Volvo Trucks FH Aero tanıtıldı... Peki Türkiye pazarına ne zaman gelecek?

Volvo Trucks FH Aero tanıtıldı... Peki Türkiye pazarına ne zaman gelecek?

Volvo Trucks, FH Aero serisini tanıttı. Yılın ikinci yarısında Türkiye pazarına sunulması planlanan FH Aero, geliştirilmiş aerodinamiği sayesinde hem yakıt tüketimini hem de karbon emisyonununda yüzde 5 azaltıyor. Ayrıca Volvo Trucks FH Aero'nun aynaların yerini alan yeni ve gelişmiş Kamera Monitör Sistemi, hem aerodinamiğe hem de güvenliğe büyük katkı sağlıyor. HABER: Şenel Özdemir

volvo-trucks-08a4793-pr-tif.jpg

VOLVO FH AERO, YAKIT TÜKETİMİNİ VE KARBON SALINIMINI YÜZDE 5 AZALTIYOR

Volvo Trucks, İsveç’in Göteborg şehrinde düzenlediği tanıtım organizasyonu ile Volvo FH Aero’yu tanıttı. Türkiye pazarına bu yılın ikinci yarısında sunulması planlanan Volvo FH Aero, aerodinamik yapısı sayesinde yakıt tüketimini ve karbon emisyonunu yüzde 5 oranında düşürüyor. Kabininin ön kısmı, normal Volvo FH'a kıyasla 24 santimetre uzatılan Yeni Aero’nun FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero gazla çalışan ve FH16 Aero olmak üzere dört versiyon halinde adım adım pazarlara sunulacağı belirtildi. Ambleminin yeri değiştirilen FH Aero’nun en önemli özelliklerinden biri de aynaların yerine kullanılan kamera sistemi. Gece dahil her zaman sürücüye en net görüntüyü sunabilme özelliğine sahip olan FH Aero’nun kamera sistemi gerçek anlamda sürüş kolaylığı ve güvenliği sunuyor.

volvo-trucks-aero.jpg

Dünyanın birçok ülkesinden gazetecilerin katıldığı Volvo Trucks FH Aero’nun tanıtım toplantısına Türkiye’den Yeşil Lojistikçiler olarak biz de katıldık. Ayrıca organizasyona Türkiye'den Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. COO’su Kıvanç Kızılkaya, Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. ve Pazarlama ve Etkinlik Yöneticisi Sinem Eroğlu da katıldı. Etkinlik Volvo FH Aero’nun tanıtım filmi ve araçla ilgili bilgilerin verildiği bir basın toplantısı ile başladı. Gün boyu süren organizasyon çerçevesinde Volvo Trucks marka çekici ve kamyonları test etme imkanı da bulduk. Gazeteciler olarak başta Volvo Trucks FH Aero ve 2024 Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü alan Volvo Volvo FH Electric olmak üzere Volvo Trucks’ın birçok kamyon ve çekicisini fabrika bünyesinde kurulu olan özel test parkurda kullandık.

60 TON YÜK ÇEKEN 34.5 METRELİK TIR’I KULLANMAK DENEYİMİ

Çekici ve kamyon denince akla gelen ilk markalardan biri olan Volvo Trucks araçları içinde 34.5 metre uzunluğunda 60 ton yük çeken Volvo Trucks FH16 780’i sürmek gerçekten benim için özel bir deneyimdi. Endişeli bir şekilde direksiyon başına geçtiğim FH16 780’i sürmek gerçekten keyifliydi. Bu dev kamyon bildiğim kadarıyla Avrupa’da sınıfının en güçlü güçlü kamyonu.  Sürüşünü yapma imkanı bulduğum FH16 780’i arkasındaki iki adet treyler ile tam 34.5 metre uzunluğundaydı ve 60 ton yük çekiyordu. Regülasyonlar gereği Türkiye dahil birçok ülkede bu kadar uzunlukta bir kamyon kullanmak imkansız ama belki birgün taşımacılık sektörü için ayrıcalıklı yollar yapılırsa buralarda kullanılabilir.

volvi-trucks-fh16-780.jpg

GELİŞTİRİLMİŞ AERODİNAMİK

Basın toplantısında ve gün boyu süren tanıtım toplantılarında Volvo FH Aero ile ilgili bilgiler verildi. Volvo FH Aero ile ilgili en öne çıkan bilgi şu idi: “Volvo Trucks'ın ikonik FH kamyon serisi, Volvo FH Aero ile yeni bir aile üyesine kavuşuyor. Aerodinamik tasarımı ve yenilikçi özellikleriyle FH Aero, biyoyakıt ve ödüllü elektrikli versiyon da dahil olmak üzere dört modeliyle yeni bir seviyede yakıt tüketimi ve karbon emisyonu verimliliği sunuyor. Geliştirilmiş aerodinamik ve Volvo'nun yeni Kamera Monitör Sistemi gibi yeni teknolojilerle yeni FH Aero, yakıt tüketimini ve emisyonları yüzde 5'e kadar azaltılabiliyor.”

