"Saloodo! bir yük borsası ile dijital bir nakliye şirketinin iç içe geçmiş hali gibidir”

"Saloodo! bir yük borsası ile dijital bir nakliye şirketinin iç içe geçmiş hali gibidir”

ÖZEL RÖPORTAJ - Saloodo! Türkiye Terminaller Dışı Operasyon Sorumlusu Engin Özberak, “Saloodo! platformumuz, Ağustos ayı itibarıyla Türkiye’de devreye alındı. Şu anda platformumuzda 30 binden fazla gönderici ve 12 binden fazla nakliyeci bulunuyor. Türkiye’ye de henüz giriş yapmamıza rağmen aldığımız geri dönümlerden çok memnunuz. Kısa zamanda platformumuzun yaygın kullanıma erişeceğine inanıyoruz” dedi.

Post DHL Group tarafından 2016 yılında kurulan bir dijital nakliye platformu Ağustos ayı başı ile artık Türkiye’de de hizmet vermeye başladı. Nakliyeciler için hem yurtiçi hem de uluslararası yük bulma imkanı sunan Saloodo!’da yük göndericileri de Saloodo!‘ya ücretsiz olarak kaydolduktan sonra tüm yükleri için teklif isteyebiliyor. “Saloodo! sadece basit bir navlun bulma platformu değil, tek ve tarafsız açık dijital navlun piyasasıdır” diyen Saloodo! Türkiye Terminaller Dışı Operasyon Sorumlusu Engin Özberak yesillojistikciler.com'un sorularını cevaplandırdı. İşte  Engin Özberak sorularımıza verdiği cevaplar… 

SALOODO! KÜRESEL BİR LOJİSTİK LİDERİNİN BİLGİ BİRİKİMİ VE ALTYAPISINI BİR START-UP'IN ESNEKLİĞİ VE DİJİTAL UZMANLIĞIYLA BİRLEŞTİRİYOR”

Saloodo! hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

Saloodo!, Deutsche Post DHL Group tarafından 2016 yılında kurulan bir dijital nakliye platformudur. Platform, küresel bir lojistik liderinin bilgi birikimi ve altyapısını bir start-up'ın esnekliği ve dijital uzmanlığıyla birleştiriyor. Saloodo!, gönderi siparişi vermek ve işlemek için güçlü bir dijital uçtan uca çözüm sağlayarak göndericilerin ve nakliyecilerin günlük süreçlerini basitleştiriyor. Bu da tüm nakliye sürecinin şeffaflığını ve verimliliğini en üst seviyeye çıkarıyor.

“SALOODO!, BİR YÜK BORSASI İLE DİJİTAL BİR NAKLİYE ŞİRKETİNİN İÇ İÇE GEÇMİŞ HALİ GİBİDİR”

Saloodo! bir yük bulma sitesi midir? Diğer yük bulma sitelerinden farkları nelerdir?

Saloodo!, bir yük borsası ile dijital bir nakliye şirketinin iç içe geçmiş hali gibidir. Müşterilerimiz açık bir pazarın tüm avantajlarından yararlanırken, Saloodo! uzman ekibi, seçilen taşıyıcıyla gönderilerin güvenli bir şekilde taşınmasını sağlar. Saloodo!, merkezi ve tek sözleşme ortağı olarak gönderilerin sorunsuz bir şekilde taşınmasına olanak tanır.

Dijital yük borsaları, tıpkı tanınmış "normal" nakliye şirketleri ile aynı prensipte çalışır ancak gerçek zamanlı izleme ve otomatik durum güncellemeleri gibi dijital özellikler sağlar. Bunlara ek olarak, dijital kanallar aracılığıyla iletişim, taşımayla ilgili tüm tarafların (nakliyeciler, taşıyıcılar ve dijital nakliye acenteleri) tüm süreçler hakkında her zaman bilgilendirilmesini ve bilgilerin gecikmeden iletilmesini sağlar. Tıpkı geleneksel bir nakliye firması gibi, dijital nakliye firması da tüm taşımanın sorumluluğunu üstlenir. Bununla birlikte Saloodo!'nun temelinde insan teması vardır. Örneğin, müşterilerimizin yardıma ihtiyacı varsa, müşteri hizmetleri ekibimiz hemen bu ihtiyacı gidermeye odaklanır.

PEM YURTİÇİ HEM DE ULUSLARARASI YÜK BULMA İMKANI

Saloodo! yurtiçi mi yoksa yurtdışı nakliyecilere mi yük bulacak yoksa her ikisini de mi?

