Bosch ve Maxion İnci Jant’tan Sanayi 4.0 Dönüşümünde Örnek Proje

Bosch ve Maxion İnci Jant’tan Sanayi 4.0 Dönüşümünde Örnek Proje

Dünyada Sanayi 4.0 dönüşümünü en erken gören şirketlerden biri olan Bosch ve jant üretiminde küresel lider Maxion Wheels, Türkiye’de sanayi kuruluşlarına örnek olacak dijital dönüşüm çözümleri uygulamalarını hayata geçiriyor.

Dünyanın önde gelen şirketlerinden Bosch ve Maxion İnci Jant Grupları, Türkiye’nin Sanayi 4.0 dönüşümü için önemli katkı sağlayacak bir adım attı. Bosch Grubu, Sanayi 4.0 dönüşümü alanında küresel çapta kazandığı deneyimi, kendi tesislerinde de dijital dönüşüm gerçekleştirmek isteyen Türkiye’deki sanayi şirketleriyle paylaşmaya başladı. Bu doğrultuda dünyanın en büyük jant üreticisi Maxion Wheels ile İnci Holding iştiraki olan Maxion İnci Jant Grubu, dijital dönüşüm yolculuğunda Bosch ile iş birliği yapacağını açıkladı.

Projenin tanıtımı için Maxion İnci Jant Grubu’nun Manisa’daki alüminyum fabrikasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, “Dünya genelindeki 270’den fazla fabrikamızda yaptığımız çalışmaları ve kazandığımız tecrübeleri, Türkiye’deki sanayi şirketleriyle de paylaşmaya başladık” derken, Maxion Wheels‘in dünyanın en büyük jant üreticisi olduğunu vurgulayan Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Maxion Wheels Global Liderler Kurulu Üyesi Mustafa Zaim, “Dijitalleşme ve Sanayi 4.0 çalışmaları kapsamında esnek üretim hatlarına sahip olmayı, ürünümüzü pazara sunma hızımızı artırmayı, süreç içi minimum stok seviyesiyle çalışmayı, artan ürün karmaşıklığı ve sorunsuz yeni ürün devreye alma performansını iyileştirmeyi, tedarik zincirinde dijital entegrasyonu ve rekabetçi üretimi hedefliyoruz” dedi.

BOSCH’UN HEDEFİ, 2020’YE KADAR 1 MİLYAR EURO TASARRUF ETMEK

Bosch Grubu’nun hem ‘nesnelerin dünyasında’ hem de ‘IT dünyasında’ kapsamlı bir uzmanlığa sahip bulunduğunu vurgulayan Steven Young, “Bosch olarak önce tüketicilerimize sunduğumuz ürünleri internet erişimli hale getirdik, ardından mevcut ekosistemlerimizi dijitalleştirdik. Bunu tedarikçiden fabrikaya ve müşteriye kadar tüm değer akışını birbirine bağlamayı hedefleyen Sanayi 4.0 dönüşümü takip etti. Bugün sanayi, binalar, güvenlik ve enerji için mobilite sistemlerinin hepsini tedarik ediyor ve birbirine bağlıyoruz. Bu doğrultuda Bosch’un stratejisi, çözümlerin hem ama kullanıcısı hem de bunlarla ilgili olarak pazara çözüm sağlayan güçlü partnerlerden biri olmaktır. Sanayi 4.0 konusunda tüm dünyada öncü projelerimiz var. 2020 yılına kadar Sanayi 4.0 çözümlerimizle 1 milyar Euro'ya eş değer bir tasarruf sağlanması hedefleniyor” diye konuştu.

Bosch’un Sanayi 4.0 dönüşümünü en erken gören şirketlerden biri olduğunu ve öncü rol üstlendiğini kaydeden Young, “Çözümlerimizi ve kazandığımız deneyimi, Türkiye’deki sanayicilerle paylaşmaya hazır olduğumuzu duyurduk. Açıklamalarımız iş dünyasından büyük ilgi gördü. Bu dönüşümün bir parçası olmak isteyen sanayiciler ile işbirliğimiz başladı.  Lokal ve uzman Sanayi 4.0 Ekibimiz, bu sanayicilerle görüşmeler ve saha analizleri yapıyor. Bu kapsamda Maxion İnci Jant Grubu’nun Manisa fabrikalarındaki Sanayi 4.0 dönüşüm projesinin danışmanlığını üstlenerek, Türkiye’de örnek oluşturacak önemli iş birliğini hayata geçirdik” dedi.