Basın toplantısında konuşan Volvo Trucks Başkanı Roger Alm özetle şunu söyledi:: "Yeni Volvo FH Aero, tüm ürün yelpazemizdeki karbon emisyonunu azaltmaya devam ettiğimiz için şimdiye kadarki en verimli kamyonumuzdur. Bu, en iyi haliyle bir Volvo Trucks; müşterilerimizin başarısı için tasarlanmış, zorlu uzun mesafe görevleri için güvenli, güzel tasarlanmış ve üstün kaliteli bir araç.”

SEKTÖRDEKİ EN GÜÇLÜ KAMYON

2024 Yılının Uluslararası Kamyonu seçilen Volvo FH Electric, Volvo'nun halihazırda geniş olan elektrikli kamyon yelpazesine enerji tasarruflu bir eklenti olan yeni Aero versiyonuyla da sunulacak. Ayrıca Volvo FH16, en zorlu görevler için tamamen yeni, verimli 780 HP motorla sektördeki en güçlü kamyon haline geliyor.

Müşterilerin hangi aktarma organlarını (elektrikli, gazlı veya dizel) seçerse seçsin, yeni FH Aero'nun tüm çeşitleri daha düşük enerji tüketimi, daha uzun menzil ve üstün düzeyde güvenlik ve sürüş deneyiminden yararlanacak.

volvo-trucks-0d3a8889-pr-tif.jpg

4 VERSİYON ADIM ADIM PAZARA SUNULACAK

Yeni Aero kamyon modelleri, 2024-2025 yılları arasında FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero gazla çalışan ve FH16 Aero olmak üzere dört versiyon halinde adım adım pazarlara sunulacak.

volvo-trucks-200a6526-pr-tif.jpg

24 SANTİMENTRE UZUTILDI

Volvo FH Aero kabininin ön kısmı, normal Volvo FH'a kıyasla 24 santimetre uzatıldı. Bu genişletme, daha aerodinamik bir kamyon kabini yaratılmasında etkili oldu. Daha iyi aerodinamik yalnızca daha düşük yakıt tüketimi sağlamıyor aynı zamanda rüzgarlı koşullarda daha iyi sürüş imkanı sağlıyor.

Geliştirilmiş aerodinamik, daha iyi serbest yuvarlanma özellikleri sayesinde FH Aero Electric modeline de fayda sağlıyor. Bu, fren yaparken veya yokuş aşağı giderken aküye geri besleme yapmak için daha fazla enerji yenilenmesine olanak tanıyor ve bir sonraki hızlanma veya yokuş yukarı tırmanışta ihtiyaç duyulduğunda kullanıma hazır hale geliyor.

volvo-trucks-amblem.jpg

VOLVO AMBLEMİNİN YERİ

FH Aero'nun modern yeni yüzü, cesur, büyük ve kolayca tanınabilir bir Volvo amblemi (modern zamanların bir Volvo kamyonunda bulunan en büyük işaret) ve bunun Volvo Trucks'ın en son modeli olduğunu açıkça gösteriyor.

volvo-trucks-0d3a6372-pr-tif.jpg

AYNALARIN YERİNE KAMERA

Volvo Trucks FH Aero'nun yeni ve gelişmiş Kamera Monitör Sistemi, hem aerodinamiğe hem de güvenliğe büyük katkı sağlıyor. Geleneksel dış aynaların yerini alan bu yeni çözüm, sürücünün görüş alanını açarak hem sürücünün hem de çevredeki yol kullanıcılarının güvenliğini artırıyor. Kamera sistemi, yağmurlu ve karanlık koşulların yanı sıra doğrudan güneş ışığında ve tünellerde sürüş sırasında sürücünün görünürlüğü üzerinde olumlu bir etkiye sahip. Treyler ile sürüş sırasında kamera sistemi, dönen treyleri takip eden otomatik kaydırma fonksiyonuna sahip.

