Accelera by Cummins, Daimler Truck ve PACCAR'dan, ABD'de Pil Hücresi Üretimi Ortak Girişim

Accelera by Cummins, Daimler Truck ve PACCAR'dan, ABD'de Pil Hücresi Üretimi Ortak Girişim

Accelera by Cummins, Daimler Truck ve PACCAR'dan, Amerika Birleşik Devletleri'nde Pil Hücresi Üretimini İlerletmek İçin Ortak Bir Girişim

Accelera by Cummins, Cummins Inc.'in sıfır emisyonlu iş birimi [NYSE: CMI], Daimler Trucks &; Buses US Holding LLC (bir Daimler Truck Group Şirketi; DAX: DTR0CK; "Daimler Truck") ve PACCAR [NASDAQ: PCAR], Amerika Birleşik Devletleri'ndeki pil hücresi üretimini ve pil tedarik zincirini hızlandırmak ve yerelleştirmek için ortaklık kuruyor. Planlanan ortak girişim, elektrikli ticari araçlar ve endüstriyel uygulamalar için pil hücreleri üreterek, büyüyen temiz teknoloji sektöründe oldukça talep edilen ABD imalat işleri yaratacak. 21 gigawatt saatlik (GWh) kapasiteli fabrika için toplam yatırımın 2-3 milyar dolar aralığında olması bekleniyor.

Accelera by Cummins, Daimler Truck ve PACCAR, başlangıçta ticari elektrikli kamyonlar için lityum-demir-fosfat (LFP) pil teknolojisi ailesine odaklanacak olan ortak girişimin %30'una sahip olacak ve ortaklaşa kontrol edecek. Ortak girişim tarafından üretilen LFP pil hücreleri, diğer pil kimyalarına kıyasla nikel ve kobalt ham maddelerine ihtiyaç duymadan daha düşük maliyet, daha uzun ömür ve artırılmış güvenlik gibi çeşitli avantajlar sunabilecek. Accelera by Cummins, Daimler Truck ve PACCAR, bu on yıl boyunca pilak teknolojisine olan talebin artmasını bekliyor ve ABD'deki müşteriler, son teknolojiye sahip özel bir pil hücresi fabrikasından yararlanabilecek. EVE Energy [SZSE:310004], %10 sahiplikle ortak girişimde teknoloji ortağı olarak görev yapacak ve sektör lideri pil hücresi tasarımı ve üretim bilgi birikimine katkıda bulunacak. EVE Energy, araç endüstrisi için LFP pil hücrelerinin üretiminde küresel bir liderdir ve Shenzhen borsasında halka açık olarak işlem görmektedir.

Bu stratejik ortak girişim, sahiplerinin uygun maliyetli ve farklılaştırılmış pil hücresi teknolojisine erişim için gerekli ölçeği oluşturmasına olanak tanıyor ve sonuçta Kuzey Amerika'daki ticari araç müşterileri için değer yaratıyor. "Tüm paydaşlarımız ve gezegenimiz için en iyi şekilde karbondan arındırma sorumluluğumuz var. Bu, önemli ortaklarla yakın çalışmayı gerektirir. Bugünkü duyuru bu eylemi yansıtıyor. Sadece müşterilerimiz için önemli bir teknoloji çözümü geliştirmekle kalmıyoruz, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'ndeki enerji geçişini hızlandırıyoruz "diyor Cummins Başkanı ve CEO'su Jennifer Rumsey.

İcra Kurulu Başkanı Preston Feight, "Vizyonumuz, müşterilerimizin operasyonlarını geliştirmek ve operasyonel ve çevresel hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için en yüksek kalitede, yerel olarak üretilen pil teknolojisidir" dedi.

Daimler Truck CEO'su Martin Daum, "Daimler Truck için ortaklıklar ve maliyetlere ve akıllı sermaye tahsisine sıkı bir şekilde odaklanmak, sürdürülebilir ulaşıma giden yolda başarılı olmanın temel kaldıraçlarıdır. Planlanan bu ortak girişim, Daimler Truck'ın ötesinde ölçek ekonomileri sağlıyor. Bu, doğru maliyetle doğru pil hücresi teknolojisine erişimi sağlayan, pil sanayileştirme stratejimizin önemli bir yapboz parçasıdır."

Accelera by Cummins, Daimler Truck ve PACCAR, ticari araç sektörünün sıfır emisyonlu teknolojilere geçişine öncülük ediyor. Ortaklar, Paris İklim Anlaşması'na uygun olarak karbon emisyonlarını azaltmaya kararlıdır.

İşlem, alışılagelmiş kapanış koşullarına ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Yabancı Yatırım Komitesi'ne (CFIUS) gönüllü bir bildirim sunulması da dahil olmak üzere geçerli birleşme kontrolü/düzenleyici onayların alınmasına tabidir.

