Malezya Karayollarının Yol Risk Haritalamasını MuaVin ile Yapıyor

Malezya Karayollarının Yol Risk Haritalamasını MuaVin ile Yapıyor

ÖZEL HABER - Yüzde 100 yerli Türk yazılımından büyük başarı. Malezya Karayollarının Yol Risk Haritalamasını MuaVin ile Yapıyor

muavin-tablet-app-3.jpg

Yeni Nesil Filo Takip Yazılımı” ve “Filo Dijital Süreç Yönetimi” sloganları ile 2022 yılında pazara giren, yüzde 100 yerli, “Yolculuk Risk Yönetimi” (Journey Risk Management- JRM) ve “Filo İş Süreç Yönetimi” yazılımı Mua.Vin, Uluslararası pazarda ilk büyük başarısına imza attı.

Mua.Vin, Malezya’ daki çözüm ortağı Malaysia Microelectronic Solutions Sdn Bhd, (MY-MS) ile birlikte, Malezya’nın tüm karayollarının yol risk haritalamasını yapmaya başladı. Proje, ülke çapında karayollarındaki riskli noktaların tespiti, riski minimize edecek sürüş şeklinin belirlenmesi ve bu bilgilerin coğrafi koordinat sistemine işlenmesinden oluşuyor.

Proje sonunda, Malezya, ülke çapında yol risk yönetimi (JRM) tabanlı navigasyona sahip ilk ülke olacak.

Mua.Vin yazılımını kullanan sürücüler ise henüz riskli noktaya gelmeden, riski minimize edecek sürüş şeklini, android tabanlı tabletten sesli olarak duyabilecekler. Yine bu tablet sayesinde iş süreçlerinin sürücü tarafındaki akışları dijitalleşecek. Ayrıca, sürücüler operasyon merkeziyle iletişim için cep telefonuna ihtiyaç duymayacaklar.

Malaysia Microelectronic Solutions Sdn Bhd, (My-MS) COO'su Khairil Anuar Muhammad proje hakkında şunları söyledi:  “Proje dünyada türünün tek örneği. My-MS şirketi olarak, Malezya'da Mua.Vin'in uygulanmasına öncülük etmekten gurur duyuyoruz. Kullanıma sunmadan önce Dijital Haritalama için Yol Riski Tehlike Veritabanı’nı geliştiriyoruz. Mua.Vin'in önleyici, gerçek zamanlı sesli uyarıları, sürücülerin yol güvenliğine uyumunu artırıyor. Yolun tüm kullanıcılar için "daha güvenli" hale getirilmesiyle, bu projenin; devlet kurumları, ticari kamyoncular ve halk için faydalı olacağına inanıyoruz.”

Innomel Mühendislik CEO’su Doğal Güzelsoy, da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: ‘’Mua.Vin, SEÇ-G’yi dijitalleştiren bir Lojistik 4.0 yazılımıdır. Yolculuk anında oluşabilecek öngörülebilen risklere çözüm geliştiriyor ve sürücüyü riskle baş başa bırakmıyor. Son saniye uyarı sistemlerinin aksine, gerçek zamanlı yol risklerine ve kaza önleme tedbirlerine odaklanıyor. Aracın yola çıkış öncesinden, ürün teslimat onayına kadar her adımı takibe imkan veren, süreç optimizasyon hedefi olan filolar için önemli bir avantaj sağlıyor. Operasyon merkezi ve sürücü arasında; çevrimiçi iletişim, anlık bildirimler ve sürücüye giden sesli uyarıları tabletten yönetmeye imkân vermesi, sürücünün günlük operasyonda cep telefonu kullanımını da ortadan kaldırıyor. Anlık raporlama yeteneği sayesinde oluşan veriler, açılacak düzeltici ve önleyici faaliyetler için bir karar destek sistemi görevi görüyor. Malezya' da yaptığımız çalışma sayesinde, bölgedeki lojistik şirketlerinin yol risklerine karşı güçlenmesini hedefliyoruz.’’

muavin-malaysia-2.jpg

 

Etiketler :