Pirelli en yeni SUV'lar için yeni Scorpion MS dört mevsim lastiğini tanıttı

Pirelli en yeni SUV'lar için yeni Scorpion MS dört mevsim lastiğini tanıttı

Pirelli en yeni SUV'lar için yeni Scorpion MS dört mevsim lastiğini tanıttı

Pirelli en yeni SUV'lar için orijinal ekipman olarak yaratılan yüksek performanslı yeni Scorpion MS dört mevsim lastiğini tanıttı. Scorpion Verde All Season ve Scorpion Zero All Season modellerinin mirasını taşıyan bu yeni ürün, şirketin en yüksek güvenlik standartlarıyla daha düşük çevresel etkiyi bir araya getiren ‘Çevre Dostu Güvenli Tasarım’ felsefesini yansıtıyor. Dolayısıyla bu yeni lastik hem ıslak hem de kuru koşullarda daha iyi yol tutuşu ve önceki modellere kıyasla daha düşük dönme direnci gibi özellikler içeriyor. Pirelli Scorpion MS, pazarlanacağı ülkelerin taleplerini karşılamak amacıyla Amerikalı sürücülerin çok aradığı bir özellik olarak uzun ömürlü olmanın yanı sıra özellikle Asya pazarının talep ettiği konforu sunuyor. SUV'lara yönelik olduğu için hafif arazi kullanımı ve karda sürüş de dikkate alınarak tasarlandı.

DÖRT SCORPION MS LASTİKTEN ÜÇÜ ELEKTRİKLİ SUV’LAR İÇİN

En yeni premium ve prestij SUV'ların ekipmanı olmak için doğan Pirelli Scorpion MS serisindeki her modelin farklı lastikleri, otomobil üreticilerinin taleplerine yanıt olarak Pirelli'nin bazı önemli uzmanlıklarını da içeriyor. Bu kapsamdaki Elect teknolojisi elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçlar için sunuluyor. Tüm orijinal ekipman Scorpion MS ortak geliştirme lastiklerin %75’i Elect teknolojisi içeriyor. Örneğin, İtalyan otomobil üreticisinin ilk tam elektrikli SUV'u olan Maserati Grecale Folgore için Pirelli tarafından ön ve arka için 255 50 R19 ve ayrıca önde 255 45 R20 ve arkada 295 40 R20 olmak üzere Elect işaretli iki yeni Scorpion MS versiyonu geliştirildi. Bu yeni lastik, Scorpion ailesinin elektrikli mobiliteye ne kadar adapte olduğunu gösterirken tüm Scorpion serisinin %30'dan fazlasında Elect işareti bulunuyor. Scorpion MS lastiklerin farklı versiyonlarında Seal Inside delinme önleme sistemi, lastiklerin sıfır basınçta bile yola devam etmesini sağlayan Run Flat ve kabin gürültüsünü azaltan PNCS (Pirelli Gürültü Engelleme Sistemi) gibi diğer teknolojiler de sunuluyor. Bir süre önce yeni P Zero E lastikte lanse edilen Pirelli RunForward teknolojisi de otomobil üreticilerinin talebine göre gelecekte entegre edilebilecek. Lastik patlasa bile yolculuğu devam ettirmeyi mümkün kılan bu yeni teknoloji, bataryaların varlığı nedeniyle genellikle stepne içermeyen elektrikli otomobillerde giderek daha önem kazanan bir özellik haline geliyor.

YENİ M+S SIRT DESENİ

Yeni Pirelli Scorpion MS, mevsime göre lastik değiştirmeyi gerektirmeden yıl boyu kullanım için tasarlandı. Pirelli araştırma ve geliştirme departmanı bunu sağlamak için hem hamur hem de sırt deseni üzerinde çalıştı. Polimer ve özel reçineler içeren yeni bir hamur formülü sayesinde yol tutuşla birlikte ıslak ve kuru zeminde frenleme de iyileştirildi. Kılcal kanallar da Pirelli'nin üretici ortaklarının taleplerini yerine getirmek için karda performansı optimize edecek şekilde tasarlandı. Bir başka öncelik olarak akustik ve plastik konfora odaklanan Scorpion MS gürültü seviyesini Scorpion Verde All Season lastiğe kıyasla %25 oranında azaltıyor. Özelleştirilmiş ses tizlik düzeyi, ana olukların belirli aralıklara ve eğime sahip olması ve tek katmanlı karkas, bu sonucun elde edilmesini mümkün kılıyor. Bu hafif ve güçlü karkas, yolun tüm taleplerini karşılayıp daha keyifli bir sürüş deneyimi sunarken direksiyon hassasiyetini de artırıyor. Öte yandan dönme direnci de hamurların ve sırt deseninin optimizasyonu nedeniyle düşük kalıyor. Ayrıca, zeminle temas alanı, lastik yanal ve uzunlamasına kuvvetlere maruz kaldığında bile eşit oranda aşınıyor. Bu özellik lastiğin kullanım ömrü boyunca düzenli bir şekilde aşınmasına katkıda bulunuyor.

SUV’LARA YÖNELİK PIRELLI SCORPION LASTİK AİLESİ

Yeni Scorpion MS, SUV'ların benzersiz özelliklerine uyumlu Pirelli lastikleri yelpazesine katılıyor. Pirelli Scorpion ailesindeki tüm ürünler, bu araçları geleneksel otomobillerden ayıran ağırlık ve sürüş dinamiklerine yanıt vermek için tasarlandı. Her türlü hava koşuluna uygun özel bir versiyonu bulunan lastiklerin en yeni seçenekleri arasında Scorpion (yaz), Scorpion Winter 2 ve Scorpion All Season SF2 yer alıyor.

Yeni Scorpion MS, homologasyonlu orijinal ekipman versiyonların ardından 2024'ten itibaren APAC (Asya - Pasifik) bölgesinde satışa sunulacak, Scorpion serisindeki diğer lastiklerin hedefi ise ağırlıklı olarak Avrupa pazarı olacak.

Etiketler :