarını söyledi. Andreas Schmitz, “Kullanıcılar için güvenlik, konfor, verimlilik ve römork kullanılabilirliğini geliştirmeye ve müşterilerimiz için verimliliği artırmaya yardımcı olan her şeyi sürekli geliştiriyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

BERLİN'DEKİ YENİ ÜRETİM HATTI VE YILDA 7 BİN 500 VAN KUTU GÖVDESİ ÜRETECEK

Schmitz Cargobull gelecekteki stratejisinin önemli bir parçası olan 2017 Transporter sınıfına dahil oldu. Berlin’de üretilen bu yeni ürün serisi, Schmitz Cargobull ‘un Premium serisine mükemmel bir son dokunuş ve "son mil" kadar kaliteli ve sürdürülebilir ulaşımdır. Schmitz Cargobull V.KO Van kutu gövdesi, bir dizi standart boyutta sunuluyor ve böylece bir araç üreticisinin teknik özelliklerine mükemmel şekilde uyum sağlıyor. Berlin'deki yeni üretim hattı, ve yılda 7 bin 500 Van kutu gövdesi üretecek şekilde tasarlandı.  

SCHMITZ CARGOBULL’DAN IAA’YA ÖZEL YENI ÜRÜNLER VE HİZMETLER

Schmitz Cargobull IAA Ticari Araçlar 2018'de sunacağı yenilikleri basın mensuplarıyla paylaştı. Schmitz Cargobull, tüm maliyetleri en aza indirmek için kullanıcı yararına birçok iyileştirme ve geliştirme yaptı.

S.KO COOL FRİGORİFİK SEMİ TREYLER

Schmitz Cargobull bu yılki IAA Ticari Araçlar Fuarı‘nda S.KO COOL treylerini yeni bir formatta sergileyecek. Nakliye çözümleri üzerine geliştirilmiş yeni frigorifik kasa yapısı, S.CU adıyla bilinen yeni nesil soğutucu ünite ve treyler ile soğutucu üniteyi uzaktan takip etmeye yarayan Telematics sistemi ile birlikte nakliye şirketleri, soğuk zincir taşımacılığı için kusursuz hale getirilmiş komple bir pakete sahip olacaklar.

Görünüyor ki, yeni nesil SKO COOL çok kısa zamanda geleceğe dönük iyileştirmelerinin yanısıra kendine özgü çarpıcı görüntüsüyle görücüye çıkacak.Yarı römorkun ön kısmı komple yeniden tasarlandı. Ön duvarın korumalı bölgesi,çekici bağlantısı sırasında oluşabilecek muhtemel hasarları önlemek için daha da yukarıya çekildi. Ayrıca, ön duvarın yalıtım kapasitesi, çeşitli detay optimizasyonları ile daha da arttırıldı. Son olarak yeni nesil yan korumalar ise, bir jenerasyon değişikliğinin en önemli işaretcisi oldu.

YENİ NESİL SCHMITZ CARGOBULL S.CU SOĞUTUCU ÜNITE

Schmitz Cargobull, kendi üretimi olan  soğutucu ünitesini daha da geliştirdi ve modern bir common-rail dizel motorla donattı. Sürekli yüksek soğutma kapasitesi ve hassas sıcaklık kontrolü ile yeni nesil soğutucu ünitesi yüzde 10'a kadar daha az yakıt tüketiyor. Tüm Schmitz Cargobull soğutucu üniteleri, Ocak 2019'da yürürlüğe giren ‚‘‘Stage 5‘‘ emisyon standardına uygun olarak üretiliyor. Yeni soğutma ünitesinin ve geliştirilmiş hava sirkülasyonunun optimum tasarımı sayesinde, kullanıcılar frigorifik kasanın içersinde  daha homojen bir ısı dağılımına ulaşırlar.