GENİŞLETİLMİŞ GÜÇ VOLVO FH16 AERO

Volvo FH16 Aero, daha fazla üretkenlik için tasarlanmış ve güçlendirilmiş bir araç olarak öne çıkıyor.  Aerodinamik tasarım, D17 aktarma organıyla birlikte daha azıyla daha fazlasını yapmanızı sağlaıyor. Akıllı yerleşik özellikler, konforlu olduğu kadar verimli de bir sürüş deneyimi sağlıyor.

volvo-trucks-2s7a7364-pr-tif.jpg

GENİŞLETİLMİŞ ÖN

Volvo FH16 Aero'nun genişletilmiş kabini, daha yüksek enerji verimliliği ve yakıt tasarrufu sağlayan aerodinamik bir tasarıma olanak öne çıkıyor. Kamera Monitör Sistemi yan aynaların yerini alarak görüş alanınızı açıyor ve arka görüş gece görüşü özelliği ile görüş alanınızı genişletiyor. Tüm bunlar aerodinamik sürtünmeyi azaltırken verimliliği artırıyor.

Volvo FH16 Aero’da D17, 780 BG'ye kadar güç ve yüksek tork ile şimdiye kadar bir Volvo Trucks’a konulan en güçlü motor bulunuyor. Ancak Volvo FH16 Aero'yu ağır kombinasyonlara ve yüksek ortalama hıza sahip zorlu ağır taşıma araçları için mükemmel bir seçim haline getiren özelliği yakıt verimliliği.

GENİŞLETİLMİŞ KABİN

Araca binmeniz ve Volvo FH16 Aero'nun Globetrotter XXL kabin ile nasıl daha fazla alan ve daha fazla konfor sunduğunu deneyimlemenizi öneririm. Çünkü kullanımı kolay sürücü arayüzü, yeni bilgi-eğlence sistemi ve genişletilmiş ses sistemi, Volvo FH16 Aero kabinini sürüşte de dinlemede de tercih edilir kılıyor.

volvo-trucks-59a1644-pr-tif.jpg

YENİ VOLVO FH AERO'NUN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

-Sürüşü optimize etmek ve hız sabitleyici modunda daha fazla sürüş süresi sağlamak için bulut tabanlı bir topoğrafik harita kullanarak enerji ve karbon emisyonlarından tasarruf sağlayacak şekilde geliştirilen Volvo'nun I-See teknolojisi, hem enerji tasarrufu sağlıyor hem de daha rahat bir sürüş sağlıyor.

-Volvo’nun patentli sürtünmesiz fren diskleriyle güncellenen frenler, enerji tüketimini ve emisyonları azaltırken frenleme kapasitesini artırıyor.

-Bireysel ihtiyaçlara göre kişiselleştirilebilen, yükseltilmiş kullanıcı dostu bilgi-eğlence sistemi.

-Altı adet birinci sınıf yüksek kaliteli hoparlör, yeni bir güç amplifikatörü ve ses deneyimine muazzam bir güç katan bir subwoofer ile sunulan geliştirilmiş ses sistemi.

-Araca özgü ihtiyaçlara uyarlanmış iyileştirilmiş haritalara sahip yeni bir yerleşik navigasyon sistemi ve malların verimli bir şekilde teslim edilmesini sağlayan otomatik harita güncellemeleri sunuluyor.

-İç mekan güncellemeleri ayrıca entegre bir mikrodalga fırın ve USB-C elektrik prizlerini de içeriyor.

volvo-trucks-59a6028-pr-tif.jpg

-Volvo Trucks'ın My Business Uygulamaları teklifi daha fazla pazara sunuldu. Bu, müşterilerin farklı sağlayıcılardan işle ilgili uygulamaları indirmesine ve bunları kamyonun yan ekranında kullanmasına olanak tanıyan, kamyonun çalışma süresine ve günlük kullanımına gerçek faydalar sağlayan abonelik tabanlı bir hizmet.

-Yeni Lastik İzleme Hizmeti, filo operatörlerine Volvo Connect aracılığıyla kamyon ve treylerin tam bir görünümünü sunarak lastik sorunlarıyla ilgili maliyet ve rahatsızlık riskini azaltıyor.

