37 adet MAN kamyon aldı, şimdi uluslararası taşımacılık yapmaya hazırlanıyor

37 adet MAN kamyon aldı, şimdi uluslararası taşımacılık yapmaya hazırlanıyor

Bu yıl verimliliğe odaklanan Etis Lojistik, yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor. Filosuna 37 yeni aracı katan Etis Lojistik, sektördeki konumunu giderek güçlendiriyor.

Negmar Grup şirketlerinden Etis Lojistik, yeni filosuna kavuştu. Etis Lojistik’in 37 araçlık yeni filosunun teslim töreni, MAN Fabrikası’nda törenle gerçekleştirildi.

Negmar Grup CEO’su Mustafa Serdar Duran, Etis Lojistik'in yatırımlarına devam ettiğini, bu kapsamda da araç filosunu güçlendirdiğini söyledi. Bu durumun şirketin operasyonel verimliliğini artıracağını belirten Duran, diğer taraftan iş ortaklarının beklentilerinin karşılanması bağlamında önemli bir role sahip olacağını ifade etti.

Negmar Grubu’nun, deniz ve kara taşımacılığı alanlarında faaliyet gösterdiğini ifade eden Duran, gelecek yıldan umutlu olduklarını söyledi. Duran, deniz taşımacılığında avantajlı kontratlar peşinde olacaklarını, kara taşımacılığında ise bulundukları konumu güçlendireceklerini ve ana iş ortaklarıyla faaliyetlerini artırarak devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

SİNAN ÇITAK: “VERİMLİLİĞE ODAKLANDIK”

ETİS Lojistik Genel Müdürü Sinan Çıtak ise yeni filonun Etis Lojistik'e katılmasının önemine işaret ederek, Etis’in daha güzel yerlere geleceğini söyledi. Yeni bir yönetim yapısıyla göreve başladıklarını ve ince eleyip sık dokuyarak değerlendirmelerde bulunduklarını aktaran Çıtak, yeni organizasyon şeması çıkararak verimliliğe odaklandıklarını ifade etti.  GÜBRETAŞ ile lojistikte rekorlar kırdıklarını, portföylerine yeni müşteriler kattıklarını anlatan Çıtak, Türkiye'nin, içinde bulunduğu konum itibarıyla lojistik merkez olduğunu ve şirketinin de lojistik merkez haline gelmek istediğini dile getirdi.

“ULUSLARARASI TAŞIMACILIK FAALİYETLERİNİ DE EN KISA ZAMANDA BÜNYEMİZE KATMAK İSTİYORUZ”

Uluslararası taşımacılık bağlamında Türkiye'nin konumunun önemli olduğunu anımsatan Çıtak, İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün faaliyete geçmesinin Türkiye'yi uluslararası alana bağlayan önemli kriterler olduğunu söyledi. Çıtak, "Biz de bunu avantaja çevirip uluslararası taşımacılık faaliyetlerini de en kısa zamanda bünyemize katmak istiyoruz" diye konuştu.

Genel Müdür Çıtak, GübretaŞ başta olmak üzere Tarım Kredi Yem, Turkuaz Plastik gibi önemli müşterileri portföylerine kattıklarını belirterek, "Lojistik sektörü açısından Türkiye zor dönemler geçirdi. Bölgedeki bu çalkantılı, kaotik durum uluslararası piyasaları etkiledi, dolayısıyla biz de bundan az da olsa etkilendik. Lojistik sektörü bununla direkt bağlantılı, müşteri ile pazarı birbirine bağlayan köprü görevi görüyor. Bu süreci yine en az hasarla atlattığımızı düşünüyorum. Hamdolsun geldiğimiz noktada bu istikrarla ülkemizle beraber ekonomimiz ve lojistik sektörümüz de çok daha iyi noktalara ulaşacaktır" diye konuştu.

Etiketler :