“10 yıl önce 11 kişi ile kurulduk, şu an 870 çalışana ulaştık”

“10 yıl önce 11 kişi ile kurulduk, şu an 870 çalışana ulaştık”

Evolog Lojistik 10. yılını kutluyor.

EvoLog Lojistik 10. yılını kutladı. Evolog Lojistik’in kuruluşunun 10. Yılı ile ilgili düzenlenen basın toplantısına EvoLog Lojistik CEO’su Barış Talay, EvoLog Genel Müdürü Halil Özendi, Evolog Satış ve Pazarlama Müdürü Turgay Gülenç katıldı.

evolog-lojistik-ceosu-baris-talay.jpg

EvoLog Lojistik CEO’su Barış Talay yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2013 yılında 11 kişi ile kurulduk. 2014 yılında ilk yurtdışı ofisimizi İsveç’te açtık. Şu an yurtdışında 6 noktada ofisimiz bulunuyor. 2022 yılında Çatalca Lojistik Merkezi’ne taşındık. Şu an filomuzda 341 çekicimiz, 531 treylerimiz var. Toplam 5 bin müşterimiz var. 43 ülkeye parsiyel taşımacılık yapıyoruz. Türkiye’de toplam 870 çalışanımız var. Ancak kardeş firmalarla birlikte toplam çalışan sayımız 1150 kişiye ulaştı.

Evolog olarak en çok ülkeye servis yapan firmayız. 2 yıl önce depolama alanında zayıftık. Son iki yıldır depolama alanınan yatırım yaptık. Şu an 65 bin metrekarenin üzerinde depolama alanına sahibiz. 2024 yılında toplam depolama alanımızı 100 bin metrekareye ulaştırmayı hedefliyoruz.”

Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da büyümelerini emin adımlarla sürdürdüklerini belirten Barış Talay, “Geçtiğimiz yıl haziran ayında açtığımız Azerbaycan MMC yurtdışındaki beşinci yatırımımız, doğudaki ilk kapımız oldu. Azerbaycan ofisimizi açarak, sadece bir ülkeyle sınırlı kalmadık ve Bağımsız Devletler Topluluğu'na da adım attık. Bu kapsamda önümüzdeki yıl en azından bir Türk devletine daha yatırım yapmayı planlıyoruz. Yapacağımız bu yatırımın çerçevesi daha önceki şirketlerimiz gibi tüm taşıma modlarında aktif olacak, sadece Türkiye ile değil tüm dünya ile yapılacak ticarete hizmet verecek” diye konuştu.

evolog-lojistik-genel-muduru-halil-ozendi.jpg

“BU YILI 200 MİLYON EURO CİRO İLE KAPATMAYI HEDEFLİYORUZ”

EvoLog Genel Müdürü Halil Özendi ise yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin 100 yılını kutladığımız bu yıl Evlog olarak kuruluşumuzun 10. yılını kutluyoruz. Tedarik zincirinin önemli bir halkası olan Türkiye kilit rol oynayacak. Evolog ikinci on yılda daha çok çalışacak. Şirketimiz her yıl yaklaşık yüzde 30 oranında büyüyoruz. 16 milyon euro ile başladık, bu yılı 200 milyon euronun üzerinde ciro ile kapatmayı hedefliyoruz” dedi.

Blockchain teknolojisinini lojistik sektöründe devrim yapacağını söyleyen Halil Özendi, teknoloji alanındaki yatırımlarının devam ettiğini kaydetti. Halil Özendi, “İlk araç yatırımımızı yaptığımız günden bu yana, filomuzu telematik çözümler ile yönetiyoruz. EDI uygulamaları ile gümrük idaresi, yurtdışı acenteler ve müşterilerimiz ile otomatik veri alışverişimiz var. Yaklaşık 2 yıl önce e-arşive geçtik. Elimizdeki bu büyük miktardaki bilgiyi iş zekası çözümleri ile anlamlı ve kullanışlı hale getirmeye çalışıyoruz. 2022‘de tekrar eden işlerimizi robotik süreç otomasyon yazılımı ile çözmek için proje başlattık. Sektörümüzde devrim niteliğinde değişime sebep olacak Blockchain teknolojisi yine ajandamızın üst sıralarında yer alıyor” dedi. 

Etiketler :