Allison Transmission, Tekerlekli ve Paletli Askeri Araçlar için Sunduğu Çözümler ile IDEF 2021’de

Allison Transmission, Tekerlekli ve Paletli Askeri Araçlar için Sunduğu Çözümler ile IDEF 2021’de

Allison, tekerlekli ve paletli askeri araçlar için sunduğu tahrik çözümlerini IDEF 2021’de aynı stantta sergileyecek.

Yaklaşık 80 yıldır hem paletli hem de tekerlekli askeri araçlar için tahrik çözümleri sunan Allison Transmission, bu yıl 15’incisi düzenlenen IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda yine yerini alacak. Dünya çapında 600.000'den fazla askeri araçta tahrik çözümleri kullanılan Allison, dünyanın en iyi tahrik sistemleri üreticisi olarak savunma sanayinin değişen ve gelişen ihtiyaçlarına yönelik ürünlerini de geliştiriyor. 17 – 20 Ağustos tarihlerinde IDEF 2021’de Allison Transmission, paletli ve tekerlekli araçlar için sunduğu çözümleri aynı stantta sergileyecek.  (İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Salon 7- Stant 700)

Hafif, orta ve ağır, paletli veya tekerlekli tüm askeri araçlara yönelik geniş tahrik çözümleri yelpazesine sahip olan Allison Transmission, IDEF 2021’e paletli araçlarda Allison’ın Türkiye’deki lisanslı üreticisi Hema HST Otomotiv ile katılacak. Allison standında tekerlekli araçlar ürün gamından Allison 3000 Serisi™, paletli araçlar gamından ise X1100™-5A4, (Yeni Nesil T-155 Otomatik Tahrikli Fırtına Obüsü (Fırtına II) programı için şanzıman ve M60 tanklarının geliştirilmesi için heyecan verici bir çözüm), 3040 MX™ ve X200™ 4C çapraz tahrikli tam otomatik şanzımanlar sergilenecek. Allison ayrıca, paletli araçlara bir hibrit-elektrik motoru entegre eden ve hem aracı hareket ettirmek için karma tork hem de modern araçlarda elektrik gücü gerektiren, bilgisayarlardan yönlendirilmiş silahlara kadar çok sayıda sistemi desteklemek için yardımcı elektrik gücü sağlayan Yeni Nesil Elektrikli Şanzımanı tanıtacak.

Askeri harekatlarda sahada kanıtlanmış güvenirliliği ile lider Türk askeri araç üreticilerinin de tercihi olan Allison tam otomatik şanzımanlar, fuarda sergilenen pek çok araçta da incelenebilecek. FNSS, BMC, Otokar, Nurol Makina, Katmerciler ve Anadolu Savunma gibi Türk araç üreticileri, en gelişmiş araç modellerini de Allison donanımı ile fuarda sergileyecek.

Allison Transmission Türkiye ve Ortadoğu Bölge Direktörü Atak Talas, fuar öncesinde yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin en büyük ve dünyanın en kapsamlı dördüncü savunma sanayi fuarı olan IDEF’te dünyanın pek çok ülkesinden savunma sanayi profesyonelleri ile buluşuyoruz. Allison Transmission olarak tüm dünyada sahada kanıtlanmış, rakipsiz bir güvenilirliğe sahibiz. Sektöre güvenilir, yeni teknolojileri ve ürünleri sunmakla kalmıyor, yenilikçi tahrik çözümlerimiz ile her zaman askeri birliklerin yanında sahada oluyoruz. Aracın uzun ömrü boyunca tahrik çözümlerimiz için hizmet sağlıyor, askeri araçların üstün performansta kesintisiz olarak görevlerine devam etmesine destek veriyoruz. Bu da komuta perspektifinden bakıldığında askeri birlikler için büyük avantaj sağlıyor” diye belirtti.

Allison şanzımanlar, gelişmiş elektronik kontrolleriyle motorda üretilen yüksek gücün, optimum şekilde tekerleklere ve paletlere aktarılmasını sağlayarak üstün performans sağlıyor. Savunma alanındaki uygulamalar için yüksek tork değerleri ve brüt araç ağırlığı kapasitesi sunuyor. Tüm arazi tiplerinde, özellikle eğimli ve yumuşak zeminde gelişmiş hareket kabiliyetinin yanı sıra, paletli araçlar için olağanüstü frenleme ve sürüş deneyimi sağlıyor.

Allison şanzımanlar, daha hızlı ivmelenme, daha fazla kontrol, daha iyi manevra kabiliyeti ve olağanüstü aktarma organları koruması için doğru zamanda doğru vites seçimlerini otomatik olarak yapıyor. Manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımanların (AMT'ler) aksine, Allison tam otomatik şanzımanlarda güç kesintisi yaşanmıyor ve sarsıntısız, kesintisiz, tam güçlü vites geçişleri sağlanıyor. Allison’ın patentli tork konvertörü, son derece yüksek torkun kademeli olarak aktarma organlarına aktarılmasını mümkün kılıyor. Bu, aracın her türlü yol ve arazi koşulunda sarsıntısız ve istikrarlı bir şekilde hızlanması ve hareket etmesini sağlıyor. Sarsıntı, durma veya geri kayma gibi riskler ortadan kaldırılıyor.

Allison, askeri araçların her zaman görevine hazır olmasına yardımcı olurken, daha az aşınma ve yıpranma nedeniyle düşük bakım gerekliliği ve dolayısıyla daha düşük onarım maliyetleri sağlıyor. Üstün kontrol ve manevra kabiliyeti, sürücüler ve mürettebat için ise daha az yorgunluk, daha yüksek iş konsantrasyonu ve daha düşük kaza riski anlamına geliyor.

Etiketler :