Firmalardan deprem bölgesine yardım seferberliği

Firmalardan deprem bölgesine yardım seferberliği

Firmalardan deprem bölgesine yardım seferberliği

Ülkemizde 6 Şubat’ta merkezi Kahramanmaraş olan iki büyük deprem meydana geldi. Tüm Türkiye’yi yasa boğan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki bu iki deprem 10 ilde (Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay) büyük bir yıkıma yol açtı.  Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren tüm sektörlerdeki firmalar, kişiler, kurumlar, kuruluşlar deprem bölgesine yardımlar gönderdi. Hatta gönüllü olarak deprem bölgesinde görev yapanlar oldu ve yapmaya devam edenler var. . Yeşil Lojistikçiler olarak firmaların deprem bölgesine yönelik yaptığı faaliyetleri derledik…

MAN

AFAD koordinasyonunda belirlenen ihtiyaç listesine göre toplanan eşyalar,  MAN çalışanlarının da çabası ile kısa sürede bölgeye gönderildi. Depremden etkilenen çalışma arkadaşlarının yakınlarının ve bölgeden ayrılmak isteyen depremzedelerin Ankara’ya transferini sağladı. MAN’ın İş Yeri Sağlık ve kurtarma birimleri, afet bölge halkına destek amacıyla kurum ambulansı ile yaralılara müdahale ediyor ve hastanelere sevk edilmesini sağlıyor, arama-kurtarma çalışmalarına katılıyor. MAN çalışanları da topladıkları nakdi yardım ile AHBAP Derneği’ne bağışta bulunuyor.

MAN Truck & Bus Yönetim Kurulu Başkanı Alexander Vlaskamp, Üretim ve Lojistik’ten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Michael Kobriger ile birlikte gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde, ek bağış detaylarını açıkladı. MAN’ın, Volkswagen Grubu'nun bir milyon Euro bağışına ek olarak yaptığı bir milyon Euro daha acil yardım bağışı kapsamında 5 adet yangın söndürme ve arazöz aracı, başta çadırkentlerde çıkması olası yangınlara karşı kullanılmak üzere bölgede illerimize hibe edilecek. Ayrıca, çadır, jeneratör ve ilgili ekipmanlar temin edilerek STK’lara aktarılacak.

“AFET ZAMANI DA MAN YANINDA” sloganıyla kampanya başlattı. Deprem bölgesinde hizmet veren MAN markalı tüm kamyon, çekici ve otobüslerin yardımları aksamasın, aralıksız sürdürülebilsin diye 7/24 ücretsiz yol hizmeti sağlıyor. Ücretsiz yol hizmeti için 444 4 624 numaralı MAN Yol Yardım telefonun aranması yeterli.

BKM Lojistik

İngiltere-Türkiye arasındaki karayolu ticaretinin önemli bir kısmını taşıyan BKM Lojistik, deprem bölgesine öz mal araçları yaklaşık 50 TIR'lık yardım malzemesi taşıdı. 

MARS LOGISTICS 

Mars Logistics, yardım için her türlü imkanını seferber etmiş durumda. Daha önce deprem bölgesine 100’ün üzerinde Tır gönderen firmanın 30 konteyner yüklü yardım Tırı da bölgeye ulaştı.

DKV

“Ülkemizde gerçekleşen depremlerin yarattığı ağır kayıp nedeniyle büyük üzüntü içindeyiz.

DKV Mobility olarak, hızla harekete geçerek depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için yardım kuruluşlarına 500 bin TL (25.000 €) bağışta bulunduk.

Ayrıca DKV Mobility’nin Avrupa genelindeki tüm çalışanlarının katılımıyla bir bağış toplama kampanyası başlattık. Bu kampanya ile toplanan tutar, depremden etkilenen bölgelere yardım ve destek sunan kuruluşlara aktarılacak. Şimdiden birçok çalışanımız destekte bulunmuş durumda. Toplanan bağış miktarı her geçen gün artıyor.

Bu vesileyle depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz. “

Globelink Ünimar

‘’Globelink Ünimar, bölgedeki çalışmalara katkı sağlamak amacıyla deprem bölgesinde çalışmalar yürüten AFAD’a ve AHBAP Derneği’ne nakdi destek sağladı. 

Lojistik ve tedarik zinciri sektöründe faaliyet gösteren marka, başta depremden etkilenenler olmak üzere bölgedeki tüm görevlilerin ihtiyaçları doğrultusunda; içme suyu, gıda ürünleri ve diğer ihtiyaç duyulan malzemelerin afet bölgesine gönderilmesinde aktif olarak görev alıyor. 

Bu kapsamda, İstanbul Büyükçekmece’de bulunan Globelink Ünimar deposu aktarım merkezi olarak kullanılıyor, toplanan yardımların ilgili bölgelere yönlendirilmesi sağlanıyor. Ayrıca kurum çalışanlarından toplanan bağışlar da yetkililer aracılığıyla afet bölgesine gönderiliyor. 

Globelink Ünimar, yürütülen çalışmalar kapsamında ihtiyaç duyulan alanlarda katkı sağlamaya devam edecek.’’

