“2020 lojistikçi için iyi geçti, 2021’den umutlular”

"Lojistik işletmelerinin %46’sı, 2020 yılında iş hacimlerinin arttığını belirtti. İşlerinde olumsuz geri bildirimde bulunanların oranı da %25 olarak gerçekleşti. Araştırmaya katılan işletmelerin hiçbirinin “çok olumsuz” değerlendirmesinde bulunmaması sektörün 2021 yılı için pozitif sinyaller vermektedir."

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tuna ve ekibinin iş birliği ile hazırlanan "Lojistik Eğilimler ve Beklentiler Araştırması” düzenlenen online basın toplantısı ile paylaşıldı. Toplantıya, UTİKAD Başkanı Emre Elder ve UTİKAD Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tuna, yaptıkları araştırmada lojistikçi açısından 2020’nin iyi geçtiğini, 2021’den de umutlu olduğu sonucuna ulaştıklarını söyledi. Fiyat rekabetinin öne çıktığı araştırmada; e-ticaretin yeni iş fırsatları sunduğunu ifade eden Prof. Dr. Okan Tuna, “Lojistik sektöründe yatırım yapmak isteyenler teknoloji, insan kaynağı ve altyapıya yatırım yapmak istiyorlar. Lojistik sektörü yatırım konusunda önünü iyi görüyor ve bu konuda umutlu” dedi.

İşte 2020 yılına yönelik lojistikçilerini görüşlerinin alındığı "Lojistik Eğilimler ve Beklentiler Araştırması”nda öne çıkan sonuçlar…

2020’NİN EĞİLİMLERİ

-Sektör için 2020 yılı istikrarlı geçti ve işletmeler 2021’den ümitli.

-Lojistik işletmelerinin %46’sı, 2020 yılında iş hacimlerinin arttığını belirtti. İşlerinde olumsuz geri bildirimde bulunanların oranı da %25 olarak gerçekleşti. Araştırmaya katılan işletmelerin hiçbirinin “çok olumsuz” değerlendirmesinde bulunmaması sektörün 2021 yılı için pozitif sinyaller vermektedir.

-Müşteriler lojistik sektörüne olan güven düzeyi geçtiğimiz yıla göre artış gösterdi (2020 Güven düzeyi %46 Orta, %41 Yüksek, %9 Düşük, %2 Çok düşük, %2 Çok yüksek).

-2020 yılında firmalar fiyat seviyeleri (%83) ve hizmet hızı (%42) konularında rekabetçi olmaya çalıştı.

-Firmalar en çok fiyat odaklı rekabet (%72) ve stratejik plan eksikliği (%57) konularında sorunlarla karşılaştı.

-Geçtiğimiz yıla benzer şekilde E-ticaret/perakende sektörü 2020 yılında en çok fırsat sunan sektör oldu (%68 Çok yüksek + %24 Yüksek).

-Geçen yıldan farklı olarak katılımcıların yarısından fazlası, hizmet ağını genişletme ve yeni müşteri kazanma stratejilerine önem verdi. Dijitalleşme stratejisi firmaların gündeminde değil.

-Eğitime ayrılan bütçe %61 oranında aynı kaldı.

-COVID-19 en çok lojistik süreçlerin yönetimi (%48) ve insan kaynakları yönetimi (%48) konularında etki gösterdi. Firmalar yaşanan sorunlar ile teknolojik altyapı (%76) ve güçlü müşteri ilişkileri (%61) yönleri ile başa çıkmaya çalıştı.

-Birçok işletme uzaktan çalışma (%54) ve çalışma saatlerinin azaltılması (%37) gibi önlemler aldı.

2021 İLK YARISINA YÖNELİK BEKLENTİLER

-Lojistik sektörü, Türkiye’nin makroekonomik hedeflerinin gerçekleşmesi konusunda kararsız (Güven düzeyi %54 Orta, %30 Düşük, %9 Yüksek).

-Sektör büyüme (%43 büyüyecek - % 46 değişmeyecek) ve yabancı sermaye (%31 artacak) konularına 2019 yılına göre daha iyimser bakıyor.

-Gelecek altı aylık dönemde katılımcıların %70’i yatırım planlıyor. Teknoloji ve insan kaynakları konuları yatırım yapılması planlanan en önemli alanlar olarak öne çıkıyor.

-Sektör, yeni personel istihdam etme konusunda istekli (%74).

-Sürdürülebilir/yeşil projelere yatırım bu yıl da gündemde değil (%57).

-Vergi düzenlemeleri / finansal teşvik konuları (%76) ve gerekli mevzuat değişiklikleri (%67) sürdürülebilirlik adına ele alınması gereken konular olarak öne çıkıyor.

-Buna bağlı olarak kamudan, mevzuat düzenlemeleri beklentisi (%74) devam ediyor.

-Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında proje yapılması düşünülmüyor (%66).

-Dijitalleşme açısından bakıldığında gelecek 5 yılık süreçte Robotik ve Otomasyon sistemleri (%74) ve Büyük Veri Analizi (%67) konularının sektöre olan etkilerinin en fazla olması bekleniyor.

Lojistik Haberleri

Türkiye’nin lojistikteki yol haritası ne olmalı?
DB Schenker, 157 istasyonu için GDP sertifikası aldı, gelecek yıl 180'den fazla istasyonunu sertifikalandırmayı planlıyor
Tedarik Zincirlerinde Sürdürülebilirlik ve Dijitalleşme Kavramının Entegrasyonu: Dijital İkiz Uygulamaları
Mars Logistics, 2023’ü 529,5 milyon euro ciro ile kapattı
CEVA Lojistik ve IFCO’dan işbirliği