“İkinci çeyrekte 30 milyon euroluk yeni lojistik merkezimizi hayata geçireceğiz”

“İkinci çeyrekte 30 milyon euroluk yeni lojistik merkezimizi hayata geçireceğiz”

Geçtiğimiz yılı yüzde 12’lik büyüme ve 250 milyon euro ciro ile tamamladıklarını söyleyen Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, 2017’de euro bazında yüzde 12’lik bir büyüme hedeflediklerini kaydetti. Bu yılın ikinci çeyreğinde 30 milyon euro yatırım değeri olan Hadımköy’deki lojistik merkezi hizmete açacaklarının haberini veren Ali Tulgar, Mars Logistics’in toplam 1300 çalışanı, 1900 adetten oluşan araç filosu ve 100 bin metrekarenin üzerinde depolama alanının bulunduğunu belirtti. Röportaj: Şenel ÖZDEMİR

ÖZEL RÖPORTAJ - Türkiye’nin en büyük lojistik firmalarından Mars Logistics, yaklaşık 1300 çalışanı, 1900 adetten oluşan araçlık filosu ve 100 bin metrekarenin üzerinde depoya sahip. 2013 yılında Japon devi Hitachi ile ortak olan Mars Logistics, bu ortaklık sayesinde Uzakdoğu hacmini ve özellikle Japon şirketlerle olan iş hacmini artırdı. Mars Logistics; karayolu, denizyolu, demiryolu, havayolu ve Intermodal taşımacılık modelleriyle dünyanın her noktasına taşımacılık gerçekleştiriyor.

1900 ADET ÖZMALDAN OLUŞAN ARAÇ FİLOSUNA SAHİP

Denizyolu ve havayolu taşımacılığında Avrupa, Uzakdoğu ve Amerika ile yoğun çalışıyor. Karayolunda ise 1900 adet öz maldan oluşan filosu ile Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Afrika gibi birçok pazarda aktif olarak yer alıyor. Mars Logistics, özellikle İspanya, Fransa, Fas ve Tunus hatlarında yüksek taşıma hacmine sahip.

“EN YENİ ARAÇLARI, YAZILIMLARI, TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUZ”

www.yesillojistikciler.com’un sorularını cevaplandıran Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, Mars Logistics’in bugün geldiği noktada çevreci, modern ve güçlü Euro 5 ve 6 motorlara sahip Türkiye’nin en büyük ve en genç filolarından biri olduğunu söyledi. Ali Tulgar, “En yeni araçları, yazılımları, teknolojiyi kullanıyoruz” dedi.

“2016 YILIN HEDEFLEDİĞİMİZ YÜZDE 12’LİK BÜYÜME VE 250 MİLYON EURO CİROYLA TAMAMLADIK”

2016 yılını ve 2017’nin ilk 4 ayını değerlendiren Ali Tulgar şunları söyledi: “Hemen hemen tüm sektörler için zor bir yılı geride bıraktık. Lojistik sektörü açısından da zorlu bir yıldı. Ama tüm olumsuzluklara rağmen yılı hedeflediğimiz yüzde 12’lik büyüme ve 250 milyon euro ciroyla ile tamamladık. Avrupa’da verdiğimiz karayolu hizmetini doğu pazarına da taşıdık. 2017’de bu trafiğimizi de artırmayı planlıyoruz. 2016 zorlu bir yıldı. Yılın ilk ayları için sektör açısından değerlendirme yapmak zor olmakla birlikte olumsuz tablonun biraz olsa dağıldığını söyleyebiliriz. 

“2017’DE EURO BAZINDA YÜZDE 12 BÜYÜME HEDEFLİYORUZ”

2017, umudumuzu korumakla birlikte temkinli yol aldığımız ve sürdürülebilir büyümemizi devam ettirdiğimiz bir yol alacak. Yıl sonunda ulaşmayı hedeflediğimiz büyüme oranı euro bazında yüzde 12. Öte yandan lojistik sektörünün ise 2017’yi ülke büyümesinin bir puan üzerinde, kapatacağını öngörüyoruz.

“30 MİLYON EURO YATIRIM DEĞERİNE SAHİP LOJİSTİK MERKEZİNİMİZİ YILIN İKİNCİ ÇEYREĞİNDE AÇACAĞIZ”

2016’da ihtiyaçları doğrultusunda filo ve depolarına önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Ali Tulgar, “2017’nin ikinci çeyreğinde 30 milyon euroluk bir yatırıma sahip Hadımköy’deki yeni lojistik merkezimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Filoya da yenileme ve büyütme yatırımımız olacak” diye konuştu.

“HİZMET KALİTEMİZİ SÜREKLİ YÜKSELTME HEDEFİYLE HAREKET EDİYORUZ”

Mars Logistics olarak kara, hava, deniz ve demiryolu nakliyesi, fuar ve etkinlik lojistiği, proje taşımacılığı, gümrükleme, sigorta, depolama ve diğer tüm lojistik hizmetlerini kusursuz olarak sunan sektördeki en güçlü şirketlerden biriyiz. Hizmet kalitemizi sürekli yükseltme hedefiyle hareket ediyoruz” diyen Tulgar, Mars Logistics’in sürdürülebilir büyümeyi her yıl başarıyla yakalayan bir firma olduğunu ve de her yıl belirledikleri hedefleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini kaydetti.

“FARKLI BİR NOKTADA YENİ BİR INTERMODAL SERVİSİ İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYORUZ”

Tulgar, Mars Logistics’in intermodal taşımacılıkla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında şunları anlattı: “Demiryolunda mevcut hatlarımıza ilave olarak yeni hatların fizibilitelerini yapmaktayız. Almanya ve Türkiye arasındaki yeni Intermodal hattımızı 2017’de daha da geliştirmek üzerine çalışmalar yürütüyoruz. Farklı bir noktada yeni bir Intermodal servisi için fizibilite çalışmalarını sürdürüyoruz. Öte yandan ‘Yeşil lojistik’ kavramı bizim en önemli gündem maddemiz. Intermodal taşıma modelimizle de doğanın korunmasına önemli ölçüde katkı sağlıyoruz.”

“LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN BİR MASTER PLANA İHTİYACI VAR”

Lojistiğin Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri ve önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Tulgar, “Lojistik, hemen hemen tüm sektörleri yakından ilgilendiren, çok önemli bir partner. Ancak sektörün var olan potansiyelinin daha iyi bir noktaya çıkması ve küresel arenada daha da güçlenmesi için bazı adımların atılması gerekiyor. Sektörümüzün bir master planına ihtiyacı var. Bu plan özellikle sektör eksikliklerini görme ve sorunların giderilmesi açısından oldukça önemli” dedi.

Etiketler :