Accelera™ by Cummins:

by Cummins, dünyanın ekonomik açıdan en hayati endüstrileri için çeşitli sıfır emisyonlu çözümler portföyü sunarak sürdürülebilir bir geleceğe geçişi hızlandırmalarını sağlar. Cummins Inc.'in bir iş kolu olan Accelera, pillere, hidrojen yakıt hücrelerine, e-akslara, çekiş tahrikine ve elektrolizörlere odaklanan bir bileşen tedarikçisi ve entegratörüdür. Accelera şu anda Kuzey Amerika'da, Avrupa'da ve Asya'da faaliyet göstermektedir.

Küresel bir güç teknolojisi lideri olan Cummins, geniş bir güç çözümleri portföyü tasarlayan, üreten, dağıtan ve hizmet veren tamamlayıcı iş segmentlerinden oluşan bir şirkettir. Merkezi Columbus, Indiana'da (ABD) bulunan Cummins, daha müreffeh bir dünyaya güç vermeye kendini adamış yaklaşık 73.600 kişiyi istihdam etmektedir. 190'dan fazla ülke ve bölgede sağlam bir dağıtım ve destek ağı işletmektedir. Cummins, 2022 yılında 28,1 milyar dolarlık satıştan yaklaşık 2,2 milyar dolar kazandı.

Accelera by Cummins hakkında daha fazla bilgi edinmek için accelerazero.com ziyaret edin.

Daimler Truck

Daimler Truck Holding AG ("Daimler Truck"), dünya çapında 40'tan fazla ana lokasyonu ve 100.000'den fazla çalışanı ile dünyanın en büyük ticari araç üreticilerinden biridir. Daimler Truck'ın kurucuları, 125 yıl önce kamyon ve otobüsleriyle modern taşımacılık endüstrisini icat ettiler. Bugüne kadar değişmeyen şirketin özlemleri tek bir amaca adanmıştır: Daimler Truck, dünyayı hareket halinde tutan herkes için çalışır. Müşterileri, insanların mobil olmalarını ve malları hedeflerine güvenilir, zamanında ve güvenli bir şekilde ulaştırmalarını sağlar. Daimler Truck, bunu yapabilmeleri için gerekli teknolojileri, ürünleri ve hizmetleri sağlar. Bu aynı zamanda CO2 nötr sürüşe dönüşüm için de geçerlidir. Şirket, derin teknolojik bilgi birikimi ve müşterilerinin ihtiyaçlarının net bir görünümü ile sürdürülebilir taşımacılığı başarıya ulaştırmak için çaba göstermektedir. Daimler Truck'ın ticari faaliyetleri beş raporlama segmentinde yapılandırılmıştır: Trucks North America (TN) ile Freightliner ve Western Star kamyon markaları ve okul otobüsü markası Thomas Built Buses. FUSO, BharatBenz ve RIZON ticari araç markaları ile Trucks Asia (TA). Mercedes-Benz (MB) aynı adı taşıyan kamyon markasıyla. Daimler Buses (DB), Mercedes-Benz ve Setra otobüs markaları ile. Daimler Truck'ın yeni Finansal Hizmetler işi (DTFS) beşinci segmenti oluşturuyor, kamyon segmentlerindeki ürün yelpazesi uzun mesafe, dağıtım ve inşaat trafiği için hafif, orta ve ağır kamyonları ve ağırlıklı olarak belediye ve meslek sektöründe kullanılan özel amaçlı araçları içeriyor. Otobüs segmentinin ürün yelpazesi şehir içi otobüsleri, okul otobüsleri ve şehirlerarası otobüsleri, otobüsleri ve otobüs şasilerini içermektedir. Şirket, yeni ve kullanılmış ticari araçların satışına ek olarak, satış sonrası hizmetler ve bağlantı çözümleri ile şehirlerarası otobüsler, tur otobüsleri ve otobüs şasileri de sunmaktadır. Şirket, yeni ve kullanılmış ticari araçların satışına ek olarak, satış sonrası hizmetler ve bağlantı çözümleri de sunmaktadır.

PACCAR
PACCAR, Kenworth, Peterbilt ve DAF markaları altında yüksek kaliteli hafif, orta ve ağır hizmet kamyonlarının tasarımı, üretimi ve müşteri desteğinde küresel bir teknoloji lideridir. PACCAR araçları, son teknoloji dizel ve sıfır emisyonlu güç aktarma organlarını kapsamlı PACCAR şarj çözümleri ve altyapı desteği ile birleştirir. PACCAR ayrıca finansal hizmetler ve bilgi teknolojisi sağlar ve ana işiyle ilgili kamyon parçalarının dağıtımını yapar. PACCAR'ın premium kamyonları ve taşımacılık çözümleri dünyayı daha iyi bir geleceğe taşıyor.

Etiketler :