“İkinci El Ağır Vasıtada Akla Gelen İlk Marka Olmak İstiyoruz”

“İkinci El Ağır Vasıtada Akla Gelen İlk Marka Olmak İstiyoruz”

DOD Ağır Vasıta, düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Grand Hyatt Hotel’de düzenlenen tanıtım toplantısına DOD Ağır Vasıta Genel Müdürü İlhami Eksin, DOD Ağır Vasıta Marka Müdürü Selçuk Aksakal ve DOD Ağır Vasıta Bölge ve Filo Satış Yöneticisi Oğuz Sönmez katıldı.İLHAMİ EKSİN: “İKİNCİ EL AĞIR TİCARİ ARAÇ PAZARINDA KURUMSAL VE GÜVENİLİR YAPI OLUŞTURARAK FARK YARATMAK İSTİYORUZ”DOD Ağır Vasıta Genel Müdürü İlhami Eksin,...

DOD Ağır Vasıta, düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Grand Hyatt Hotel’de düzenlenen tanıtım toplantısına DOD Ağır Vasıta Genel Müdürü İlhami Eksin, DOD Ağır Vasıta Marka Müdürü Selçuk Aksakal ve DOD Ağır Vasıta Bölge ve Filo Satış Yöneticisi Oğuz Sönmez katıldı.

İLHAMİ EKSİN: “İKİNCİ EL AĞIR TİCARİ ARAÇ PAZARINDA KURUMSAL VE GÜVENİLİR YAPI OLUŞTURARAK FARK YARATMAK İSTİYORUZ”

DOD Ağır Vasıta Genel Müdürü İlhami Eksin, toplantıda yaptığı konuşmada, Doğuş Otomotiv’in uzun yıllardır ikinci el otomobil pazarında DOD markası ile faaliyet gösterdiğini belirterek, “Şimdi ikinci el ağır vasıta markamız DOD Ağır Vasıta’nın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. DOD Ağır Vasıta markamızın hazırlıklarına yaklaşık 2 yıl önce başladık. İkinci elde kurumsallık ve pazarın kurumsallığa gitmesi çok önemli bir gelişme. Biz de DOD Ağır Vasıta ile ikinci el ağır ticari araç pazarında kurumsal ve güvenilir yapı oluşturarak fark yaratmak istiyoruz” dedi.

“2017’DE BİRİNCİ EL PAZARI 2016 SEVİYESİNDE OLUR”

Ağır ticari araç pazarı ile ilgili de bir değerlendirme yapan İlhami Eksin, 16 ton ve üstü ağır ticari araç pazarının 2016’yı 19 binler seviyesinde bitireceğini söyledi. Geçen yıla göre bu yıl pazarda yüzde 40’lık bir daralmanın yaşandığını vurgulayan İlhami Eksin, 2017’de de bu yıla benzer bir pazar beklediklerinin altını çizdi. İlhami Eksin, 2017’de DOD Ağır Vasıta ile 1300-1500, birinci elde de 2 bin 500 adetlerde bir satış öngördüklerini kaydetti.

SELÇUK AKSAKAL: “İKİNCİ EL PAZARI YENİ ARAÇ PAZARININ 3-4 KAT ÜZERİNDE”

DOD Ağır Vasıta Marka Müdürü Selçuk Aksakal da toplantıda yaptığı açıklamada, DOD Ağır Vasıta olarak ikinci el ağır ticari araç pazarında güven ve kurumsal bir yapı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. DOD Ağır Vasıta’nın tüm markalara eşit mesafede olacağını söyleyen Selçuk Aksakal, pazarda yeni araç satışından çok ikinci el araç satışı gerçekleştirildiğini kaydeden Selçuk Aksakal, yeni araç satışının 3-4 kat üzerinde ikinci el ağır ticari araç pazarının olduğunu ifade etti.

“1600 ADET ARACIN SATIŞINI İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRDİK”

Beklentilerin üzerinde bir hizmet sunmak istiyoruz” diyen Aksakal, yaklaşık 2 yıl önce başladıkları faaliyetlerine Türkiye genelindeki 17 Scania bayisi noktasında devam ettiğini belirtti. Aksakal, geçen bu süreçte 1600 adet aracın satışını internet siteleri dodagirvasita.com üzerinden yaptıklarını vurguladı. Aksakal, “Doğru ürünleri, doğru fiyatlama politikası oluşturarak satmak istiyoruz. Kamyon ve çekici dışında treyler satışı da gerçekleştiriyoruz” dedi.

“FARKLILIĞIMIZ DİJİTAL ORTAMDA YAPMAK OLACAK”

DOD Ağır Vasıta olarak farklılıklarının faaliyetlerini dijital ortamda yapmak olduğunu vurgulayan Aksakal, müşterilerinin kendilerine 17 noktadaki bayileri, internet siteleri ve telefon aracılığı ile ulaşabileceğini belirtti. Alanında uzman bir ekibe sahip olduklarını ifade eden Aksakal, “Kurumsal olmak demek bize göre, takım olmak demek. Biz uzun yıllar bu sektörde faaliyet göstermeyi hedefliyoruz. Biz müşterinin toplam sahip olma maliyetini kendisinden önce hesap edeceğiz” diye konuştu.

DOD Ağır Vasıta’nın takas, nakit satış ve emanet satış uygulamaları hakkında da bilgi veren Aksakal, araçların 111 noktada ekspertiz raporlarını çıkartabildiklerini belirtti.

“İKİNCİ EL AĞIR VASITA DENDİĞİNDE İLK AKLA GELEN MARKA OLMAK İSTİYORUZ”

Pro ve Pro Plus ürünleriyle ilgili de bilgi veren Aksakal, müşterileriyle uzun vadeli servis ve bakım anlaşmaları yapacaklarını kaydetti. DOD’da uzun yıllardır yaptıkları açık artırma satışı DOD Ağır Vasıta’da uygulayacaklarını kaydeden Aksakal, “İkinci el ağır vasıta dendiğinde ilk akla gelen marka olmak istiyoruz. Bunun için de çok çalışacağız” dedi.

“BU YILI 950, GELECEK YILI DA 1300 ADET ARAÇ SATIŞI İLE KAPATMAYI HEDEFLİYORUZ”

İkinci el ağır ticari araç pazarının yeni araç pazarı küçülse de çok yüksek bir potansiyele sahip olduğunu belirten Aksakal, bu yılı 950, gelecek yılı da 1300 adet araç satışı ile kapatmayı hedeflediklerini kaydetti.

Etiketler :