Geleneksel Lojistik ve Ticaret Buluşması 10. kez düzenlendi

Geleneksel Lojistik ve Ticaret Buluşması 10. kez düzenlendi

"10. Geleneksel Lojistik ve Ticaret Buluşması“ 18 Mart’ta Maltepe Üniversitesi Youtube kanalı üzerinden çevrimiçi olarak Uluslararası Ticaret ve Lojistik Kulübü tarafından gerçekleştirildi.

2010 yılından itibaren geleneksel olarak düzenlenen “Lojistik ve Ticaret Buluşması” 2020 yılında Covid-19 salgını nedeniyle iptal edilmek durumunda kalınmıştı. Bu yıl 10. kez düzenlenen Geleneksel Lojistik ve Ticaret Buluşması akademisyen, bürokrat ve sektör temsilcileri ile öğrencileri bir araya getirdi. Etkinliğe özellikle lise öğrencileri ile Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerinde okuyan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri yoğun katılım gösterdi.

10. Lojistik ve Ticaret Buluşması Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik Öğrenci Kulübü Başkanı Nermin Berru Kars’ın açılış konuşması ile başladı.

1. OTURUM “KÜRESEL SALGINDA KRİZ YÖNETİMİ VE YENİ NORMAL’

Açılış konuşmalarının ardırdan “Küresel Salgında Kriz Yönetimi ve Yeni Normal’de Lojistik Sektörünün Değerlendirmesi” başlıklı 1. Oturum, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Tanyaş moderatörlüğünde gerçekleştirildi.  1. Oturumda; İskenderun Teknik Üniversitesi, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Esmer “Pandeminin Denizcilik Sektörüne Etkileri”, UND Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener “Pandeminin Karayolu Taşımacılığına Etkisi”, Lufthansa Cargo Türkiye Genel Müdürü Hasan Hatipoğlu “Öncesi ve Sonrası ile Hava Kargoda Covid-19 Süreci”, Körfez Ulaştırma A.Ş. Genel Müdürü Tufan Başarır “Demiryolunda Covid+ Dönem: Ne/Nasıl?” ve İstanbul Barosu Taşıma ve Lojistik Hukuku Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Burcu Çotuksöken “Covid-19 Lojistik Sözleşmelerini Nasıl Etkiledi? Neler Yapmak Gerekir?” başlıklı konuşma yaptılar.

2. OTURUM “KÜRESEL TİCARETTE YENİ TRENDLER”

“Küresel Ticarette Yeni Trendler” başlıklı 2. Oturum ise Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Hamit Vanlı moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Atılım Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı, Eski Gümrük Müsteşarı Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu “Küresel Ticarette Yeni Trendler”, Ünsped Gümrük Müşavirliği Genel Müdürü Rıza Mehmet Korkmaz “Pandemi Sonrası Türkiye’de ve Dünyada Dış Ticaretin Seyri”, Maltepe Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Atiye Tümenbatur “E-Ticaret Üsleri” ve Cemay Meyan Kökü Sanayi ve Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen “Küresel Ticaret ve Lojistikte Yeni Trendler ve Türkiye’ye Yansımaları” başlıklı sunum yaptılar.

LOGİTRANS VE ENPA’YA ÖDÜL

Konuşmaların ardından 2020 Yılının Lojistik Şirketi ve Dış Ticaret Şirketi ödül töreni gerçekleştirildi. 2020 yılının Lojistik Şirketi “Logitrans Lojistik A.Ş.”  oldu. Ödül şirket Logitrans Lojistik CEO’su Sertalp Demirağ’a sunuldu. 2020 yılının Dış Ticaret Şirketi ödülü ise “ENPA İthalat İhracat ve Gıda Ambalaj San. Tic. Ltd. Şti.”bin oldu. Ödül şirket Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalışkan’a sunuldu.

Etiketler :