Doğruer Group

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Adana, Hatay, Diyarbakır olmak üzere 10 ilimizde olağanüstü yıkıma yol açan iki büyük depremden sonra tüm Türkiye depremden sağ kurtulan vatandaşlarımız için el ele verdi. Bölgeye depremzede vatandaşlar için temel ihtiyaçları taşıyan tırlarıyla ulaşım sağlayan Doğruer Lojistik, hem yerel halka yardımlarını hem de kurtarma ekiplerine desteklerini sürdürüyor. 

Doğruer Group Yönetim Kurulu Üyesi Uğuray Doğruer; "Ülkemizde yaşanan bu acı felaketten dolayı hepimiz derin üzüntü içindeyiz. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu faciadan sağ kurtulan vatandaşlarımıza yardım etmek hepimizin birincil görevi. Bu yüzden biz de depremlerin hemen ardından Doğruer Lojistik olarak bütün imkanlarımızı ve araçlarımızı deprem bölgesine yönlendirdik. Tırlarımızı temel ihtiyaç, battaniye, çadır ve jeneratörlerle doldurduk ve bölgeye ulaştırdık. Özellikle jeneratörler şu an arama kurtarma çalışmalarının devam etmesi ve iletişimin sağlıklı olabilmesi için büyük önem taşıyor. Gönüllü ekip arkadaşlarımızla beraber hem depremzedelerimize hem de buradaki arama kurtarma ekiplerimize yardımlarımızı ve desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

KAMİL KOÇ

Kahramanmaraş ve çevre illerde, başta AFAD ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm resmi kurumlarla iş birliği içinde gerekli tüm önlemlerini aldılar. Havalimanlarından ve diğer şehirlerden arama kurtarma ekiplerini, sağlık çalışanlarını, Mehmetçiğimizi ve güvenlik görevlilerimizi bölgeye taşımaya devam ediyor, tüm kaynaklarını seferber ediyor. İlk günden itibaren deprem bölgelerine tarifeli seferlerine ilave olarak çok sayıda ek seferler açtılar. Bölgeye ulaşım olanağını arttırmak üzere 112 ek sefer koydular ve talebe göre sürekli artarak güncelliyorlar. Ayrıca afet bölgesine su yardımları oluyor.

GÜRSEL TURİZM

Geçtiğimiz hafta Kahramanmaraş’ın Pazarcık merkez üssünde meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen yıkıcı deprem için bölgelere yardım seferberliği devam ediyor. İş dünyasının önemli isimleri afetin ilk gününden bu yana bölgeye yardımlarını aralıksız devam ettiriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gür-Sel Turizm Taşımacılık ve Servis Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hürer Fethi Gündüz “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin derin üzüntüsü içerisindeyiz.  Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah‘tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve tüm yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Gürsel Turizm olarak felaketin yaşandığı ilk andan itibaren, ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişimde kalarak, tüm grup şirketlerimizle beraber hızlıca reaksiyon aldık. Gaziantep ve Hatay’a seferler düzenledik. 25 adet otobüsümüz şehirlerarası transferlerde, 15 adet otobüsümüzü de şehiriçi depremzedelerin farklı yerlere nakillerinde kullandık. 13 Şubat itibarıyla da toplamda 55 Bin km yol yaptık; 3 Bin depremzedeyi araçlarımızda taşıdık. Afad, Ahbap Derneği, Tog Vakfı, Ulus Özel Musevi Okulları, Özel Üsküdar Sev Anaokul-İlkokul-Ortaokul Kurumları,  Çağdaş Yaşam Derneği ve Gönüllü Sağlık Kuruluşları ve diğer Sivil Toplum Kuruluşları ile beraber çalıştık. Zor şartlar altında çalışan 45 kişilik şoför ekibimize ve otobüs kaptanlarımıza çok teşekkür ederiz.

Şirket olarak anayasamız olan ve Vehbi Koç’un dediği gibi “ Unutmayınız! Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız...!” düsturu ile yaralarımızın sarılması için desteklere kesintisiz devam edeceğimizi tekrar iletmek isteriz.Bu zor günleri hep birlikte dayanışma ve yardımlaşma ile atlatacağımıza inancımız sonsuzdur. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Pilot Garage

“6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar dileriz. Bölgedeki yaraları birlikte sarabilmek amacıyla ivedi bir şekilde Pilot Garage Otomotiv A.Ş. olarak, hem genel merkezimiz hem de 300’den fazla şubemizle acil durumlar için vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına 5 TIR’dan oluşan yardım konvoyumuz depremden etkilenen şehirlerimize sevk edilmiştir. Bölgede aktif rol oynayan AFAD aracılığıyla 1 milyon TL yardımda bulunulmuştur. Türkiye genelindeki şubelerimiz, afet alanına hızla intikal ederek vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmalarına devam etmektedir.

Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızın sadece bugün değil, ilelebet yanındayız. Birlik ve beraberlikle, zor günleri aşacağız. Ülkemize geçmiş olsun.”

