Otokar, 11 ve 15 tonluk yeni Atlas kamyonlarını tanıttı

Otokar, 11 ve 15 tonluk yeni Atlas kamyonlarını tanıttı

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Atlas kamyon ailesine 2 yeni üye ekledi. 2013 yılında "Ticaretin yükünü hafifletmek" misyonuyla hafif kamyon segmentine adım atan Otokar, 8,5 ve 12 tonluk Atlas modelleriyle büyük başarı elde ettiği pazarda hedef büyüttü. Otokar, 11 ve 15 tonluk yeni Atlas kamyonları ile farklı iş kollarındaki ihtiyaçlara daha geniş bir yelpazede cevap vermeyi hedefliyor.

otokar-murat-tokatli-kerem-erman-gorsel1.jpg

Otokar, kamyon pazarındaki iddiasını artırıyor. Hafif kamyon segmentine girişinin 11. yılını geride bırakan ve bu süreçte pazarda önemli bir başarıya imza atan şirket, Atlas ailesini, 8,5 ve 12 tonluk modellerin ardından 11 ve 15 tonluk yeni araçlarla büyüttü. Otokar'ın yeni araç tanıtım toplantısı, Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleşti. Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman ve Ticari Araçlar Yurt İçi Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Tokatlı’nın ev sahipliği yaptığı toplantıya Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Destek Müdürü Tarkan Burak ve Kamyon Satış Müdürü Emre Sarp katıldı.

otokar-atlas-ailesi.jpg

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman, kamyonda 2013'te Foton şirketiyle başlattıkları iş birliği çerçevesinde araçları Türkiye pazarına uygun hale getirerek üretim yaptıklarını; 10 yılın üzerinde bir süredir pazarda yükselen bir başarı elde ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin en köklü ticari araç üreticilerinden biri olarak kamyon pazarındaki iddiamızı arttırıyoruz. Dayanıklılığı, düşük işletme giderleri ve donanım özellikleriyle öne çıkan Atlas’ın satışlarını son 4 yılda 3 katına çıkardık. 2023 yılında Atlas’ın da içinde bulunduğu 16 ton altı kamyon pazarı yüzde 5 büyürken Otokar’ın satışları yüzde 44 arttı. 2023 yılında satılan yaklaşık her 5 hafif kamyondan biri Atlas oldu. Şimdi de kamyondaki varlığımızı güçlendiriyor; müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda 2 yeni Atlas’ı ürün ailemize ekliyoruz. 11 tonluk Atlas ve 15 tonluk Atlas 3D ile başarımızı arttırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz."

AVRUPA BİRLİĞİ’NE İHRAÇ EDİLEN TEK HAFİF KAMYON MARKASI

Otokar Atlas ailesi ile ihracatta da iddialı olduklarını belirten Erman “Türkiye kamyon pazarında büyümeye devam ederken, geçtiğimiz yıl yurt dışı dağıtım ağımızı kurarak Atlas kamyonlarımızın ihracatına da başladık. Bugün Avrupa’da, İspanya, Polonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan’da olmak üzere 7 farklı ülkede kamyon distribütörlerimiz bulunuyor. Otokar olarak kendi satış ağıyla Avrupa Birliği ülkelerine resmi olarak ihracat yapabilen tek hafif kamyon üreticisiyiz. Önümüzdeki dönemde kamyonda distribütörümüzün olduğu ülke sayısını arttırarak Avrupa pazarındaki büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.   

OTOKAR’IN KAMYON ALANINDA HEDEFLERİ

Otokar Atlas ailesine yeni üyelerinin de katılmasıyla zirveye yol aldıklarını belirten Otokar Ticari Araçlar Yurt İçi Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Tokatlı, şirketin kamyon pazarındaki hedeflerine ilişkin şunları söyledi: “Yeni araçlarımızla kamyon ürün ailemizi genişletirken faaliyet gösterdiğimiz alanda Türkiye’nin en çok tercih edilen kamyon markası olmayı ve yakın zamanda 10’dan fazla Avrupa ülkesinde distribütörlük ağımızı oluşturmayı hedefliyoruz.”

