LOTUS ELETRE HİPER SUV İÇİN PIRELLI ELECT LASTİKLER

LOTUS ELETRE HİPER SUV İÇİN PIRELLI ELECT LASTİKLER

LOTUS ELETRE HİPER SUV İÇİN PIRELLI ELECT LASTİKLER

Pirelli, İngiliz performans markası Lotus’un ilk elektrikli hiper SUV modeli Eletre’nin orijinal ekipmanı olarak 10 farklı lastik için homologasyon aldı. Ön ve arka lastiklerinin farklı ebatta olduğu bu yeni otomobil için Seal Inside teknolojisi içeren ve içermeyen 22 inç (275/40R22, 315/35R22) ve 23 inç (275/35R23, 315/30R23) P Zero versiyonlarıyla birlikte 22 inç P Zero Corsa (275/40R22, 315/35R22) sunuluyor. Bu lastiklerin tümü Eletre’nin dünya standardındaki dinamik performans, mükemmel direksiyon hissi ve her tür sürüş koşulunda menzil ve konfor gibi gereksinimlerini karşılamak için tasarlandı. Bu yeni lastiklere özel geliştirme programının kanıtı olarak LTS işareti ve elektrikli araçların özelliklerini ifade eden teknolojiler paketini tanımlayan Elect işareti lastiğin yanağında yer alıyor.

Pirelli Ürün Geliştirme Direktörü Dario Marrafuschi, “Lotus Eletre gibi dinamik bir BEV (batarya elektrikli araç) için yüksek performanslı lastikler geliştirirken her zamankinden daha hızlı ve daha zorlu gerçek bir devrimin yaşandığı bir pazarın ihtiyaçlarını karşılayan yeni çözümler bulmak adına teknolojiyi yeni bir düzeye yükseltmemiz gerekiyordu. Otomobiller gibi lastikler de göründüğünden çok daha çeşitli açılardan değişiyor. Lotus gibi prestij otomobil üreticileriyle çalışmayı önemsiyoruz çünkü bu sayede değişimi birlikte tasarlayabiliyor ve gerçekleştirebiliyoruz.”

Lotus Teknoloji İnovasyon Merkezi Araç Entegrasyonu Kıdemli Baş Mühendisi, Lotus Teknoloji Araştırma Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Dr. Flavio Friesen, “Geçtiğimiz aylarda ünlü Nürburgring Nordschleife gibi zorlayıcı pistlerde yoğun testler yaptık. Pirelli ekibi de yeni tam elektrikli ve çok dinamik aracımız için en uygun ve doğru performanslı lastikleri geliştirmeyi başardı.”

ELEKTRİKLİ ARAÇLARA ÖZEL ELECT TEKNOLOJİSİ

Pirelli’nin Lotus Eletre için geliştirdiği Elect lastikler, optimize edilmiş ayak izi ve kavramayı maksimize eden özel hamurları sayesinde elektrik motorların ürettiği anlık torkla yaratılan hızlanma sırasında patinajı azaltıyor. Lastik mühendisleri ayrıca, üstün kullanım performansı ve direksiyon hissi sağlamak için optimize edilmiş bir konstrüksiyon üzerinde çalıştı. Ek olarak akustik konfor için özelliklerin iyi dengelenmesine odaklanıldı. Pirelli Elect lastikler dönme direncini azaltarak yolculuğun daha sessiz ve konforlu olması için tasarlanıyor. Her ebattaki lastik bu özellikleriyle Avrupa lastik etiketinde ıslak zeminde tutuş için ‘A’ derecelendirmesi alırken hemen tüm lastikler gürültü için de ‘A’ ile derecelendirildi.

SEAL INSIDE SİSTEMİ

Lotus Eletre’nin 22 inç ve 23 inç lastiklerinin güvenliğini daha da artırmak amacıyla seçenek olarak sunulan Seal Inside teknolojisi bu kadar büyük bir ebatlarda ilk kez kullanılıyor. Seal Inside sistemi, lastik delinse bile kendiliğinden sızdırmazlık yaratarak içindeki hava basıncını koruyor ve yola devam edilebilmesini sağlıyor.

SANAL GELİŞTİRME SÜRECİ

Lotus Eletre’ye özel P Zero ve P Zero Corsa lastikler, sanal tasarım araçlarının kullanıldığı ileri teknolojili bir geliştirme süreciyle yaratıldı. Lastik spesifikasyonları herhangi bir fiziksel prototip üretilmeden önce 3D modelleme kullanılarak tanımlandı. Bu süreç, tasarım döngüsüne çok daha fazla detayın entegre edilebilmesini sağlarken Pirelli ile otomobil üreticisi arasındaki etkileşimi daha da verimli hale getiriyor.

Etiketler :