Saloodo! nakliyeciler için hem yurtiçi hem de uluslararası yük bulma imkanı yaratıyor. www.saloodo.com.tr adresinden nakliyecilerimiz ücretsiz olarak kayıtlarını yapabilir ve araçlarına, günlük rotalarına uygun olarak yükleri sorgulayarak teklif verebilirler.

SALOODO! TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYINDA DEVREYE ALINDI

Şu anki müşteri sayınız nedir? Türkiye'deki hem nakliyeci hem de yük veren müşteri hedefiniz nedir?

Avrupa, Ortadoğu ve Sahraaltı Afrika’dan 35 ülkenin ardından Saloodo! platformumuz, Ağustos ayı itibarıyla Türkiye’de devreye alındı. Şu anda platformumuzda 30 binden fazla gönderici ve 12 binden fazla nakliyeci bulunuyor. Türkiye’ye de henüz giriş yapmamıza rağmen aldığımız geri dönümlerden çok memnunuz. Kısa zamanda platformumuzun yaygın kullanıma erişeceğine inanıyoruz. 

TÜM YÜK TİPLERİNE UYGUNLUK BULUNUYOR

Hangi tür yüklere öncelik vereceksiniz? 

Yük göndericileri Saloodo!‘ya ücretsiz olarak kaydolduktan sonra tüm yükleri için teklif isteyebilir, nakliyeciler ise teklif verebilirler. Tüm yük tipleri için uygunluk bulunuyor. Yük tipine göre öncelik verilmiyor.

7-Yük verene ve nakliyeciye ne tür avantajlar sunuyor?

Nakliyeciler için avantajları; 

1-Ücretsiz kaydolup ve istediğiniz cihazdan (cep telefonu, tablet veya bilgisayar) istediğiniz zaman, istediğiniz yerden hesabınıza erişebilirsiniz.

2-Çalışma arkadaşlarınızı sizinle birlikte çalışmaları için kendi hesaplarını oluşturmaya davet ederek günlük iş akışınızı verimli hale getirebilirsiniz.

3-Farklı bölgelerden binlerce nakliye siparişine erişim sağlayabilirsiniz.

4-Kişisel tercihleriniz doğrultusunda taşıma rotaları belirleyebilir ve kaydedebilirsiniz. Bu tercihlere uyan siparişler eklendiğinde anlık bilgilendirme alabilirsiniz.

5-Saloodo! Sürücü Uygulamamız aracılığıyla sürücülerinize doğrudan taşıma siparişi atayabilir ve anlık yük güncellemeleri alabilirsiniz.

6-Teslimat kanıtı (POD) kontrol edilip onaylandıktan sonra hızlı ödeme garantisi elde edebilirsiniz.

7-Tek iletişim noktanız olarak, operasyonel ve yönetimsel konulardaki sözleşme muhatabınız Saloodo!’dur.

Göndericiler için avantajları;

1-Ücretsiz kayıt olup ve her zaman ve her yerde, her tür cihazdan (cep telefonu, tablet veya dizüstü bilgisayar) hesabınızı kullanabilirsiniz.

2-İş arkadaşlarınızı hesaplarını ücretsiz olarak kurmaya ve sizinle birlikte çalışmaya davet ederek günlük iş akışınızı optimize edebilirsiniz.

3-Taşıma taleplerini yalnızca birkaç dakika içinde gönderebilirsiniz.

4-Büyüyen doğrulanmış operatör ağına anında erişebilirsiniz.

5-İstenen tarihlere, rotalara ve ulaşım tercihlerine bağlı olarak çeşitli teklifler arasından seçim yapabilirsiniz.

6-Tamamlanan tüm siparişlerinizin belgelerini doğrudan kontrol panelinizden indirebilirsiniz.

7-Toplamadan teslimata kadar gerçek zamanlı durum güncellemeleri alabilirsiniz.

8-Mesai saatleri içinde canlı sohbet desteği ve müşteri hizmetleri yardımı alabilirsiniz.

9-Sözleşme muhatabınız Saloodo! ile içiniz hep rahat eder.

“SALOODO! DRIVER UYGULAMASI ARACILIĞIYLA NAKLİYE SİPARİŞLERİNİ KOLAYCA OLUŞTURABİLİRLER”

Bir yük veren için bu sistemi kullanmak ve nakliyeci için sistemi kullanmak nasıl olacak? Aşama aşama kısaca anlatır mısınız?

