Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD) Genel Müdürü Nükhet Işıkoğlu Oldu

Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD) Genel Müdürü Nükhet Işıkoğlu Oldu

Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD) Genel Müdürü Nükhet Işıkoğlu Oldu

Demiryolu Taşımacılığı Derneği (DTD) Genel Müdürlük görevine 1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle Nükhet Işıkoğlu getirildi. 2006 yılından beri DTD’de çalışma hayatını sürdüren Nükhet Işıkoğlu son on yıldır Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekteydi.

Uluslararası İlişkiler alanında lisans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanında yüksek lisans yapan Nükhet Işıkoğlu çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olarak Demiryolu Taşımacılığı dersleri vermekte ve sektör danışma kurulu üyeliği yapmaktadır.

DTD Temel Demiryolu Taşımacılığı seminerlerinde eğitmenlik, sektör yayınlarında köşe yazarlığı ve özel bir radyoda her hafta yayınlanan “Demiryolu Günlükleri” adlı programın yapımcısı ve sunucusudur.

DTD, ülkemizde demiryolu taşımacılığı sektörünün neredeyse tamamına yakınını temsil eden üyeleri ile ülkemizdeki ilk ve tek Sivil Toplum Kuruluşudur. DTD üyelerine ait dört bin civarında özel sektör vagonu ile ülkemizdeki toplam taşımanın yaklaşık %34’ü yapılmaktadır. DTD, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başta olmak üzere, ilgili diğer bakanlıklar, ilgili kamu kurum ve kuruluşları, TOBB, TİM, diğer sektör STK’ları, üniversiteler ve özel sektör paydaşları ile iş birliği içinde çalışmalarını yürütmektedir. DTD aynı zamanda Ulusal Kalkınma Planları, Ulaştırma Master Plan çalışmaları ve demiryolu mevzuat çalışmalarına da aktif olarak katılım sağlamaktadır.

Genel Müdürlük görevine atanan Nükhet Işıkoğlu, “Tüm sektör paydaşlarıyla birlikte oluşacak ortak akıl ile, ülkemizde potansiyeli ve hedefleri çok yüksek olan demiryolu yük taşımacılığını hak ettiği yere getirme çabası içindeyiz. Demiryolu sektörünün gelişimi ve taşımaların artması ile, sürdürülebilir büyüme yakalanabilecek ve bu sayede ülke ekonomimiz bu gelişmeden son derece kazançlı çıkacaktır.” dedi.

Etiketler :