"Sektördeki İhtiyacı Görüyoruz ve Yeni Yatırımlar için Fırsatları Kovalıyoruz"

"Sektördeki İhtiyacı Görüyoruz ve Yeni Yatırımlar için Fırsatları Kovalıyoruz"

Geçtiğimiz aylarda 8.deposunu açan ve düzenlediği basın toplantısında Türkiye’deki yeni yatırım fırsatlarını değerlendirdiğini paylaşan DB Schenker Arkas, depolarının tam kapasite çalıştığını ve talebin her geçen gün arttığını belirtti.

schenker-arkas.jpg

27 - 29 Eylül 2023 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen 2. Logistech – Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı’na katılan DB Schenker Arkas, mevcut hizmetleriyle birlikte sektördeki gelişmeleri, yeni teknolojileri ve son trendleri değerlendirmek üzere ziyaretçileriyle bir araya geldi. Fuarda DB Schenker Arkas Strateji ve Büyüme Direktörü Ali Can Bulut, Deniz Nakliye Direktörü Ahmet Tinğaz ve Fiyatlandırma ve Tedarik & FCL Müdürü Neslihan Kaya gazetecilerle bir araya gelerek keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. DB Schenker Arkas yöneticileri, şirketin faaliyetlerine dair gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

İZMİR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ VE STRATEJİK BİR ŞEHİR

DB Schenker Arkas için İzmir’in, İstanbulla birlikte kendileri için önemli yatırım yerlerinden biri olduğunu ifade eden DB Schenker Arkas Strateji ve Büyüme Direktörü Ali Can Bulut, İzmir ofisinde 81 çalışanlarının olduğunu ve iki tane depolarının bulunduğunu kaydetti. Depolardaki çalışanlarıyla birlikte İzmir’de 150 kişiden oluşan güçlü bir çalışma ekibine sahip olduklarını vurgulayan Bulut, İzmir’in kendileri için stratejik şehirlerden biri olduğunu ve olmaya da devam edeceğini ifade etti.

Schenker Arkas olarak Türkiye’deki 8. depolarını Gebze’de faaliyete geçirdiklerini hatırlatan Ali Can Bulut, “Pandemiyle birlikte işlerimizde çok önemli bir artış oldu. Bu artış hala da devam ediyor. Bütün depolarımız şu an tam kapasite çalışıyor. Sektördeki ihtiyacı görüyoruz ve yeni yatırımlar için fırsatları kovalamaya devam ediyoruz” dedi.

“ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ BAĞLANTI YOLU TAMAMLANIRSA İZMİR LİMANLARININ ÖNEMİ DAHA DA ARTACAKTIR”

Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü’nün yapılmasının İzmir’e lojistik anlamda artı değer kattığını söyleyen DB Schenker Arkas Deniz Nakliye Direktörü Ahmet Tinğaz, Çanakkale Köprüsü’nün bağlantı yollarının tamamlanması ile İzmir’in lojistik stratejik konumunun daha da güçleneceğini vurguladı. Çanakkale Köprüsü bağlantı yolunun çok önemli olduğunu belirten Ahmet Tinğaz, bu yol sayesinde İzmir limanlarının öneminin ve iş yoğunluğunu artıracağının altını çizdi. Ek olarak, Türkiye’ye çok fazla yatırım geldiğini ve proje taşımacılığının öneminin artacağını ifade eden Tinğaz, deniz nakliye alanında da aynı şekilde artış beklediklerini sözlerine ekledi.

Etiketler :