Tırsan’a En İyi Ar-Ge Ödülü

Tırsan’a En İyi Ar-Ge Ödülü

Tırsan Treyler, “En İyi Ar-Ge Merkezleri”nin değerlendirildiği 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi’nde birincilik ödülü aldı. Tırsan 5 farklı kategoride 80’nin üzerinde kritere göre yapılan değerlendirmede Otomotiv Yan Sanayi dalında liderliği alırken ödül, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından Tırsan Treyler Ar-Ge Direktörü Tugay Yılmaz’a takdim edildi.Tırsan Treyler Ar-Ge Direktörü Tugay Yılmaz da ödülü aldıktan sonra...

Tırsan Treyler, “En İyi Ar-Ge Merkezleri”nin değerlendirildiği 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi’nde birincilik ödülü aldı. Tırsan 5 farklı kategoride 80’nin üzerinde kritere göre yapılan değerlendirmede Otomotiv Yan Sanayi dalında liderliği alırken ödül, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından Tırsan Treyler Ar-Ge Direktörü Tugay Yılmaz’a takdim edildi.

Tırsan Treyler Ar-Ge Direktörü Tugay Yılmaz da ödülü aldıktan sonra yaptığı değerlendirmede, “Bugüne kadar Ar-Ge merkezimizde birçok ürün geliştirdik ve sektörün hizmetine sunduk.  Tırsan Ar-Ge merkezinden çıkan her ürün sektörün ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş, yenilikçi ve fayda sağlayan ürünler oldu. Bu ödülle bunun karşılığını almaktan gururluyuz” dedi. 

Endüstri 4.0 ışığında Otomotiv 4.0, Lojistik 4.0 gibi mega trendlerin teknolojiyi dönüştürdüğünü, Tırsan’ın da sektöründe öncü bir kuruluş olarak bu gelişime yön verdiğini kaydeden Tugay Yılmaz şunları söyledi: “2009 yılında Sanayi Bakanlığı onaylı sektörünün ilk Ar-Ge merkezini açtık ve 2 bin 500 metrekaresi prototip ve test alanı olmak üzere 3 bin 500 metrekare kapalı alanda yaklaşık 100 araştırmacı ile buradaki faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugüne kadar Tırsan Ar-Ge faaliyetlerine 100 milyon TL yatırım yaptı, 30’dan fazla TUBİTAK / TEYDEB projesi dahil 650’den fazla Ar-Ge projesi tamamladı. 205’ten fazla patent ile yüzde 50 ticarileşme sağladı. 41 adet tescilli faydalı model ile ürünlerini iş ortaklarıyla buluşturdu. Tırsan araştırma ekibi 39 makale yayınladı. Halen ulusal, uluslararası 15’in üzerinde üniversite ile işbirliği halindeyiz. 2 Avrupa Birliği projesinde çalışıyoruz. 2. Ar-Ge merkezimiz 13 bin 760 metrekarelik bir toplam alan içerisinde, toplam 2 katta test merkezi, prototip parça ve araç üretim alanlarından oluşacak. Merkezde devreye alma süreci sonunda ulaşacağımız 150 araştırmacı mühendis sayısı ile 300 bini saatlik bir yıllık mühendislik kapasitesi oluşacak. Böylece; her 3 ayda bir yepyeni bir ürün platformu geliştirme,  her ay geliştirilen bu platformlara ait 2 yeni ürün oluşturma ve bu yeni ürünlerin her hafta yeni bir versiyonu geliştirme imkanına ulaşmış olacağız.”

Etiketler :