“Nakliyecinin ne istediğini çok iyi biliyoruz”

“Nakliyecinin ne istediğini çok iyi biliyoruz”

Çetaş Ticari Vasıta A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Soner Alperöz, “Uluslararası nakliyeci için önemli olan unsurlar; operasyonel giderler, ilk alım maliyeti, finansman, servis ve ikinci el. Biz bunların hepsini bir paket olarak veriyoruz. Verdiğimiz bu hizmetle uluslararası nakliyeciyi mali yönde karşılaşacağı kötü sürprizlerden uzaklaştırıyoruz. ” diyor. RÖPORTAJ: Şenel ÖZDEMİR / senel.ozdemir

ÖZEL RÖPORTAJ - Çetaş, otomotiv perakendesinde Türkiye’nin en büyük gruplarından olan Taşar Grup’un, otomotiv bayiliklerinde kullandığı markasıdır. Bugün Çetaş, 30 yıldan fazla zamanda elde ettiği otomotiv tecrübesini; İstanbul ve İzmir’de Ford, Dacia, Renault, Isuzu, Opel, Ford Kamyon markalarının satış, servis, yedek parça ve ikinci el fonksiyonları ile temsil eden, Türkiye’nin bağımsız (otomotiv üreticisi veya distribütör tarafından sahip olunmayan) en büyük bayilik gruplarından biridir.Filo ve perakende müşterilerimizin “otomobil, hafif ticari ve ağır ticari araç için ilk bakacakları yer“ olma sloganı ile, müşterilerimize “Çetaş deneyimini“ yaşatmak en büyük arzumuzdur.

2009’DAN BU YANA FORD TRUCKS’IN SATIŞLARINI YAPIYOR

Kamyon ve çekici konusunda uzman olan Çetaş, 2009’den bu yana ise Ford Trucks’ın bayiliğini yapıyor. Kamyon segmentinde güçlü bir pazar payına sahip olan Ford Trucks’ın son dönemde özellikle uluslararası nakliyecilerin de radarına girmesinde Çetaş’ın da önemli bir payı bulunuyor. Ford’un İstanbul’daki en önemli bayilerinden biri olan Çetaş, Ford Trucks’ın kamyon segmentinde olduğu gibi çekicide de önemli bir pazar payına ulaşması için çalışmalar yapıyor.

SONER ALPERÖZ: “SERVİSTE VERDİĞİMİZ HİZMET KALİTESİNDE İLK SIRADAYIZ”

Çetaş Ticari Vasıta A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Soner Alperöz, www.yesillojistikciler.com’a yaptığı açıklamada, Ford’un Türkiye kamyon pazarında ilk 2 içinde yer aldığını hatırlatıyor ve ekliyor: “Serviste ise verdiğimiz hizmet kalitemizle ilk sıradayız.”

ÇETAŞ HER YIL ORTALAMA 500 CİVARINDA KAMYON SATIYOR

Türkiye ağır ticari araç pazarında Ford’un pazar payının yaklaşık yüzde 25 olduğunu söyleyen Soner Alperöz, Çetaş olarak da kendilerinin yılda 500 civarında kamyon satışı gerçekleştirdiklerini vurguluyor.Ağırlıklı olarak inşaat sektörüne kamyon satışı yaptıklarını belirten Alperöz, bunun nedeninin ise son dönemde özellikle İstanbul’da inşaat sektörünün canlanmasına ve 3. havalimanı gibi büyük projelerin yarattığı iş hacmine bağlıyor.

“ULUSLARARASI NAKLİYE PAZARINI GENİŞLETMEK İSTİYORUZ”

Rakipleri olan ithal ağır ticari araç markalarının ağırlıklı olarak yurtiçi ve uluslararası nakliye sektörüne hizmet verdiğini kaydeden Alperöz, “Ford olarak biz de bu pazarda önemli bir paya sahip olmak istiyoruz. Özellikle pazarın uluslararası nakliye kısmında mevcut pazarı genişletmek istiyoruz” diyor ve ekliyor: “Bunu başarmak için ilk önce uluslararası nakliyeciyi iyi anlamamız gerekiyor. Biz burada avantajlıyız çünkü uluslararası nakliyeciyi çok iyi anlıyoruz ve beklentilerinin neler olduğunu biliyoruz. Uluslararası nakliyecinin nelerle karşılaştığını biliyoruz ve bu karşılaştığı sorunları çözecek hizmetlerimiz var.”Uluslararası nakliyecinin tek yatırım aracının çekici ve treyler olduğunun altını çizen Alperöz, “Biz çalışmalarımızda hep uluslararası nakliyeciye nasıl fayda sağlarız, nasıl daha iyi hizmet verebiliriz bunun peşindeyiz. Tüm bunlardan dolayı da uluslararası nakliyecinin yanında olmaya çalışıyoruz” diye anlatıyor.

