Zirve’de üstyapı sektörü konuşuldu

Zirve’de üstyapı sektörü konuşuldu

TAİD, TREDER ve ARÜSDER’in işbirliğiyle Ağır Vasıta, Treyler ve Üst Yapı Zirvesi kapsamında “Üstyapı Sektörünü Bekleyen Fırsat-Tehditler ve Sıfır Atı Uygulaması” oturumu yapıldı. Moderatörlüğünü ARÜSDER ve TREDER Genel Sekretere Göktan Güçlü’nün yaptığı oturumda Konya Sanayi ve Ticaret Odası ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü, ARUSDER Kurucu Başkanı Ahmet Bazmanoğlu, TSE Merkez Grup Başkanı Mustafa Uz, TSE Belgelendirme Müdürü Yusuf Beştek,...

TAİD, TREDER ve ARÜSDER’in işbirliğiyle Ağır Vasıta, Treyler ve Üst Yapı Zirvesi kapsamında “Üstyapı Sektörünü Bekleyen Fırsat-Tehditler ve Sıfır Atı Uygulaması” oturumu yapıldı. Moderatörlüğünü ARÜSDER ve TREDER Genel Sekretere Göktan Güçlü’nün yaptığı oturumda Konya Sanayi ve Ticaret Odası ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü, ARUSDER Kurucu Başkanı Ahmet Bazmanoğlu, TSE Merkez Grup Başkanı Mustafa Uz, TSE Belgelendirme Müdürü Yusuf Beştek, ARÜSDER Yönetim Kurulu Üyesi Orhun Özkan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal katıldı. 

ARÜSDER Yönetim Kurulu Üyesi Orhun Özkan yaptığı konuşmada, üstyapı için ortak bir Ar-Ge Merkezi’nin kurulmasını önerdi. Ar-Ge’nin çok önemli olduğunu söyleyen Orhun Özkan, bu konuda TAİD ile ortak bir komite kurulabileceğini söyledi. 

Konya Sanayi ve Ticaret Odası ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü ise konuşmasında 2020’nin ümit vaat ettiğini söyledi. Sektörün önünün çok açık olduğunu belirten Memiş Kütükçü, ülkede yatırımların gelişmesi ve geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Önümüzde bir trend olduğunu bu trendin kendilerini Endüstri 4.0’a ve dijitalleşmeye götürdüğünü ifade eden Kütükçü, araç üstü ekipman sektörü olarak bu trende ayak uydurması gerektiğini kaydetti. Konya’nın bir üretim merkezi olduğunu anlatan Kütükçü, Konya’da araç üstü ekipman sektörünün geçen yıl ihracat oranının yüzde 11.4 olduğunu söyledi. Firmaların ihracata yöneldiğini belirten Kütükçü, Ad-Ge merkezi önerinisinin çok önemli olduğunu söyledi. Kütükçü, araç üstü ekipman sektöründe denetim, finansman destek ve tek ruhsatla tescillenmenin önemli olduğunu kaydetti. 

TSE Merkez Grup Başkanı Mustafa Uz da yaptığı konuşmada standardizasyonun önemine değindi.  

Etiketler :