"Beykoz Üniversitesi’nde Kariyer Planlaması ve İşin Uzmanı Olma Deneyimi Eğitimde Yenilikçi Bir Adım: Blok Öğrenme"

"Beykoz Üniversitesi’nde Kariyer Planlaması ve İşin Uzmanı Olma Deneyimi Eğitimde Yenilikçi Bir Adım: Blok Öğrenme"

Beykoz Üniversitesi Lisansüstü Programlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak, “Beykoz Üniversitesi’nde Kariyer Planlaması ve İşin Uzmanı Olma Deneyimi Eğitimde Yenilikçi Bir Adım: Blok Öğrenme “ hakkında yazdı. işte Prof. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak'ın konuyla ilgil yazısı...

Beykoz Üniversitesi kurulduğu tarihten itibaren ülkemizde eğitim alanında yenilikçi adımlar atmaya devam ediyor. Türkiye’de ilk olarak “Lisansüstü Programlar Enstitüsü” kavramını ortaya koyan Üniversitemiz, geçmişin Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü gibi ayrımlarını ortadan kaldırarak multidisipliner bir anlayışla tasarladığı yüksek lisans programlarını öğrencilerine sunuyor. 2020 yılından bu yana eğitim veren Lisansüstü Programlar Enstitümüzde, yüz yüze ve uzaktan eğitim imkanları ile 29 yüksek lisans programımız bulunuyor. Bunlardan İşletme ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yüksek Lisans Programlarımızda öğrencilerimize üniversitemizin uzun zamandır deneyim sahibi olduğu müfredat yapısı ve kişiye özel eğitim anlayışı ile lojistik altyapımızla sektör tecrübemizi sunuyoruz. Bu programlarımızda öğrencilerimize hem örgün hem de uzaktan eğitim sunuyoruz.

Özellikle günümüz iş dünyasının gereksinimlerini yakından takip ederek kurumsal iş birlikleri ile taçlandırdığımız ilişkiler sayesinde ders programlarımızı kurumların ihtiyaçlarına uygun düzenliyor, insan kaynaklarının gelişimine ve değişimine destek oluyoruz.

Yükseköğrenime kazandıracağımız bir yeniliği daha duyurmak istiyoruz. Dünyada birçok prestijli üniversitede uygulanan yeni bir sisteme geçiş yapıyoruz. “Blok Öğrenme”yi üniversite olarak 2023-2024 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı itibariyle ilk olarak İşletme (İngilizce) (Tezli-Tezsiz) Yüksek Lisans Programında başlatıyoruz. Blok Öğrenme ile öğrencilerimize daha derin, etkili ve esnek bir öğrenme deneyimi sunacağız. Türkiye’de ilk olacak bu yenilikçi sistem ile eğitim-öğretim yılı yedişer haftalık bloklardan oluşuyor. Tezli programlar yedişer haftalık 8 blok, tezsiz programlar ise yedişer haftalık 6 bloktan oluşuyor. Böylece öğrencilerin geleneksel sistemdeki ders yükleri hafifleyip, daha derin ve interaktif bir öğrenme süreci yaşanacak.

Yüksek lisans programlarımızda mevcut koşullarda iş hayatına atılmış, kariyer yolculuğunda uzmanlaşmak isteyen adaylara güçlü akademik kadromuz ile destek oluyoruz. Uygulamaya önem veren yapımız ile alanında uzman konuklarla da program içeriklerimizi zenginleştiriyoruz. Adaylara; alan bariyerine çarpmadan, mezun olduğu bölümlerden bağımsız, farklı alanlarda program alternatifleri sunarak yeniden öğrenci olmaları için öğrenme ortamı yaratıyoruz.

Son zamanlarda gündemde olan Yapay Zekadan Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımına, Klinik Psikolojiden Finansal Ekonomiye kadar geniş yelpazede yüksek lisans programlarımız ile adayların kariyerine yön vermelerine destek oluyoruz.

2023-2024 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında ilk defa öğrenci kabul edeceğimiz; Pazarlama ve Marka Yönetimi (Türkçe-İngilizce) (Tezsiz), Muhasebe ve Denetim (Tezsiz) ile Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi (İngilizce) (Tezsiz) yüksek lisans programı yanı sıra Psikoloji (Tezli-Tezsiz), Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) (Tezli-Tezsiz), Finansal Ekonomi (Tezli-Tezsiz) gibi programlarımızda da başvurular devam ediyor. Yüksek lisans eğitimi almak isteyen aday öğrencilerimiz programlarımızı beykoz.edu.tr üzerinden inceleyebilirler.

Beykoz Üniversitesi

Lisansüstü Programlar Enstitüsü Müdürü

Prof. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak

Etiketler :