Nakliyeciler saloodo.com.tr'ye ücretsiz olarak kaydolur ve çok sayıda gönderiye gerçek zamanlı olarak doğrudan erişim sağlar. Giriş yaptıktan sonra, mevcut tüm navlun tekliflerini ihtiyaçlarına göre filtreleyebilirler. İhtiyaçlarını karşılayan bir yük bulduklarında, doğrudan gönderene gösterilen bir nakliye teklifinde bulunabilirler. Saloodo!, hizmet sağlayıcıların gerçek zamanlı piyasa verilerine dayanarak rekabetçi nakliye teklifleri oluşturmalarına yardımcı olur, böylece ihtiyacınız olan yükü kazanmada daha başarılı olursunuz.

Servis sağlayıcılar daha sonra ücretsiz Saloodo! Driver Uygulaması aracılığıyla nakliye siparişlerini kolayca oluşturabilirler. Bu onlara ve taşımacıların sürücülerine yaklaşan turlar veya teslim alma ve teslimat adresleri hakkında tüm önemli bilgileri verir. Ayrıca teslimat kanıtını doğrudan uygulama aracılığıyla yükleyebilir ve böylece ödeme sürecini sipariş tamamlandıktan birkaç saniye sonra başlatabilirler.

Göndericiler, nakliye tekliflerini tüm ayrıntılarıyla saloodo.com.tr üzerinden girebilirler. Bu, tek bir paletten komple tır yüküne kadar her tipte yük olabilir. Nakliye fiyatları, güvenilir ve doğrulanmış nakliye hizmeti sağlayıcıları ağımızda görüntülenir. Bu, göndericilere anında kolayca karşılaştırabilecekleri ve çevrimiçi rezervasyon yapabilecekleri hızlı, şeffaf gerçek zamanlı teklifler sağlar. Böylece artık servis sağlayıcılarla telefon üzerinden pazarlık yapmanıza, ulaşım teklifleri için durmadan beklemenize veya fiyat ve performans karşılaştırmalarını kendiniz yapmanıza gerek kalmaz.

Göndericiler, toplamadan teslimata kadar gönderi durumlarını her zaman takip edebilir ve müşteri beklentilerini ve tedarik zincirini daha iyi yönetebilmek için gerçek zamanlı gecikme bildirimleri alabilir. Tek bir irtibat noktası olan Saloodo!, merkezi irtibat noktası ve sözleşme ortağıdır.

“SALOODO! SADECE BASİT BİR NAVLUN BULMA PLATFORMU DEĞİL, TEK VE TARAFSIZ AÇIK DİJİTAL NAVLUN PİYASASIDIR”

Sizin gibi birçok yerel ve uluslararası yük bulma platformları var. Siz hangi özelliğinizle ön plana çıkmayı hedefliyorsunuz?

Saloodo! sadece basit bir navlun bulma platformu değil, tek ve tarafsız açık dijital navlun piyasasıdır. Bu, göndericilerin anlık, şeffaf gerçek zamanlı piyasa fiyatları alacağı anlamına gelir. Teklifleri karşılaştırabilir ve bireysel ihtiyaçlarına en uygun olanı seçebilirler. Saloodo!, merkezi sözleşme ortağıdır ve gönderilerin sorunsuz bir şekilde taşınmasını sağlar.

Ek olarak, dijital kanallar üzerinden iletişim, taşımayla ilgili tüm tarafların (nakliyeciler, taşıyıcılar ve dijital nakliye acenteleri) tüm süreçler hakkında her zaman bilgilendirilmesini ve bilgilerin gecikmeden iletilmesini sağlar.

“KORONAVİRÜS SALGINI, LOJİSTİK ALANINDAKİ DİJİTALLEŞMEYİ DAHA DA ARTIRDI”

COVID-19'un dünyayı etkisi altına alması ile dijitalleşme daha çok öne çıktı. Sizce bu durum Saloodo'nun Türkiye'deki faaliyetlerini genişletmesinde ne gibi avantajlar elde etmesine sağlayacak?

Koronavirüs salgını, lojistik alanındaki dijitalleşmeyi daha da artırdı. Son aylarda, işimizi küresel olarak daha da genişletmeyi başardık. Bu kısmen hem göndericilerin hem de nakliye hizmeti sağlayıcılarının işlerini mümkün olan en hijyenik ve sorunsuz koşullarda yürütmelerini sağlayacak çözümler aramış olmasından da kaynaklanıyor. Saloodo!, tüm nakliye süreci için optimal ve tamamen dijital bir uçtan uca çözümü sunduğundan, şu anda sorumlu şirketler için bir numaralı tercih konumundayız.

Etiketler :