Alışan Lojistik filosuna 150 adet Renault Trucks kattı
Alışan Lojistik filosuna 150 adet Renault Trucks kattı
Renault Trucks, Alışan Lojistik’e 150 adet T serisi çekici teslim etti. Renault Trucks’ın İstanbul’daki merkezinde yapılan teslimat törenine Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Alışan Lojistik CEO’su Damla Alışan, Renault Trucks Ticari Satış Direktörü Özgür Fırat, Renault Trucks Mali ve İdari İşler Direktörü İpek Puntar, Renault Trucks Finansal Hizmetler Genel Müdürü Ertan Çolak, PSA BDP CEO’su Chee Foong Wan, PSA BDP Genel Müdür Yardımcısı Hector Gonzalez ve PSA BDP Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgeleri Başkanı Fikret Ersoy katıldı.
Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, “Alışan Lojistik ile işbirliğimizin devam ediyor. Bugün 150 adet Renault Trucks çekicinin teslimatı için buradayız. Alışan Lojistik’in araçlarımızı tercih etmesinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Alışan Lojistik’e teslim ettiğimiz araçlarımızda Excellence Predict toplam çözüm paketi sunuyoruz. Alışan ile yaptığımız işbirliğinde kendilerine 360 derecelik bir yaklaşım sunuyoruz. Aynı zamanda sadece Alışan Lojistik’e uçtan uca hizmet vereceğiz. Bugün 150 aracın 60 adedini teslim edeceğiz” dedi ve ekledi: "Küresel ölçekte alanında öncü olan PSA BDP şirketiyle yaptıkları iş ortaklığı sayesinde de bu başarılarını global platforma taşıyacaklar. Bu kesintisiz gelişim ve dönüşüm sürecinde bir çözüm ortağı olarak Alışan Lojistik ile birlikte yürümekten son derece gurur duyuyoruz. Ayrıca yenilikçi ve vizyoner yaklaşımları ile her zaman Renault Trucks’ın ilklerinde de yanımızda oldukları için çok teşekkür ederiz. Gerek araçlarımız gerekse sunduğumuz toplam çözümlerin verimliliğinden duydukları memnuniyetin devamlılığı için tüm desteğimiz ile yanlarındayız. Ayrıca belirtmeliyim ki Turbo Compound teknolojimizi uzun süre, titizlikle deneyimledikten sonra yaptıkları yatırım bizim için büyük bir referans."
Sebastien Delepine, açıklamasında; “Excellence Predict önleyici ve öngörülü bakım onarım sözleşmemizi deneyimleyecek olan Alışan Lojistik, bu sayede hizmet süresini daha da artıracak. Excellence Predict sözleşmesi ile sağlanan verilerin analizi sonucunda olası bir arıza, 3 hafta ile 3 ay öncesine kadar tespit edilebiliyor. Bayimiz arızanın tipine göre ilgili parçaların teminini sağlarken müşterimiz, iş planına göre aracının servis ziyaretini organize ediyor. Servise gidildiğinde önceden yapılan teşhis ve parçanın hazır olması sayesinde minimum iş kaybı yaşanıyor. Böylece müşterimizin olası bir arızadan dolayı zaman kaybı yaşamasının önüne geçildiği gibi tespit edilen onarımın serviste planlı yürütülmesi sayesinde aracın hizmet süresi maksimize edilebiliyor” şeklinde açıkladı.
Alışan Lojistik CEO’su Damla Alışan, “Biz 38 yıldır bu işi yapıyoruz. Renault Trucks’ı çözüm ortağımız ve partnerimiz olarak görüyoruz. Bir aracı almak ile bitmiyor satış sonrası hizmet de çok öremli. Uçtan uca 360 derece hizmet çok önemli. Yakıt tüketimi, karbon ayak izi, sürdürülebilirlik bizim için çok önemli. Bu konuda yeni yatırımla bir adım daha atmış oyacağız. İçinde bulunduğumuz çevreye karşı sorumluluğumuz var. Umut ediyorum işbirliğimiz daha da devam eder. Bu arada elektrikli araçlar da gündemimizde yer alıyor. Alışan Lojistik 28 yıldır büyüyerek devam etti. Geçtiğimiz yıl çok büyük bir grup ile yola devem etme kararı aldık. Yeni projelerimiz var işlerimiz büyüyor.
Son olarak yaptığımız 70 adet Renault Trucks T480 araçlar alımlarının ardından memnuniyetimiz doğrultusunda 2024 yılında 150 çekiciyi daha filomuza katma kararı aldık. Bildiğiniz gibi Renault Trucks ile ilk iş birliğimiz 2022 yılında başladı. Operasyonel verimlilik ve performans beklentilerinin yanı sıra Renault Trucks Finansal Hizmetlerin sunduğu avantajlı ödeme koşulları ve işlem kolaylığı sağlayan çözümler nedeniyle yatırım kararı almıştık. Bugün geldiğimiz noktada, beklentilerin gerçekleştiğini, satış sonrası hizmet seviyesi ile almış olduğumuz kararın ne kadar doğru ve sağlıklı olduğunu gözlemledik. Mevcut deneyimlerimize ilave olarak yeni geliştirilmiş Turbo Compound motor teknolojisi bir yandan sürdürülebilirlik ve karbon ayak izimizin azaltılması açısından önemli bir fark yaratırken diğer yandan sunduğu daha düşük yakıt tüketimi sayesinde kısa ve uzun vadeli işletme maliyetlerimizi düşürecek. Tüm bu etkenler, Renault Trucks ile yola devam etmemizi sağladı" dedi.
