Güney Kore’nin ilk otonom kamyonu yola çıktı

Güney Kore’nin ilk otonom kamyonu yola çıktı

Birçok otomotiv markası otonom ve elektrikli araçlarla ilgili çalışmalar yapıyor. Gelecekte otonom araçların taşımacılıkta çok önemli yere sahip olacağı öngörülüyor. Güney Kore'nin en önemli markalarından Hyundai Motor Company de otonom araçlarla ilgili önemli bir başarıya imza atarak otonom kamyonu (sürücüsüz) Xcient'i duyurdu.

Güney Kore’nin ilk otonom kamyonu yola çıktı. Hyundai Motor Company’in Xcient kamyonu 40 kilometrelik gerçek yol kargo teslimat yolculuğunu başarıyla tamamladı. 2020'lerde otonom konvoy sürüş kabiliyetini ticarileştirmeyi planlayan Hyundai, tam otonom kamyon geliştirmeye odaklanmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili Hyundai Motor Company Ticari Araç Ar-Ge Strateji Grubu Direktörü Maik Ziegler yaptığı açıklamada, “Bu başarılı gösteri, ticari lojistik endüstrisini dönüştürmek için yenilikçi otonom sürüş teknolojisinin kullanılabileceğini kanıtlıyor. Bu aşamada, bazı durumlarda aracı manuel olarak kontrol etmek için hala bir insan sürücüsü kullanılıyor, ancak teknolojik kapasitemizi sürekli geliştirdiğimiz için, 4. seviye otomasyona ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Etiketler :