PAKET HİZMETİ İLE ULUSLARARASI NAKLİYECİYİ KÖTÜ SÜRPRİZLERDEN UZAK TUTUYOR

Alperöz, uluslararası nakliyecinin yanında nasıl olduklarını ise şöyle açıklıyor: “Uluslararası nakliyeci için önemli olan unsurlar; operasyonel giderler, ilk alım maliyeti, finansman, servis ve ikinci el. Biz bunların hepsini bir paket olarak veriyoruz. Verdiğimiz bu hizmetle uluslararası nakliyeciyi mali yönde karşılaşacağı kötü sürprizlerden uzaklaştırıyoruz. Böylece ne oluyor? Uluslararası nakliyeci sürprizlerden uzak bildiği maliyetlerde yatırım gerçekleştiriyor. Ford, bu hizmetlerin hepsini bir pakette veren en iyi marka diyebiliriz.

YERLİ MARKA OLMANIN VERDİĞİ GÜÇ

İthal markaların bizim paket olarak verdiğimiz hizmetin aynısını verme olasılıkları çok zayıf” diyen Alperöz, bunu da şu sözlerle açıklıyor: “Öncelikle araçları ithal. Lojistik kısımları yurtdışında. Durum böyle olunca hizmeti komple verebilecek marka azalıyor. Çünkü, bizim verdiğimiz hizmeti verdiği takdirde ise maliyetleri çok yükseliyor.”

“PAKET HİZMETİMİZDEN BİRÇOK ULUSLARARASI NAKLİYECİ YARARLANDI”

Ford ailesi ve Çetaş ailesi olarak uluslararası nakliyeciye uygun çözümler sağladıklarını ifade eden Alperöz, bu paket hizmetlerinden birçok uluslararası nakliyecinin faydalandığı söyledi. Uluslararası nakliyecilere yönelik satışlarının artarak devam ettiğini belirten Alperöz, “Araçlarımıza yönelik taleplerde hiçbir zaman azalan ya da isteksizlik trendi yok. Artarak devam ediyor. Referanslar birbirini doğuruyor ve hakikatten başarılı bir şekilde satışlarımız ilerliyor. Çetaş ve Ford, her zaman uluslararası nakliyecinin yanında olmaktır” dedi.

“ULUSLARARASI NAKLİYECİLER DE FORD’U SEVECEKLER”

“Yurtiçi nakliye müşterisi Ford’u benimsedi, kabul etti. Ford’u alıyor, Ford’u seviyor. Ford’u kullanmanın keyfine varıyor” diyen Alperöz, yurtiçi nakliyede ve inşaatta Ford’dan yana herhangi bir soru işaretinin olmadığını söylüyor. Çetaş ve Ford’un bütün imkanları ile bu paket hizmetini yurtiçi nakliyeye ve inşaat segmentine verdiğini anlatan Alperöz, “Aynı hizmeti uluslararası nakliyede de vereceğiz. Uluslararası nakliyeciler de Ford’u sevecekler, Ford’u sağladığı avantajlarla maliyetlerini düşürecekler. Böylece de müşterilerine daha iyi hizmet verecekler” diyor.

“ÇETAŞ OLARAK BİZ FORD’U ULUSLARARASI NAKLİYECİNİN YANINDA DA TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ”

Ford’un Türkiye ağır ticari araç pazarında kamyon+çekicide yaklaşık yüzde 25’lik bir pazar payına sahip olduğunu ve ikinci sırada yer aldığını kaydeden Alperöz, Çetaş olarak da kendilerinin bu pazar payının artmasına yönelik yeni pencereler açmaya ve yeni pencerelerden bakmaya çalıştığını belirtti.Yeni müşteri anlayışları geliştirmeye gayret ettiklerini söyleyen Alperöz, “Amacımız çekici haricindeki kamyon pazarındaki mevcut satışlarımızı devam ettirmek ve aynı zamanda uluslararası nakliyecinin yanıbaşında da olmak. Bilgi birikimimiz, tecrübemiz ve uzman kadromuz bu hizmeti verebilecek kabiliyette ve birikimdedir. Çetaş olarak biz Ford’u uluslararası nakliyecinin yanında da temsil etmek istiyoruz. Bakış açımızla, hizmetimizle, kalitemizle uluslararası nakliyecinin bir telefon uzağındayız” diyerek açıklamasını sonlandırdı.Çetaş, son dönemde uluslararası nakliye firmalarına teslim ettiği Ford Trucks marka çekicilerle dikkatleri üzerine çekiyor.

Soner Alperöz, Ford’un Türkiye kamyon pazarında ilk 2 içinde yer aldığını hatırlatıyor ve ekliyor: “Serviste ise verdiğimiz hizmet kalitemizle ilk sıradayız.”

Etiketler :