ATLAS’LARDA LANSMANA ÖZEL 4 BAKIM HEDİYE

Adını mitolojide gök kubbeyi omuzlarında taşıyan güçlü kahramandan alan Atlas kamyonun yeni modelleri hakkında bilgi veren Murat Tokatlı şunları söyledi: “Atlas, zor koşullara dayanıklı olmasının yanında, yüksek güç ve performans özellikleriyle bugüne kadar pek çok kurum ve firmanın öncelikli tercihi oldu. 11 ve 15 tonluk yeni Atlas'ların güç ve konforun yanında sunduğu yüksek taşıma kapasitesi ve sınıfında tek olan donanım özellikleriyle pazarda büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Farklı yük ağırlıkları ve aks seçenekleri, uygun yatırım maliyetleri, ekonomik yakıt tüketimi, düşük yedek parça ve bakım giderleriyle Atlas, ticaretin güçlü kahramanı olmayı sürdürecek.” Tokatlı ayrıca lansmana özel kampanya müjdesi de verdi; “Geçtiğimiz yıl Türkiye’de bir ilke imza atarak Atlas’ları 4 yıl sınırsız kilometre garantisi ile sunmuştuk. Şimdi de lansmana özel olarak haziran ayı sonuna kadar yapılan Atlas alımlarda ilk 4 bakım hediye olacak” dedi.

ATLAS 11

Otokar Atlas ailesinin 11 ton azami yüklü ağırlığa sahip yeni üyesi Atlas 11, sınıfındaki en yüksek azami yüklü ağırlık ve faydalı yük kapasitesi ile fark yaratıyor. Yüksek performansı ve güçlü motoru ile ağır yüklerin güvenle taşınmasını sağlayan araç, uzun ve kısa şasi seçenekleriyle satışa sunuluyor. Kataforez kaplama ile araca paslanmaya karşı uzun ömürlü koruma sağlanırken; aracın dayanıklılığı arttırılıyor. Sınıfında hava süspansiyonlu ayarlanabilir sürücü koltuğunu standart olarak sunan tek araç olan Atlas 11, sürüş deneyimini zirveye taşıyor. Yenilenen iç kabiniyle geniş ve konforlu bir ortam sağlıyor. Sınıfında 4 yıl/sınırsız kilometre garantini standart olarak sunan tek araç Otokar Atlas, ön-arka disk frenleri, EBS, LDWS, AEBS, ESC ve ACC gibi gelişmiş güvenlik ve sürücü destek sistemleri ile dikkat çekiyor. Kaldırım aynaları, telefon tutucu, güçlü klima, dijital takograf, dokunmatik aydınlatma gibi donanımlara sahip araç, yüksek torklu güçlü motorunun yanında dar sokaklara kolaylıkla girmeyi sağlayan uygun boyutlarıyla yüksek tonajlı yüklerin hızlı ve kolay taşınmasını sağlıyor.

ATLAS 3D - 15

Atlas ailesinin 15 tonluk 3 akslı yeni üyesi Atlas 3D - 15, standart kliması, ferah ve modern iç kabiniyle sürücü dostu bir deneyim sunuyor. 15 ton azami yük ağırlığı bulunan araç, geniş görüş açısı ile ferah bir ortam sunarken, şık ve ergonomik koltukları uzun süreli konforu garanti ediyor. Atlas’ın kataforez şasi kaplama ile uzun ömürlü koruma sağlanarak dayanıklılığı artırılmış durumda. Sınıfında tek olarak sunduğu hava süspansiyonlu ayarlanabilir sürücü koltuğu ve 10 teker ve kaldırılabilir dingil sistemi ile öne çıkıyor.  Araç ayrıca kaldırım aynaları, telefon tutucu, güçlü klima, dijital takograf, dokunmatik aydınlatma gibi donanımlara sahip.  Ön-arka disk frenlere sahip Atlas 3D 15 ton, EBS, LDWS, AEBS, ESC ve ACC gibi gelişmiş güvenlik ve sürücü destek sistemlerini de sunuyor. Atlas 3D 15 ton, sınıfında tek olarak 4 yıl/sınırsız kilometre standart garanti sunuyor. Otokar Atlas 3D, düşük yakıt tüketimi ve düşük işletme giderlerinin yanında yüksek performansı ile verimli bir taşımacılık deneyimi vadediyor.