DAF, 50 Bininci Yeni Nesil Kamyonunu Teslim Etti

DAF, 50 Bininci Yeni Nesil Kamyonunu Teslim Etti

Üretilen 50.000 Yeni Nesil kamyonla DAF, etkileyici bir dönüm noktasına ulaştı. 355 kW/ 480 hp PACCAR MX-13 motora sahip beyaz bir DAF XG olan dönüm noktası niteliğindeki araç, Alblasserdam'daki Hollandalı müşteri Kleijn Transport'a resmi olarak teslim edildi. 50.000'inci Yeni Nesil DAF'ın anahtarı, DAF Trucks Başkanı Harald Seidel tarafından Kleijn Transport Finans Direktörü John Dekker'e teslim edildi.

Yeni Nesil DAF XD, XF, XG ve XG+ kamyonlar, daha aerodinamik ve geniş bir araç tasarımına olanak tanıyan yeni Avrupa Kütleler ve Boyutlar düzenlemeleriyle uyumlu, piyasadaki ilk ve tek kamyonlardır. Sonuç olarak Yeni Nesil DAF kamyonlar verimlilik, güvenlik ve sürücü konforu açısından yeni standartlar belirlemektedir. Bu sayede, uzun ve ağır yük taşımacılığına yönelik DAF XF, XG ve XG+ kamyonlar "International Truck of the Year 2022" ödülünü kazandı. Dağıtım ve mesleki uygulamalara yönelik Yeni DAF XD ise 2023 yılında bu prestijli ödülün sahibi oldu.

Kleijn Transport
Dönüm noktası niteliğindeki kamyon, hem Avrupa'da konteyner ve römork taşımacılığı hem de deniz ve hava taşımacılığı ile nakliye hizmetleri sunan Kleijn Transport'a teslim edildi. Şirketin filosu 220 kamyondan oluşuyor ve bunların %50'den fazlası DAF marka. Kleijn Transport Finans Direktörü John Dekker, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Yeni Nesil araçlarla olan mükemmel deneyimimize dayanarak sayılarını 50'ye çıkarıyoruz. En yüksek yakıt verimliliğini, sınıfının en iyisi konforla mükemmel bir şekilde bir araya getirmek için geniş XG modelini seçtik. Konfor, mevcut sürücü açığı göz önüne alındığında son derece önemli."

Kazanan Ekip
DAF Trucks Başkanı Harald Seidel, şunları ekledi: "95 yıllık geçmişimizde, pazara sunuşun ardından 50.000 kamyonluk bu dönüm noktasına ilk defa bu kadar hızlı ulaştık. Bu Yeni Nesil DAF kamyonların başarısını gösteriyor. Bu dönüm noktası, hem araçların harika özelliklerini temsil ediyor hem de kararlı çalışanlarımızın müşterilerimize her gün sunduğu sektör lideri kalitenin bir yansımasıdır."