“Kadın çalışan oranını 2023 yılının sonunda yüzde 34’e yükselttik”

“Kadın çalışan oranını 2023 yılının sonunda yüzde 34’e yükselttik”

ÖZEL HABER - Mars Logistics İnsan Kaynakları Direktörü Nihal Kansu, “2020 yılı sonunda yeni istihdamlarda yüzde 19 olan kadın çalışan oranını 2023 yılının sonunda yüzde 34’e yükselttik. Bu sene ise bu maddeyi ‘Yeni istihdamda kadın çalışan oranını önceki yıla kıyasla yüzde 10 artırmak’ olarak güncelledik” dedi.

Yeşil Lojistikçiler olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili taşımacılık ve lojistik sektöründeki kadın yöneticilere yönelttiği “Türkiye lojistik sektöründe kadın yönetici olmak ve sektörde kadın istihdamının artırılması için yapılması gerekenler nelerdir?” Sorusunu cevaplandıran Mars Logistics İnsan Kaynakları Direktörü Nihal Kansu şunları söyledi: “Lojistik sektöründe geleneksel erkek egemen algısının henüz kırılmamış olması kadınların lojistik sektörüne yönelmesinde önyargı oluşturabiliyor. Cinsiyet eşitliği konusunun günden güne önem kazanmasıyla cinsiyete bağlı kalıp yargıların yıkılmaya başladığını lojistik sektörü de dahil olmak üzere çoğu sektörde görebiliyoruz.

Sektörümüzde kadın istihdamını artırmak için, bu alanda hedefler belirlemek, kadın çalışanların iş özel hayat dengesini kolaylaştırmayı hedefleyen projeler geliştirmek ve yönetici geliştirme programlarında kadın kontenjan sayısını artırmak gerektiğini düşünüyorum. Mars Logistics olarak 2021 yılında hayata geçirdiğimiz Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur projemiz kapsamında stratejik planlamamıza eklediğimiz “Yeni İstihdamda Kadın Çalışan Oranı Hedef Yüzde 30” maddemiz ile kadın istihdamını erkek egemen olarak bilinen lojistik sektöründe artırmayı şirket hedefi olarak belirlemiştik. Madde eklenmeden önce, 2020 yılı sonunda yeni istihdamlarda yüzde 19 olan kadın çalışan oranını 2023 yılının sonunda yüzde 34’e yükselttik. Bu sene ise bu maddeyi ‘Yeni istihdamda kadın çalışan oranını önceki yıla kıyasla yüzde 10 artırmak’ olarak güncelledik. Kadın istihdamını şirketimizin her alanında her yıl artırmayı, değişimi öncelikle içimizde başlatarak yaymayı amaçlıyoruz.”

 

Etiketler :