Turpak

“Kahramanmaraş ve çevre illerimizde meydana gelen depremlerden dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Turpak olarak afet bölgesinde yer alan akaryakıt istasyonlarının ikmal süreçlerinin sekteye uğramaması, işleyişlerinin aralıksız bir şekilde devam etmesi için İstanbul genel merkezimizden 1 adet büyük ve 2 adet karavan olmak üzere 3 mobil ekibimiz bölgeye sevk edilmiştir. Akaryakıt istasyonlarındaki işleyiş hayati önem taşıdığından hızla aksiyon alınmaya başlanmıştır.”

MSC

Afetin ilk gününden itibaren tahsis ettiği konteyner ve araçlara ek olarak MSC Grubu, yardımları ulaştırmak için demiryolunu da kullanmaya başladı.

AFAD’ın talebi üzerine, Tekirdağ Valiliği organizasyonuyla toplanan yardım malzemeleri MSC’nin sağladığı 18 konteynere yüklenerek bugün Medlog Tekirdağ İstasyonu’ndan 20:00’de yola çıktı.

İskenderun Sarıseki’de bulunan Medlog deposuna indirilecek yükler, burada AFAD’ın yönlendirmesiyle yine Medlog TIR’ları ile ihtiyaç duyulan bölgelere sevk edilecek.

Bu şekilde sürdürülebilir güvenli bir sevkiyat şekli olan demiryolunun devreye girmesiyle, yüzlerce şöför ve TIR’ın uzun erişimli karayolundan çekilmesi sağlanarak yardımlar daha hızlı ulaştırılacak.

Toyota Türkiye ve Lexus Türkiye

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. ile Lexus Türkiye, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili doğrudan etkileyen depremlerin ardından bayilerini, çalışanlarını ve iş ortaklarını da içine alan bir yardım kampanyasıyla bölgeye katkı sağladı. Toyota ve Lexus Türkiye koordinasyonunda organize edilen yardım kampanyası ile; Toyota Türkiye ve Lexus Türkiye bayileri, bayi çalışanları, ajansları ve ALJ Türkiye şirketleri çalışanlarının desteğiyle 20 milyon TL toplanarak, Ahbap Derneği'nin, afet bölgelerindeki barınma sorununa çare olmak üzere başlattığı Konteyner-Ev Projesi'ne dahil olundu. Bu sayede 500’e yakın konteyner-ev Ahbap koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek.

Boeing

Boeing, Türkiye’deki deprem felaketinden etkilenenlere yardım etmek üzere harekete geçti.  Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın, “Ülkemizde meydana gelen büyük deprem felaketinin yarattığı can kayıpları ve yıkımın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Deprem felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. İhtiyaç bölgelerine destek olmak amacıyla yardım kuruluşlarıyla işbirliği içerisindeyiz. Tüm kalbimizle felaketzedelerin ve ülkemizin yanındayız.” açıklamasında bulundu.

Boeing, Türkiye’deki deprem felaketi sonrası yardım ve kurtarma çabalarına destek olmak amacıyla, Türk Kızılay’a 500 bin dolar bağışta bulunuyor. Boeing Charitable Fund üzerinden Amerikan Kızılhaç aracılığıyla Türk Kızılay’a aktarılacak bu bağış, yürütülen yardım ve kurtarma çalışmalarında kullanılacak.

Boeing International Başkanı Dr. Brendan Nelson, “Depremin sebep olduğu yıkım çok büyük ve küresel çapta müdahale gerektiriyor. 156 bin kişilik Boeing ailesi olarak, bu zor zamanda Türk halkının yanındayız. İhtiyaç bölgelerine en hızlı şekilde yardım götürmek için yardım kuruluşlarıyla birlikte çalışıyoruz. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Deprem felaketinden etkilenenler hep düşüncelerimizde ve kalbimizde olacak.” açıklamasında bulundu.

Boeing Kamu Operasyonları Başkan Yardımcısı Ziad Ojakli, “Önceliğimiz, Türkiye’deki depremzedelere destek olmak. Bölgedeki depremzedeler, Kızılhaç ve Kızılay ekipleri aracılığıyla hayati önem taşıyan hizmetlere, afet yardımına ulaşabilecek, ve umarız ardından toparlanma ve yeniden inşa süreçlerine odaklanabilecek. Bu hizmetlerinden ötürü Kızılhaç ve Kızılay ekiplerine minnettarız.” dedi.

Servier Grup

Dünyanın en büyük ilaç şirketleri arasında yer alan, Fransa merkezli Servier Grup, depremzedelere destek olmak amacıyla uluslararası bir dayanışma fonu oluşturdu.

Depremin ilk gününden bu yana Sağlık Bakanlığı ile irtibat halinde olan Servier Türkiye bölgeye 44.000 kutu ilaç bağışı yapacağını bildirdi. Ayrıca Grup iştiraki olan Mécénat Servier Yardım Fonu aracılığıyla depremzedeler için 500.000 Euro bağışta bulunuyor.

Dünya çapında çalışan sayıları 22.000’e yaklaşan Servier Grup, tüm Servier çalışanlarının katılımı için ayrı bir dayanışma fonu kurarak, Mécénat Servier Yardım Fonu’nun da çalışanların bağışta bulunduğu kadar ek bağış yapacağını duyurdu.

 

Etiketler :