Preston Freight, PACCAR İcra Kurulu Başkanlığına atandı

Preston Freight, PACCAR İcra Kurulu Başkanlığına atandı

PACCAR Inc, Yönetim Kurulu'nun 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, İcra Kurulu Başkanı CEO’su olarak Preston Feight’i seçtiğini duyurdu. Feight  aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Preston Feight şu anda PACCAR'ın başkan yardımcısı ve Nisan 2014'ten bu yana şirketin genel müdürlüğünü yürüten Ron Armstrong'un görevini üstleniyor. Ron Armstrong, 30 Haziran 2019 tarihinde şirketten ve kuruldan emekli olacak. Mark Pigott genel başkanlık...

PACCAR Inc, Yönetim Kurulu'nun 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, İcra Kurulu Başkanı CEO’su olarak Preston Feight’i seçtiğini duyurdu. Feight  aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Preston Feight şu anda PACCAR'ın başkan yardımcısı ve Nisan 2014'ten bu yana şirketin genel müdürlüğünü yürüten Ron Armstrong'un görevini üstleniyor. Ron Armstrong, 30 Haziran 2019 tarihinde şirketten ve kuruldan emekli olacak. Mark Pigott genel başkanlık görevine ve şirkete stratejik danışmanlık vermeye devam edecek.

Mark Pigott, “Preston Feight, PACCAR’ın kârlı büyüme ve sektör lideri ürün ve hizmetlerinin mükemmel kaydına önemli katkılarda bulunan üstün bir lider. Başkanlık görevine terfi ettiği için Preston'ı tebrik ediyorum. Kurul ve tüm PACCAR çalışanları adına, PACCAR'ın icra kurulu başkanı olarak beş yıllık mükemmel liderliği ve stratejik vizyonu için Ron Armstrong'a teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Armstrong’un PACCAR’daki 25 yılında, şirketin küresel teknoloji liderliğini geliştirdiği görüldü. CEO olarak görev süresi boyunca PACCAR, gelir, net gelir ve hissedarların özkaynakları dahil olmak üzere birçok rekoru kırdı, yeni ürünler sundu ve pazar payını arttırdı.

Uzun zamandır devam eden bir endüstri lideri olan 51 yaşındaki Preston Feight, PACCAR'ın pek çok taşıt ve aktarma organı ürünlerinin geliştirilmesinde tamamlayıcı bir rol oynamanın yanı sıra, gelir ve kar artışı sağlayan PACCAR'da etkili oldu. Preston, Yirmi bir yıldır PACCAR ile birlikte DAF Trucks’ta Başkanlık, Kenworth Trucks şirketinde Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük ve Kenworth'te Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı ve Baş Mühendisliği olarak birçok liderlik görevlerinde bulundu. Preston, Kuzey Arizona Üniversitesi’nden Makine Mühendisliği lisans derecesi ve Colorado Üniversitesi’nden Mühendislik Yönetimi yüksek lisans derecesine sahip.

Preston Feight, "Bu yıl, PACCAR 114. yılını kutluyor ve şirket kendi sektöründe kalite ve yenilik lideri. PACCAR, mükemmel satış performansı, sektör lideri ticari araçlar ve yenilikçi satış sonrası parçalar ve finansal hizmetler konusunda mükemmel bir sicile sahip. PACCAR'ın teknolojiye odaklanması, şirketi; dizel, elektrik ve hidrojen yakıt hücreleri, gelişmiş sürücü destek sistemleri ve kamyon bağlantısı gibi gelişmiş motor güçlerinde lider olarak konumlandırdı. PACCAR'ın kamyon fabrikaları ve dağıtım tesisleri, entegre üretim sistemleri dünya standartlarına sahip. Kârlı bir büyüme, üstün müşteri hizmeti ve mükemmel hissedar geri dönüşleri sağlama hedefimizde PACCAR'a ve 28.000 çalışanına liderlik etme ayrıcalığı için Mark'a ve Kurul'a teşekkür ederim” dedi. 

Etiketler :