“Yapay zeka ile fiyat vereceğiz, tüm lojistik iş süreçlerimizde dijitalleşmeyi kullanıyoruz”

“Yapay zeka ile fiyat vereceğiz, tüm lojistik iş süreçlerimizde dijitalleşmeyi kullanıyoruz”

Borusan Lojistik Genel Müdürü Serdar Erçal, “Yapay zeka ile fiyat vereceğiz, tüm lojistik iş süreçlerimizde dijitalleşmeyi kullanıyoruz” dedi.

Borusan Lojistik Genel Müdürü Serdar Erçal, bu yıl Borusan Lojistik’te 20. yılını doldurduğunu söyledi. Tüm lojistik ihtiyaçlarını tek adreste toplayan bir firma olduklarını belirten Serdar Erçal, yıllık 400 bin kamyon taşımacılığı yaptıklarını kaydetti. Kamyon taşımacılığı dışında yurtiçinde parsiyel taşımacılığı yaptıklarını belirten Erçal, her gün 8 bin noktaya dağıtım yaptıklarını sözlerine ekledi. 450 bin metrekare kapalı ve açık depolama alanına sahip olduklarını anlatan Erdal, otomotiv lojistiğinde 2 milyon metreküp araç elleçleme hacmine sahip olduklarını vurguladı. Erdal, otomotiv lojistiğinin Borusan Lojistik’te önemli bir ihtisas alanı olduğunu söyledi.

684 MİLYON DOLAR  CİRO

Serdar Erdal, “Kara taşımacılığında yıllık 55 bin ihraç elleçlemesine sahibiz. Hava taşımacılığında yıllık 7.4 milyon kilo ve deniz taşımacılığında 26 bin 900 TEU  iş gerçekleştirmiş olacağız. Gümrükleme alanında da yıllık 90 bin bayanname hacmine sahibiz. Liman sektöründe ise 450 bin TEU’luk konteyner elleçleme ve 5 milyon ton genel kargo kapasitesine sahibiz. Yıllık 3 bin seferin üstünde proje taşımacılığı gerçekleştiren bir firmayız” dedi ve ekledi: “Bu yılı liman+lojistik alanında 684 milyon dolar ciro ile kapatacağız. Çalışan sayımız da 4 bine yaklaştı.”

“PANDEMİ LOJİSTİK SEKTÖRÜ İÇİN MİLAT OLDU”

Son üç yıldır lojistik sektörüde önemli bir değişimin yaşandığını anlatan Erçal, pandemiden sonra lojistik sektörünün çok stratejik bir sektör olduğunun anlaşıldığını kaydetti. Pandeminin lojistik sektörü için bir milat olduğunun altını çizen Erçal, lojistik sektöründe sürdürülebilirlik anlamında bir aydınlanma yaşandığını belirtti.

BORUSAN LOJİSTİK’İN 2024 STRATEJİK ODAK NOKTAMIZ

2023 yılını hedeflerine parelel bir şekilde geçirdiklerini anlatan Erçal, “Biz kendimizi bu sektörün en teknolojik şirketi olmak için çalışıyoruz. Borusan Lojistik’in birçok önemli noktaya yatırım yaptığını ancak en büyük yatırımını teknolojiye yaptığını ifade eden Erçal, sektörün dijital önderi olmak için çalıştıklarını vurguladı. Sektörün uzak ara en teknolojik firması olma anlamında 2023 yılını geçirdiklerini söyleyen Erçal, “2024 yılında yılı için stratejik odak noktalarımız şunlar:  Teknolojik şirketine dönüşüm, verimliliğe dayalı dijital projeler, etkin nakit yönetimi, yüksek performans kültürü ve sürdürülebilirlik” dedi.

“EL DEĞEMEDEN BÜTÜN MÜŞTERİLERİMİZDEN SİPARİŞLERİMİZİ ALIYORUZ”

ETA ile çıktıkları yolculuğu dijital lojistiğe evirdiklerini kaydeden Erçal, “Biz yaklaşık iki yıldır şu andaki yaklaşımların tümünü masaya yatırdık. Tüm bunların sonunda sadece ETA’da değil Borusan Lojistik’in tüm kollarında bütün işlerimizi yazılımsal robotlarla yapıyoruz. El değemeden bütün müşterilerimizden siparişlerimizi alıyoruz.Kağıdı ve fiziksel bir araya gelmeyi oldukça azalttık. Örneğin, biz beyannameleri otomatik yazıyoruz. Borusan Lojistik, bütün iş süreçlerinde dijitalleşmeyi kullanıyor” diye bilgi verdi.

“KAPTAN DEĞERLİDİR”

“Lojistik sektöründe iki büyük sorun yaşanıyor. Bunlardan biri şoför problemi, diğeri hava yaka problemi” diyen Erçal, bu problemlerin ününe geçebilmek için yaptıkları ile ilgili şu bilgileri verdi: “Kaptan Değerlidir” diye bir inisiyatif başlattık. Erçal, Borusan Lojistik olarak kaptanların yükleme-boşaltma yaptıkları yerlerde kişisel ihtiyaç alanları oluşturduklarını belirtti.

Her tedarikçiye artık dijital cüzdan ile ödeme yaptıklarını anlatan Erçal, dijital cüzdanın kaptanlara önemli kazançlar sağladığını anlattı. Erçal, amaçlarının kaptanlar tarafından ilk tercih edilen firma olmak olduğunu belirtti.

“YAPAY ZEKA İLE FİYAT VERECEĞİZ”

Şu anda Borusan Lojistik olarak yapay zeka çalışması olduğunu belirten Erçal, artık insan eli değmeden fiyat vereceklerini vurguladı. Erçal, 2024 yılı içerisinde yapay zeka ile fiyat vermeye başlayacaklarını sözlerine ekledi.

eTA YOL ARKADAŞI

eTA Yol Arkadaşı aradıklarını belirten Erçal, “Yol arkadaşlarımızın sisteme kattığı müşterinin her siparişinde para kazanma fırsatı sunacağız” dedi. 

Erçal açıklamalarında ayrıca Borusan Lojistik'in sürdürülebilirlik çalışmaları ve kadın istihdamına verdikleri önemden de bahsetti. 

emre-yavasoglu.jpg

Borusan Lojistik ETA’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Yavaşoğlu, “Kaptan Değerlidir”inisiyatifinin nasıl başladığını ile ilgili bilgi verdi. Emre Yaşavoğlu, kaptanların yükleme ve boşaltma yerlerindeki kişisel ihtiyaç alanları oluşturduklarını söyledi.

Etiketler :