Gümrüksüz mazot miktarı 900 litreye çıkartılıyor!

Gümrüksüz mazot miktarı 900 litreye çıkartılıyor!

UND Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye bulunduğu coğrafya itibarıyla bir aktarma merkezi konumunda olduğunu söyledi. Dış ticaretin artmasının lojistik sektörüne ihtiyacın da artırdığını kaydeden Tüfenkçi, “Lojistiği iyi yöneten şirketlerde maliyetler yüzde 10 ila 50 arasında düşmektedir” dedi.Bülent Tüfenkci, “2017 sonu ya da 2018 yılının başında ihracat beyannamesi ile transit beyannamesini birleştireceğiz....

UND Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye bulunduğu coğrafya itibarıyla bir aktarma merkezi konumunda olduğunu söyledi. Dış ticaretin artmasının lojistik sektörüne ihtiyacın da artırdığını kaydeden Tüfenkçi, “Lojistiği iyi yöneten şirketlerde maliyetler yüzde 10 ila 50 arasında düşmektedir” dedi.

Bülent Tüfenkci, “2017 sonu ya da 2018 yılının başında ihracat beyannamesi ile transit beyannamesini birleştireceğiz. Bununla işlemlerini hızlandıracağız. Yurtdışına çıkışlarda gümrüksüz mazot oranını 900 litreye çıkartacağız. Bu mazot alımlarının yapıldığı kapı sayılarını da artıracağız” dedi. 

Etiketler :