Schenker Arkas 2025’e kadar cirosunu 2 kat artırmayı hedefliyor

Schenker Arkas 2025’e kadar cirosunu 2 kat artırmayı hedefliyor

Schenker Arkas 2025 yılına kadar depolama alanının yüzde 36 artırmayı, cirosunu ise iki kat artırmayı hedefliyor.

Schenker Arkas düzenlediği basın toplantısında gelecekle ilgili hedeflerini açıkladı. Sechenker Arkas’ın İstanbul’daki merkezinde düzenlenen basın toplantısına Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, Schenker Arkas CFO’su Gamze Görer ve Schenker Arkas Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yönetecisi Dilem Karakaya katıldı.

Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al toplantıda yaptığı açıklamada son bir yılda firma olarak önemli işlere imza attıklarını belirtti. Schenker’in 150 yıl önce Viyana’da kurulduğunu ve 80’li yıllardan itibaren Türkiye’de faaliyet gösterdiğini hatırlatan Özgür Al, son 30 yıldır da Arkas ile ortaklığının olduğunu hatırlattı. Schenker Arkas’ın ortaklık yapısının yüzde 45’inin Arkas’a yüzde 55’inin ise Schenker’e ait olduğunu ifade eden Özgür Al, hava, kara, deniz, kontrat, depo ve proje olmak üzere lojistiğin altı ünitesinde faaliyet gösterdiklerini kaydetti.

Yatırımlara çok önem verdiklerini belirten Al, son yaptıkları depo yatırımı ile depolama alanlarını yüzde 11 artırdıklarını belirtti. Yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini kaydeden Al, Eylül ayında yeni bir depo daha açacaklarını sözlerine ekledi. 25 bin değişik ürünün lojistiğini yaptıklarını anlatan Al, geçen yıl Schenker Arkas olarak büyüme planı hazırladıklarını belirtti. Bu plana göre 2025 yılına kadar ciro bazında (euro) iki kat büyümeyi hedeflediklerini vurgulayan Özgür Al, 2025 yılına kadar depolama alanlarını ise yüzde 36 büyüteceklerini kaydetti.

Etiketler :