Goodyear teknolojisi EV-Ready etiketiyle artık daha belirgin

Goodyear teknolojisi EV-Ready etiketiyle artık daha belirgin

Goodyear tanıtımını yaptığı yeni etiketiyle elektrikli ve plug-in hibrid araçlar için de en iyi tercih olduğunu vurguluyor.

Elektrikli mobilite hızla gelişiyor. S&P Global’in hazırladığı rapora göre, 2029 yılına kadar Avrupa'daki yeni araç üretiminin yüzde 97'sinin en azından kısmen elektrikli olacağı ve bunların yüzde 61'inin tamamen elektrikli olacağı öngörülüyor1. Bu eğilim, önümüzdeki 10 yıl içinde Avrupa'da pazara sunulacak yeni araçların çoğunun elektrikli araçlar (EV) olacağı anlamına geliyor.

Yenilikçi ve teknolojik ürünleriyle premium lastik pazarının en önemli oyuncularından olan ve gelişmeleri yakından takip eden Goodyear da elektro mobilite atağında ön sıralardaki yerini sağlamlaştıracak adımlar atmaya devam ediyor.

Halen satışta olan ve önümüzdeki dönemlerde pazara sunacağı ürünlerini, elektrikli ve içten yanmalı motorlara sahip araçlara uygun üst düzey performans sağlamak üzere optimize eden Goodyear, yeni Goodyear EV-Ready logosuyla çok daha belirgin ve anlaşılır hale getiriyor.2

2024'ün başından itibaren tüm yeni ürünlerinin yanaklarında kullanılmaya başlanacak olan yeni etiket, sürücülerin güç aktarma organlarından bağımsız olarak araçları için en uygun lastiklerini daha güvenle seçmelerini sağlamak üzere tasarlandı.

Goodyear'ın lastik teknolojileri paketi

Goodyear, elektrikli araç sürücülerinin optimum performans, daha az gürültü ve daha uzun lastik ömrü deneyimlemesini sağlamak amacıyla, elektrikli araçların yanı sıra diğer güç aktarma organlarına sahip araçları da kapsayacak şekilde tasarlanmış bir teknoloji araç seti geliştirdi.

Bu yenilikler arasında, sessiz elektrikli araçlarda lastik/yol etkileşiminden kaynaklanan iç gürültünün azaltılmasını sağlayan SoundComfort Teknolojisi de yer alıyor. Bu teknoloji, elektrikli bir araçlarda sessiz ve konforlu bir yolculuk sağlamak için çok önemli olan iç gürültüyü yüzde 50'ye3 kadar azaltma potansiyeline sahip.

Ayrıca, elektrikli araçların ilave ağırlığı ve artan torkları, bu tür araçların lastiklerindeki aşınmanın geleneksel yanmalı araçlara oranla çok daha fazla olabileceği anlamına geliyor. Goodyear'ın Mileage Plus Teknolojisi, sürücülere lastiklerinin ömrünü en üst düzeye çıkarma ve her setle daha fazla seyahat etme fırsatı sunuyor.

Goodyear'ın düşük yuvarlanma direnci teknolojileri, yenilikçi bileşiklerin geliştirilmesi ve yanak tasarımının aerodinamik olarak ayarlanmasıyla birlikte lastik yapısının optimize edilmesiyle elde edilebilen enerji tüketiminin azaltılmasına ve sürüş menzilinin uzamasına da katkıda bulunuyor.

Avrupa’da üretilen elektrikli araçların neredeyse yarısı Goodyear’ı tercih ediyor4

Birçok önde gelen otomobil üreticisi, son EV ve PHEV modellerinde orijinal ekipman olarak Goodyear'ı tercih etti, yani Goodyear halen Avrupa'da üretilen EV'lerin yaklaşık yüzde 50'sinin OE tedarikçisi konumunda bulunuyor. Bu, önde gelen üreticilerin Goodyear'ın ürünlerine ve teknolojilerine duyduğu güvenin de bir göstergesi.

Goodyear, EV logosuna ek olarak, elektrikli araçlar ve plug-in hibrit elektrikli araçlar için tasarlanmış orijinal ekipman (OE) donanımları için iki farklı etiket daha sunuyor.

Goodyear'ın Electric Drive Technology (EDT) ve Electric Drive Ready (EDR) etiketleri olarak bilinen bu etiketler, OE EV ve PHEV donanımlarında belirgin bir şekilde yer alacak. Bu etiketler, yüksek yük kapasitesi, özel yol tutuş ve gürültü performansları ve diğer kriterlerin kombinasyonu gibi belirli bir aracın özel ihtiyaçlarını karşılamak için özelleştirilmiş bir dizi teknolojinin dahil edildiğini gösteriyor.

Goodyear’ın lastik teknolojisinde kalite ve performans açısından zengin bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Goodyear EMEA Tüketici Lastikleri Teknoloji Direktörü Laurent Colantonio "EV ve PHEV araçlar gürültü azaltma, konfor, dayanıklılık ve yuvarlanma direnci gibi sürüş özelliklerine daha fazla önem verdikçe, tüm sürücülerin Goodyear'ın lastik teknolojisindeki onlarca yıllık araştırma ve geliştirmesinin ödüllerinden yararlanabilmesini sağlamak için ürün yelpazemizde EV'ye hazır lastikler sunabildiğimiz için gurur duyuyoruz. Yeni Goodyear EV-Ready logomuzu 2024 yılının başından itibaren tüm yeni lastiklerde görmeyi dört gözle bekliyoruz." dedi.

  1. Küresel S&P Motor Üretim Tahmini (Ekim, 2023)
  2. Türkiye’de satışa sunulan bazı modellerde EV logosu bulunmamaktadır.
  3. Araç tipine, hızına ve yol yüzeyine bağlı olarak. Şubat 2018, Ocak 2018, Kasım 2017 ve Ekim 2011 tarihlerinde Lüksemburg'daki Goodyear mühendisleri tarafından test edilen araç içi yol ölçümlerine dayanmaktadır. Lastik ebadı: VW Passat Alltrack ve Ford Kuga üzerinde 225/55R17 ve Audi A7 üzerinde 255/45R18.
  4. Goodyear'ın Eylül 2023'te yaptığı dahili hesaplama.