Okuması daha kolay hale getirilmiş daha büyük göstergeli kontrol paneli sayesinde S.CU soğutucu ünitenin kullanıcı dostu olma fonksiyonu artırıldı. Ekrana alternatif olarak, S.CU soğutma ünitesinin ve telematik sisteminin tüm fonksiyonları bir akıllı telefon üzerinden de kontrol edilebiliyor.

PERDELI YARI RÖMORK SCS – POWER CURTAIN

Schmitz Cargobull'un POWER CURTAIN S.CS perdeli aracı, artan nakliye verimliliği ve etkili zaman yönetimi taleplerini karşılamak üzere tasarlanmıştır.Yan çıtalar olmasa bile, DIN EN 12642 Code  XL sertifikalı üstyapı mukavemeti ilave kemerleri ve brandaya entegre çelik tel ile elde ediliyor. Kemerli bu sistemin en büyük avantajı: Yük güvenliğini sağlamak için zaman alıcı bir işlem olmaksızın daha hızlı yükleme ve boşaltma imkanı sağlıyor. Bu, sürücünün çalışmalarına daha hızlı devam etmesini ve taşıma işlemini daha da optimize etmesini sağlıyor. POWER CURTAIN ayrıca hırsızlığa karşı yüksek koruma sağlıyor.

S.CS MEGA PERDELI YARI RÖMORK - 300 KG DAHA HAFIF 

Yeni geliştirilmiş soğuk bükme şasi ve ağırlığı optimize edilmiş tasarımı sayesinde S.CS MEGA  hem sağlamlık ve kalitesini muhafaza etmiş hem de 300 kg daha hafif hale geldi . Böylelikle araç 6 bin 290 kg boş ağırlığa ulaşarak kullanıcılar için çok daha avantajlı hale geldi.

S.CS UNIVERSAL PERDELI YARI RÖMORK - 6 TONDAN AZ BOŞ AĞIRLIK

Kayar Perdeli S.CS UNIVERSAL artık daha hafifletilmiş olarak kendini gösteriyor. Schmitz Cargobull’un bu çok yönlü aracı  6 tonun altında boş ağırlığa sahip. Tabii ki, araç DIN EN 12642 Code  XL sertifikasına sahip ve ayrıca yeni bir tasarımda sunulan yeni yan korkuluklar ile donatıldı.

YUVARLATILMIŞ ÇELIK GÖVDE VE ALÜMINYUM KUTU GÖVDESI ILE S.KI TERMAL DAMPERLI RÖMORK

Ağırlık azaltma özelliğine önem veren Schmitz Cargobull, yuvarlatılmış çelik gövde için geliştirilmiş ısı yalıtımı sunuyor. Yük kaybını en aza indirmek için, S.KI SR yuvarlak çelik damper gövdesinin ısı yalıtımı 2018 yılı için yeniden optimize edildi. Yenilikçi yalıtım malzemesi, sayesinde toplam ağırlık 310 kg. düşürüldü. Ayrıca sağlam ve faydalı bir şekilde optimize edilen bir taşıma çözümü sunuyor. Yuvarlatılmış çelik gövdenin yanı sıra, alüminyum kutu gövdesi de tam yalıtım ile mevcut. Bu ağırlık optimizasyonlu taşıma çözümü, aynı zamanda, sadece 5,1 t'lik boş ağırlığı sayesinde yüksek bir yük kapasitesi sağlarken, gerekli yalıtım standartlarına da uygun. Treylerin dış boyutları sonuç olarak önemli ölçüde değişmediğinden, damper treyler düşük ağırlık merkezini korur ve standart ürün gamından herhangi bir havuz kaplama seçeneğiyle birleştirilebiliyor.

ALÜMINYUM  GÖVDELI S.KI VOLUME DAMPER TREYLER

S.KI VOLUME AK yarı romörk damperli semi treyler, 160 mm daha alçak olmasına rağmen, aynı gövde hacmine ve 150 kg'a kadar azaltılmış boş ağırlığa sahip. Damperli treyler ayrıca Eylül 2018'den itibaren Schmitz Cargobull aksı ile de satışa sunulacak.

 

Etiketler :