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN SANAYİCİYE MOTİVE EDİCİ DEVLET TEŞVİKİ ÖNEM TAŞIYOR”

Türkiye’nin Sanayi 4.0 dönüşümünde asla geç kalmaması gerektiğinin altını çizen Steven Young, “Ağa bağlı endüstri artık gerçeğe dönüşüyor ve ancak, süreç içerisinde bulunan tüm oyuncuların bunu uygulamak için birlikte çalışması ve açık olması halinde başarı elde edilebilir. Daha önceden kendi fabrikalarımıza bakarak veya kendi şirketlerimizin sınırları içerisinde kalarak süreçlerimizi optimize etmeye çalışırken, artık şirketler arasındaki engellerin üstesinden gelmemiz ve işletme ekosistemleri açısından düşünmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Young, dijital dönüşümleri için yol haritası çıkarmak ve uygulama yapmak isteyen küçük ve orta ölçekli sanayicilere yönelik motive edici devlet teşvikleri sağlanmasının önem taşıdığını sözlerine ekledi.

MAXION WHEELS’İN DÜNYADAKİ 19 FABRİKASI ARASINDA ÖRNEK PROJE

Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Maxion Wheels Global Liderler Kurulu Üyesi Mustafa Zaim, Dijital dönüşüm ve Sanayi 4.0 yolculuğumuzun bundan sonraki aşamalarında yol arkadaşı olarak Bosch firması ile ilerlemeye karar verdik” dedi.  Dünyanın en büyük jant üreticisi olan Maxion Wheels’in dijital dönüşüm için dünyadaki 19 fabrikası arasından Türkiye’yi seçmesinin kendilerini gururlandırdığını belirterek, “Maxion İnci Jant Grubumuz, bugün sektördeki lider konumuna, 2000 yılından bu yana başlattığımız kültürel değişim ve sürekli gelişim yolculuğu sayesinde ulaşmıştır. Günümüzün dünyasında, dijital dönüşümün öneminin farkındayız. Dijital dönüşüm; hayatımızı, alışkanlıklarımızı, iş yapış tarzımızı değiştiriyor. Müthiş bir değişim sürecinin içerisindeyiz ve bu değişime ayak uydurmak şirketler için yaşamsal önem taşıyor. Küresel bazda otomotiv sanayinde çok köklü değişiklikler olacak. Ulaşım alanında da köklü kavramsal ve yapısal değişimler bekliyoruz. Otomotivin mühendislik odaklı geleneksel yapısı, çok yakında tüm tedarik zincirinde dijital ve bilişim odaklı, hizmete dönük ve diğer sektörlerle çok daha entegre bir hale dönüşecek” diyerek Maxion İnci Jant Grubu’nun dijital dönüşüme verdiği önemi vurguladı.  

HEDEFİMİZ 2030 YILINA KADAR AKILLI DİJİTAL İŞLETMELERE DÖNÜŞMEK

Bosch firmasının küresel anlamda sektöründe uzman teknik ekibiyle ve saha uygulamalarındaki başarısıyla, bizi daha da güçlendireceğine inanıyoruz diyen Mustafa Zaim, “Maxion İnci Jant Grubu olarak dijitalleşme odağında gerçekleştireceğimiz projelerle, kapasitelerimizi ve üretim adetlerimizi artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Dünya genelinde inovasyonda dört lens metodu kullanılarak seçilmiş 12 projeyi farklı sektördeki dev şirketlerle yürüttüklerini belirten Zaim, “Bu projede Maxion Wheels’in Global organizasyonunda, her konuda öncü olan Maxion İnci Alüminyum fabrikamız pilot olarak seçildi. Bu seçimin önemli nedenleri; binek araç alüminyum jant üretiminde globaldeki en büyük fabrika,  aynı zamanda en gelişmiş altyapıya ve en ileri teknolojiye sahip fabrika olmasıdır. 5 kıtada 15 ülkede 19 fabrika ve 11 bin çalışan ile faaliyet gösteriyoruz ve tüm dünyada ana sanayinin kullandığı her 8 janttan birini biz üretiyoruz” dedi.

Öte yandan Bosch ile başlatılan bu projenin 3 fazdan oluştuğunu ve ilk adımının bu yıl pilot hatlarda atılacağını belirten Mustafa Zaim bu projedeki hedeflerinin 2023 sonuna kadar üç aşamalı planın tamamının hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Zaim ayrıca, “Hedefimiz, 2030 yılına kadar tüm işletmelerimizi bütün süreçleri kapsayacak şekilde akıllı dijital işletmelere dönüştürebilmektir” dedi.

Etiketler :