125 adet elektrikli Tesla TIR siparişi verdi

125 adet elektrikli Tesla TIR siparişi verdi

UPS, Tesla’nın tamamen elektrikli yeni tırlarından 125 adet ön sipariş verdiğini açıkladı. Yeni TIR’lar, UPS’in elektrik, doğalgaz, propan ve diğer geleneksel olmayan yakıtlarla çalışan kamyon ve tırlardan oluşan geniş alternatifli yakıt ve gelişmiş teknolojili araç filosuna katılacak.UPS, tükettiği elektriğin yüzde 25'inin, 2025 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynaklarından gelmesi için bir hedef belirledi. Buna ek olarak, UPS 2020 yılına kadar-2016'daki...

UPS, Tesla’nın tamamen elektrikli yeni tırlarından 125 adet ön sipariş verdiğini açıkladı. Yeni TIR’lar, UPS’in elektrik, doğalgaz, propan ve diğer geleneksel olmayan yakıtlarla çalışan kamyon ve tırlardan oluşan geniş alternatifli yakıt ve gelişmiş teknolojili araç filosuna katılacak.

UPS, tükettiği elektriğin yüzde 25'inin, 2025 yılına kadar yenilenebilir enerji kaynaklarından gelmesi için bir hedef belirledi. Buna ek olarak, UPS 2020 yılına kadar-2016'daki oran olan yüzde 16'dan yükselerek- yılda dört yeni araçtan birinin alternatif bir yakıt veya ileri teknoloji ürünü araç olacağını planlıyor. Şirket ayrıca, 2025 yılına kadar, yerdeki operasyonu için harcadığı yakıtın-2016’daki oran olan yüzde 19,6’dan artarak- yüzde 40'ının konvansiyonel benzin ve dizel dışındaki kaynaklardan olacağı yeni bir hedef belirledi.

Şirket, dünya genelinde 8500’den fazla araçla ABD’deki en büyük özel alternatif yakıtlı ve gelişmiş teknolojili filolarından birine sahip. Bu, tüm elektrikli, hibrid elektrikli, hidrolik hibrid, etanol, basınçlı doğal gaz (CNG), sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG), propan ve yenilenebilir doğal gaz (RNG)/biyometan'ı kapsamaktadır.

UPS ayrıca 2016 yılında küresel sağlık ve güvenlik eğitimine 194 milyon dolardan fazla yatırım yaparak dünyanın en güvenli ticari filolarından birini yönetiyor. Şirket, 8 filosu için araç çarpışma azaltma teknolojisi kurmaya devam ediyor.

Etiketler :