Alışan Lojistik, Türkiye’de Renault Trucks’ın sunduğu Turbo Compound teknolojisini pilot çalışma olarak test eden ilk lojistik firması olmuştu. Konuyla ilgili bilgi veren Damla Alışan; “Renault Trucks ile iş birliğimiz kapsamında firmanın geliştirdiği tüm yeni teknolojileri pazara sunulmadan test etme ve deneyimleme imkanlarına sahip olabiliyoruz. Turbo Compound teknolojisiyle geliştirilen yeni motora sahip araçları, farklı güzergâh ve yük tiplerinde 2 ay boyunca denedik. Konularında uzman ve tecrübeli sürücülerimizin yaptığı test sürüşlerinde motor gücündeki kayıpları en aza indirerek düşük devirlerde maksimum tork ve buna bağlı olarak önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağladığını, aracın performansını ve pozitif etkilerini test etme ve doğrulama şansımız oldu” diyerek ekledi: “Uzman kadromuz tarafından yapılan test sürüşlerinde, Turbo Compound teknolojisine sahip çekiciler ile bu teknolojiye sahip olmayan çekicilerin performansını aynı güzergâh ve yük tiplerinde karşılaştırdık. Yol ve yük koşullarına bağlı olarak Turbo Compound teknolojisine sahip araçlar ile %10’a varan daha yüksek yakıt tasarrufu elde ettiğimizi söyleyebiliriz.”
Renault Trucks, optimum performans için T model çekicilerini, opsiyonel olarak manevra kabiliyetinden veya ticari hızdan ödün vermeden önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlayan Turbo Compound teknolojisine sahip DE13 TC motor ile donatıyor. Turbo şarjın aşağı akışına yerleştirilmiş ek bir türbin, egzoz gazlarındaki ısı enerjisini mekanik enerjiye dönüştürüyor ve bunu ek motor torku şeklinde krank miline iletiyor. Bu nedenle Turbo Compound, daha düşük motor hızlarında, daha yüksek tork seviyelerine ulaşılmasını sağlıyor. Otoyolda, hız sabitleyici altında ve yokuş yukarı sürüşlerde vites küçültmeye gerek kalmadan sabit bir hız korunabiliyor.
“Güncel filomuzdaki çekici grubunun %39’u Renault Trucks çekicilerden oluşuyor. Filo değişimi dahilinde 60 adetlik yeni yatırımımız ile bu pay %60 seviyesine yükseliyor. Takip edecek teslimatlar ile bu oran daha da artacak” diye belirten Damla Alışan, lojistik şirketleri için tek markalı filoların önemine değindi: “Ağır vasıta filosunun tek bir markadan oluşması, servis ve bakım süreçlerini daha hızlı ve etkin yönetmeyi sağlıyor. Aynı markaya ait standart donanımlı araçlarla çalışmak, çekici - dorse ekipman uyumunu ve buna bağlı olarak filo içerisindeki esnekliği arttırıyor. Envanter yönetimi ve personel eğitimlerini planlama tarafında avantaj sağlıyor ve sürücülerin aynı tip araçlar arası operasyonel değişikliklerinde uyum süresini minimuma indiriyor. Bu avantajlar, işletme maliyetlerini düşürerek operasyonel verimliliği arttırıyor. Bu doğrultuda biz de araç filomuzun tek markalı olması hedefi ile yeni alımlarımızı yapıyoruz.”
Renault Trucks Ticari Satış Direktörü Özgür Fırat ise Exellence paketi hakkında bilgi verdi. Fırat, “Excellence Predict paketi aslında bir problem olmadan problemi öngören bir kontrat. Sadece araç değil, tüm çözümlerimizi içeren komple bir paket olarak sunmuş olacağız” dedi ve ekledi: “Yakıt maliyetlerinin arttığı son dönemde ürünümüze talep ciddi bir şekilde arttı.”
PSA BDP Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgeleri Başkanı Fikret Ersoy da Türkiye’nin lojistik sektöründeki konumu ile ilgili bir soru üzerine, “Türkiye çok stratejik bir ülke. Türkiye’nin lojistik ve taşımacılık rakamı 2023’te 100 milyar dolar.Kapasite ve hacim olarak çok ciddi bir potansiyele sahibiz. Ama bazı konularda yatırım yapmamız gerekiyor. Covid’den sonra globalleşme lokalleşmeye doğru gitti. Bu dönemde Türkiye çok ciddi yatırımlar aldı. Bu yatırımların başında da lojistik ve taşımacılık sektörü geliyor” dedi.