IVECO, 2023 Dakar Rallisi’ne hazır

IVECO, 2023 Dakar Rallisi’ne hazır

IVECO, 45. Dakar Rallisi’nde yarışacak ve Boss Machinery Team de Rooy IVECO ve Eurol Team de Rooy IVECO isimli iki yeni takımla kamyonlarının gücünü ve güvenilirliğini bir kez daha gösterecek.

IVECO, tarihi Dakar yarışına bir kez daha iki yeni takımla katılıyor. Boss Machinery Team de Rooy IVECO ve Eurol Team de Rooy IVECO, 31 Aralık 2022 - 15 Ocak 2023 tarihleri arasında Suudi Arabistan'da dördüncü kez gerçekleşecek olan dünyanın en zorlu ralli yarışı Dakar öncesinde araçlarının motorlarını ısıtıyor.

IVECO iki takımın resmi tedarikçisi olacak ve onlara araç, motor ve yedek parça sağlayacak. Tüm IVECO Powerstar kamyonları, IVECO'nun Iveco Group bünyesindeki kardeş markası ve gelişmiş güç aktarma teknolojileri konusunda uzmanlaşmış küresel bir lider olan FPT tarafından özel olarak tasarlandı, süspansiyon kurulumu ve lastik şişirme sistemlerindeki en son güncellemelerle birlikte, 1000 beygir gücüne kadar IVECO Cursor 13 motorlara sahip.

Dakar rallisinin 365 aracın yarışacağı son ayağı, gerçek bir dayanıklılık testi olacak yeni bir rota ile Suudi Arabistan'a geri dönüyor. Yarışmacılar, Kızıldeniz kıyılarından başlayıp Arap Yarımadası'nın karşı tarafındaki Damman'da bitiş çizgisini geçerek tehlikeli arazide toplam 8.500 km'nin üzerinde bir mesafe kat edecekler. Pilotları teste tabi tutacak olan bu ayakta  zorluk seviyesi bir kez daha artırıldı ve yarışmanın prologu ve 14 etabına yaklaşık 5.000 km'lik özel parkur sığdırıldı. Bu etaplar arasında Empty Quarter'ın kum tepelerinde dört günlük bir macera ile ekiplerin ve ralli araçlarının yardım almadan yarışacağı bir "Maraton" etabı da yer alıyor.

IVECO Kamyon İş Birimi Pazarlama ve Ürün Yönetimi Başkanı Fabio Santiago şunları söyledi: "IVECO Powerstar kamyonlarımızın, Suudi Arabistan Dakar rallilerinin en zoru olacak bu yarışta neler yapabileceklerini görmek için sabırsızlanıyoruz. Takımlarımız,  kendilerini ve araçlarını sınırlarına kadar zorlamaya dair aynı kararlılık ve yarışma arzusuna sahip pilotlarıyla, deneyim ve genç yeteneklerin güçlü bir karışımından oluşması özelliğiyle öne çıkıyor. Kendini kanıtlamış, yüksek performanslı IVECO Powerstar kamyonlarımızla bir araya gelen takımlar, kazanmaya kararlı  ve bu zorlu mücadeleye katılmak için sabırsızlanıyor!"

Eurol Team de Rooy IVECO

Mitchel van den Brink ilk yarışına henüz 16 yaşındayken, Dakar 2019'da babası Martin'e mekaniker/navigatör olarak katıldığında, ralli yarışının en genç katılımcısı olarak çıktı. Navigatör Moises Torrallardona ve mekaniker Jarno Van De Pol ile birlikte IVECO Powerstar (araç #511) ile yarışacak.

2009'dan bu yana Dakar efsanesi olan Martin van den Brink, yarışa navigatör Rijk Mouw ve mekaniker Erik Kofman ile katılacak. Dakar 2021'i 8. sırada tamamlayan Van den Brink, IVECO Powerstar (araç #506) ile yarışacak ve daha da iyi bir derece hedefliyor.

Boss Machinery Team de Rooy IVECO

Janus van Kasteren jr bir ralli pilotu ve Dakar rallisinde dördüncü kez IVECO Powerstar'ın (araç #502) direksiyonunda, navigatör Marcel Snijders ve mekaniker Darek Rodewald ile birlikte yarışacak. Önceki edisyonlarda edindiği deneyimlerden yararlanmayı ve 2020'deki yarışta elde ettiği altıncılığı daha ileri seviyeye taşımayı hedefliyor.

Hollanda'dan Vick Versteijnen, Dakar rallisine ilk kez 2015 yılında katıldı ve IVECO Powerstar (araç #504) ile navigatör Teun Van Dal ve mekaniker Andreas Van Der Sande ile birlikte yarışacak.

Etiketler :