 

volvo-trucks-d17-cgi-hotside-tif.jpg

SEGMENTİNİN EN GÜÇLÜ MOTORU

780 BG'YE VE 3800 NM'YE VARAN GÜÇ DEĞERLERİNE SAHİP YENİ 17 LİTRELİK MOTOR

Volvo Trucks ikonik FH16 kamyonu için yeni bir motor sunuyor. 780 BG'ye ve 3800 NM'ye varan güç değerlerine sahip yeni 17 litrelik motor, olağanüstü yakıt verimliliği ve dayanıklılık sunarken en zorlu taşıma görevlerinin kolaylıkla üstesinden gelebilir. Yeni motorun biyoyakıtlarla çalışacağı onaylandı.

Ağır yüklerle sürekli olarak yüksek hızlarda araç kullanmak zorlu olabilir; ancak Volvo'nun FH16 kamyonuna güç veren yeni 17 litrelik Euro 6 motoruyla bu durum söz konusu değil. En zorlu taşıma görevlerini üstlenmek üzere geliştirilen yeni motor, üç güç seviyesiyle geliyor; 600 HP, 700 HPve 780 HP. Üst versiyonda tork seviyeleri 3000 NM, 3400 NM ve 3800 NM'ye çıkarıldı. Daha yüksek güç ve tork seviyeleri, daha hızlı motor tepkisi, daha iyi sürülebilirlik, maksimum üretkenlik ve gelişmiş yakıt verimliliği anlamına geliyor.

volvo-trucks-08a5624-pr-tif.jpg

Volvo Trucks Ürün Müdürü Marcos Weingaertner, “Yeni motorumuzu sunmaktan gurur duyuyorum. Gerçekten bir başyapıt ve birinci sınıf mühendisliğin sonucu. 780 versiyonu sektördeki en güçlü motor. Maksimum yüklü bir yolda dik yokuşları tırmanırken çok az tork ve güce takılıp kalmak istemezsiniz. Bu nedenle tüm çabalarımızı D17 motorunu çok güçlü, güvenilir ve duyarlı hale getirmeye odakladık. Müşterilerimiz için bu, yakıt verimliliğinin artmasıyla işin daha hızlı yapılması anlamına geliyor" diyor ve ekliyor: “Müşterilerin ve sürücülerin daha yüksek motor freni gücünün yanı sıra HVO ve biyodizel ile çalışma yeteneğini takdir edeceklerinden eminim. D17, muhteşem bir kamyon için muhteşem bir motor ve günlük işlerinde Volvo FH16'ya güvenen tüm müşterilerimiz artık onlara yardımcı olacak çok daha güçlü bir araca sahip olacak.”

YÜKSEK GÜÇ ÇIKIŞI

D17 motor, motorun tepki verme hızını artıran ve sürüş deneyimini geliştiren tek bir verimli turboşarjla donatılmış. Volvo'nun yenilikçi patentli dalga piston tasarımı, yanmayı optimize ediyor ve emisyonları azaltırken, yeni enjeksiyon sistemi en iyi yakıt ekonomisini sağlar ve artırılmış tepe silindir basıncı, yüksek güç çıkışı sağlıyor. Tüm hız aralığında motor freni gücü, olağanüstü motor tepkisi ile büyük ölçüde iyileştirilmiş. Bu, vites geçişlerinin hızlı olmasını sağlıyor ve fren balataları ile disk frenlerinde daha az aşınma ve yıpranma sağlarken, yokuş aşağı inerken daha verimli olmayı sağlıyor.

volvo-trucks-59a7215-pr-tif.jpg

BİYOYAKITLA ÇALIŞACAK ŞEKİLDE ONAYLI

Biyoyakıtlarla çalışacak şekilde onaylanmış. Yeni D17 motor, tüm güç değerlerinde HVO (Suyla İşlenmiş Bitkisel Yağ) ile çalışacak şekilde onaylanmış. 700 HP'lik versiyonu ayrıca yüzde 100 biyodizel (B100) ile çalışacak şekilde onaylanmış. Şanzıman 3800 Nm'ye kadar dayanacak şekilde güncellendi ve dahili şanzıman verimliliği 3000 Nm ve 3400 Nm versiyonlarında daha da geliştirildi.

Yeni motora sahip Volvo FH16'nın satışları 2024 yılının ortalarında başlayacak. Üretime 2024 yılının ikinci yarısında başlanacak. Yeni motor, tamamen yeni Volvo FH16 Aero'da ve Volvo FH16'nın en son sürümünde mevcut.

HABER: Şenel Özdemir / senel.ozdemir@yesillojistikciler.com 

senel-ozdemir.jpg